Jump to content

Nvidia Geforce 310m and Atheros AR9285


  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#1
modsoap

modsoap

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
Hi,

I have a Samsung R730 (see it here...) and have installt Mac OSX. all is working without the Geforce 310m and theAtheros AR9285. Have somene a kexts or can some one help me, pleace.
Sorry my Englisch.

Soap

#2
AkdM

AkdM

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 posts
Mac Os X SL or Leopard ?

#3
modsoap

modsoap

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
I have Mac osx Snow Leopard

#4
Spo0onMann

Spo0onMann

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
I am too interested in getting a Geforce 310M to work, as I ordered a Vostro 3500 today with an i5 processor and the nvidia 310M, I am a noob at getting snow leopard to work, but leopard shouldnt be much of a problem for me.

#5
jumbochilli

jumbochilli

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 posts
I have nVidia GeForce 310M as you see from my sig below.

If you are O.K with installing distro(iATKOS 3) rather than vanilla insatll, it works perfect.

All I had to do was booting with"busratio=17" in order to start the installation and later on selected the latest "qoopz" kernel "graphics enaber" "AHCI SATA" "voodoo PS2 keyboard" "nvenabler" "voodoo power" "voodoo battery" "card reader" and left the rest of options default.

Well, obviously either of sound kexts provided don't work(in my case?), so at the moment I have a dumb hack book. :(

Other than that, everything works, including wifi!

Good luck!

J.C

#6
Spo0onMann

Spo0onMann

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
Thanks for your reply, when my vostro comes later this week, I will try that, and will let you know if it works out for me.
Hopefully it will work. :unsure:

#7
modsoap

modsoap

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts

I have nVidia GeForce 310M as you see from my sig below.

If you are O.K with installing distro(iATKOS 3) rather than vanilla insatll, it works perfect.

All I had to do was booting with"busratio=17" in order to start the installation and later on selected the latest "qoopz" kernel "graphics enaber" "AHCI SATA" "voodoo PS2 keyboard" "nvenabler" "voodoo power" "voodoo battery" "card reader" and left the rest of options default.

Well, obviously either of sound kexts provided don't work(in my case?), so at the moment I have a dumb hack book. rolleyes.gif

Other than that, everything works, including wifi!

Good luck!

J.C


I will Try it with the Snow Leopard NVEnabler. Witch display resolutions to you have?

#8
jumbochilli

jumbochilli

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

I will Try it with the Snow Leopard NVEnabler. Witch display resolutions to you have?

1366 x 768@60MHz

#9
modsoap

modsoap

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
:angel: :rolleyes: It´s work! Thank you, jumbochilli.
But what about the Atheros AR9285? Have someone of you a idea?

Attached Files



#10
Spo0onMann

Spo0onMann

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
Thank you very much, this is definately gonna help, hopefully my Vostro 3500 is coming today, I will try this out as soon as I get it!

#11
Spo0onMann

Spo0onMann

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts

^_^ :( It´s work! Thank you, jumbochilli.
But what about the Atheros AR9285? Have someone of you a idea?

Just one more thing, does that enable QE/CI, or does it just enable full resolution only?
my dell vostro didnt come today, but it will come on monday, so i can only test it then.

#12
jumbochilli

jumbochilli

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

Just one more thing, does that enable QE/CI, or does it just enable full resolution only?
my dell vostro didnt come today, but it will come on monday, so i can only test it then.


It enables QE/CI, of course, in full resolution(at least in my case), so do not sweat it. :D

You'll be just fine. :)

#13
jumbochilli

jumbochilli

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

:D :) It´s work! Thank you, jumbochilli.
But what about the Atheros AR9285? Have someone of you a idea?


It's good to see it worked out for you. :D

Well, for the wifi, all I did was checking on "atheros" box in wifi option, but then mine(atheros AR5B93) is different from yours.

Nothing to lose, but everything to gain, try it and see what you get. :)

Cheers.

#14
bpherbst

bpherbst

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
I also have 310m. but it says unknown in system profiler. does your guys say geforce 310m there?

#15
jumbochilli

jumbochilli

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 posts
Edit: double post

#16
jumbochilli

jumbochilli

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 posts

I also have 310m. but it says unknown in system profiler. does your guys say geforce 310m there?


Well, yes, it says unknown nvidia card, but as long as it recognizes correct vram size, gives max resolution and enables QE etc, etc, I would like to say the card works(correct me if I'm wrong). :D

I'm not really fussy about what the card is stated in profiler, but do hope someone could come up with a solution. :P

Cheers.

#17
darkwonder

darkwonder

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Hey guys..

After I install the driver and reboot, my screen didn't show anything at all, anyone has any idea?

#18
MiniHack

MiniHack

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 641 posts
  • Gender:Male

Hey guys..

After I install the driver and reboot, my screen didn't show anything at all, anyone has any idea?

Guys,

You do not need a kext at all for the 310M just use GraphicsEnabler = yes in the com.apple.boot.plist in the Extra folder. For noobs see attached.

Why use extra kexts when you really don't need them?

Also take a look in the 10.6 installation forum section and you'll see that the Vostro is being worked on by quite a lot of us.Attached File  com.apple.Boot.zip   859bytes   581 downloads

#19
darkwonder

darkwonder

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts

Guys,

You do not need a kext at all for the 310M just use GraphicsEnabler = yes in the com.apple.boot.plist in the Extra folder. For noobs see attached.

Why use extra kexts when you really don't need them?

Also take a look in the 10.6 installation forum section and you'll see that the Vostro is being worked on by quite a lot of us.Attached File  com.apple.Boot.zip   859bytes   581 downloads


Thanks for reply.

I have tried this but result is the same and I try to boot in safe mode and it doesn't change, I have to reinstall it again. my computer is sony vaio with Nvidia Gefore 310M, Intel High Definition Autio, Atheros AR8131 Network Card and Core i5 520M CPU, I can't get any of these working and I am getting crazy.. ;)

#20
Nghia Developer

Nghia Developer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
I used to have 310M in my Acer 4740G, I installed Snow Leopard and it was successful, however, 310M doesn't work properly, yes it has QE/CI but if I watch a movie then the system hang up, must unplug the power. I tried 3-4 different ways, I get either UNSTABLE QE/CI or No QE/CI with full resolutions

Then I sold it and get HP with 230M and get QE/CI easily and very stable. 230M is similar to 330M in Apple Mac





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy