Jump to content

Zotac NVidia Cards with VGA | HDMI | DVI


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
lazybon3

lazybon3

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
Hello!

I have some Problems with the Zotac 9800GT 1024MB and Zotac 9500GT 1024 with VGA | HDMI | DVI Layout.

BTW. it is a single Card Configuration while i am testing it.

I can get the Cards to work with QE/CI but only with VGA Output.
I haven't tested HDMI or HDMI > DVI Adapter yet.

Is there any solution to get all 3 Outputs to work? (especially DVI)


Things i have tried so far are:

NVEnabler 64.kext >> QE/CI working / bad performance / VGA-Only
GraphicsEnabler=y >> QE/CI working / bad performance / VGA-Only
GraphicsEnabler=y + NVIDIA.ROM >> QE/CI working / bad performance / VGA-Only
EFI-String from EFI-Studio 1.1 >> QE/CI working / bad performance / VGA-Only
EFI-String Custom from NVCAP >> QE/CI working / bad performance / VGA-Only
GraphicsEnaber=no >> no QE/CI / VGA-Only
NVinject.kext >> no QE/CI / VGA-Only
Natit.kext >> no QE/CI / VGA-Only

So, is anyone out there who got DVI working?
Has anyone expierience with HDMI > DVI Adapter?

Is there even a chance to get the Card fully working, or shall i just send it back?


Thanks in advance!

#2
lazybon3

lazybon3

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
SOLVED

Now i got all Outputs working,

Solution for NVCAP + NVinject found here
I used EFI-String to enable the outputs, everything works great now.

Additional Stuff:

I disabled /System/Library/Extensions/AppleGraphicsPowerManagement.kext
Now everything works perfectly fast with my NVidia Cards.

#3
unimatrix725

unimatrix725

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:Big Stoner Gap, VA

SOLVED

Now i got all Outputs working,

Solution for NVCAP + NVinject found here
I used EFI-String to enable the outputs, everything works great now.

Additional Stuff:

I disabled /System/Library/Extensions/AppleGraphicsPowerManagement.kext
Now everything works perfectly fast with my NVidia Cards.


I know its been awhile. If you still have the Strings or files could you post it? I would greatly appreciate it. I have been using nvenabler and some "jacked-up" strings. Still no complete DVI or HDMI. only crappy vga, and it picks up every emi source in the house!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy