Jump to content

VIA VT1708S 7.1


  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#21
G0t!3r

G0t!3r

    Asus'er !

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 216 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abbeville, France
  • Interests:ReefTank, travels...
When i change the plist to true, the balance stop one HP (the left hp) ! I stay to the old VoodooHDA :gun:

#22
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male
updated to 2.7.2 :D
enjoy Attached File  VoodooHDA2.7.2.kext.zip   159.88KB   1922 downloads

#23
G0t!3r

G0t!3r

    Asus'er !

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 216 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abbeville, France
  • Interests:ReefTank, travels...
Only your first version work correctly for me, in this last one, the sound crac :) and no volume change in the menubar.

Can you post a log for your change on this kext ?

#24
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,169 posts
  • Gender:Male

Only your first version work correctly for me, in this last one, the sound crac :) and no volume change in the menubar.

Can you post a log for your change on this kext ?


lol i didnt do any thing more than pin config for kext
here you can see change log of kext
http://www.projectos...p?showtopic=355

#25
G0t!3r

G0t!3r

    Asus'er !

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 216 posts
  • Gender:Male
  • Location:Abbeville, France
  • Interests:ReefTank, travels...
:wacko: Ok !!!

#26
-ZeR0-

-ZeR0-

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
Bumping this up.
As i'm a noob, where is my deviceid?
Got it :)
0x03971106
No... Wont work... I doesn't lists any devices...
What now?

#27
Shannon

Shannon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Location:Australia
I haven't been able to get any of your kexts working, so I'm back to using the original VoodooHDA that come with iDeneb 1.5.1.

#28
rsilvestre

rsilvestre

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 9 posts

UPDATE
VOODOOHDA 2.71 WITH PERFPANE (new features )

whom have problem with digital try it

dont forget add your controller id


Ok, I extract data about my sound card and i obtain that :
Codec: VIA VT1708S
Address: 0
Function Id: 0x1
Vendor Id: 0x11060397
Subsystem Id: 0x10438415
Revision Id: 0x100000

So what?

#29
isometadone

isometadone

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 272 posts
hi kext fot 10.6.5? vodoohda doesn't works for me

#30
isometadone

isometadone

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 272 posts

hi kext fot 10.6.5? vodoohda doesn't works for me

is this?

8086;Intel Corporation;3a3e;82801JI (ICH10 Family) HD Audio Controller;Multimedia controller;Audio device

#31
isometadone

isometadone

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 272 posts
to someone works master volume??

#32
xameleon

xameleon

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 posts
can somone make for asrock ion 330? :/

#33
Ehdu

Ehdu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
Any chance working at VIA VT1828S?

#34
tekm

tekm

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
Has anybody had any success getting the optical out to work on VT1708s with Mohamed's posted kexts?
Only the analog outputs are working for me. Selecting the optical out does not output any sound for me and when I try to play a song in iTunes, the sound output always reverts to the green analog output even when I have nothing plugged into the analog ports.

#35
espanico

espanico

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 348 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy
Hello, I also have this card, I installed the kexts 2.7.2, but I do not work, you can help me out?

Thank you very much

#36
iERROR

iERROR

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hey can you tell me how to use multipul outputs at the same time for back and front sound. also what do you mean add hardware id? sorry for the stupid questions.

#37
xmen107

xmen107

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 posts
In OS X Lion when i press mute keyboard work but when i press again the sound not back. I try the new VooDooHDA 2.7.3 but the problem is not solved, sorry my english ;) ... any fix please for via VT1708s.
Edit: Ok, problem solved. I created the key "VoodooHDAEnableMuteFix" to "YES" (without the quotes lol) in Info.plist and changed all the codecs "NodesToPatch" to the value 2 .... and now works mute from the keyboard. Here is my Kext, can serve someone who has the same problem. :) Thanks
Note: This Kext only works with my device ID: 0x27d88086, to another different device ID that has changed the IOPCIPrimaryMatch with the correct value.

Attached Files



#38
linojr

linojr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
is there for VT1828S (my MB is P7p55d-e-pro. my sound is not working in my lion 10.7.2.
please, i´m looking for this fix a week...
Thanks for any help...

#39
linojr

linojr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
QUOTE (xmen107 @ Aug 28 2011, 08:43 PM)
In OS X Lion when i press mute keyboard work but when i press again the sound not back. I try the new VooDooHDA 2.7.3 but the problem is not solved, sorry my english style_emoticons/default/sad.gif ... any fix please for via VT1708s.
Edit: Ok, problem solved. I created the key "VoodooHDAEnableMuteFix" to "YES" (without the quotes lol) in Info.plist and changed all the codecs "NodesToPatch" to the value 2 .... and now works mute from the keyboard. Here is my Kext, can serve someone who has the same problem. style_emoticons/default/smile.gif Thanks
Note: This Kext only works with my device ID: 0x27d88086, to another different device ID that has changed the IOPCIPrimaryMatch with the correct value.



Please how did you get these NodesToPatch in your plist.

my sound is VT1828S and i need do create this NodesToPatch's in my plist to put my audio working.
how do you learn this, have any link? or do you download a next?

Thanks for any help

#40
Kirit

Kirit

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Hi, help me please. I tried everything. : (
I have a crackles sound.
0. Different kexts Voodoo. (Now installed yours kext: post #22)
1. Vectorize-true
2. Use SSE2
3. Exhibited different values ​​in the MIDI settings
4. Busratio = 15
5. CPUS = 1

Helps only 5 option.
Help, 5 variant did not like. It works only one core out of 4! There are more options for how to fix this problem?
Processor: AMD ATHLON II X3 445 unlocked at AMD Phenom II X4 B40
Motherboard: Asus M4A77TD Pro

C respectfully. Thanks in advance.
Sorry for my English. Help (((





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy