Jump to content

Please help me with ALC262, I'm desperate!


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
calabuig

calabuig

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
Hello, I have this problem: I have a Sony Vaio laptop VGN-AR41M and a Realtek ALC262 audio device onboard. I have Iatkos 10.5.7 installed and using old Taruga's AppleHDA patcher and ALC262 dump codec text I have no problem to get sound. I'd like to use Snow Leopard and I tried to to use my working AppleHDA Leopard kext in SL, but I have no success. Could you help me, please? Is there anyone with Realtel ALC262 working under SL with patched AppleHDA?
Thanks in advance!

#2
calabuig

calabuig

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
I'm here again with my problem with ALC262... please, help me...

I have this error message in the boot sequence:

ALCinject: Starting.
Apr 28 21:48:01 Mac-di-Marco kernel[0]: ALCinject: Setting built-in=<data not shown>
Apr 28 21:48:01 Mac-di-Marco kernel[0]: ALCinject: Setting layout-id=<data not shown>
Apr 28 21:48:02 Mac-di-Marco kernel[0]: Sound assertion "0 == fAudioFunctionGroup" failed in "/SourceCache/AppleHDA/AppleHDA-174.1.1/AppleHDA/AppleHDACodecGeneric.cpp" at line 202 goto ExitError
Apr 28 21:48:02: --- last message repeated 1 time ---
Apr 28 21:48:02 Mac-di-Marco kernel[0]: Sound assertion "0 == pathMap_aDriverInstance" failed in "/SourceCache/AppleHDA/AppleHDA-174.1.1/AppleHDA/AppleHDADriver.cpp" at line 1459 goto Exit
Apr 28 21:48:02 Mac-di-Marco kernel[0]: Sound assertion "0 != createAudioEngines ( fPathMap_aDriverInstance )" failed in "/SourceCache/AppleHDA/AppleHDA-174.1.1/AppleHDA/AppleHDADriver.cpp" at line 172 goto Exit
Apr 28 21:48:02 Mac-di-Marco kernel[0]: Sound assertion "0 == pathMap_aDriverInstance" failed in "/SourceCache/AppleHDA/AppleHDA-174.1.1/AppleHDA/AppleHDADriver.cpp" at line 1459 goto Exit
Apr 28 21:48:02 Mac-di-Marco kernel[0]: Sound assertion "0 != createAudioEngines ( fPathMap_aDriverInstance )" failed in "/SourceCache/AppleHDA/AppleHDA-174.1.1/AppleHDA/AppleHDADriver.cpp" at line 172 goto Exit Do you know what would it be the problem? Thanks in advance!

#3
calabuig

calabuig

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
I tried another AppleHDA version and I get a different error:

22:42:59 localhost kernel[0]: kxld[com.apple.driver.AppleHDA]: The super class vtable __ZTV13IOAudioEngine for vtable __ZTV14AppleHDAEngine is out of date. Make sure your kext has been built against the correct headers.
Apr 29 22:42:59 localhost kernel[0]: Can't load kext com.apple.driver.AppleHDA - link failed.
Apr 29 22:42:59 localhost kernel[0]: Failed to load executable for kext com.apple.driver.AppleHDA.
Apr 29 22:42:59 localhost kernel[0]: Kext com.apple.driver.AppleHDA failed to load (0xdc008016).
Apr 29 22:42:59 localhost kernel[0]: Failed to load kext com.apple.driver.AppleHDA (error 0xdc008016)

Any little help?

#4
Divine7

Divine7

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
There is no solution for alc 262 in snow leopard(10.6.3) =( I've tried everything - nothing works/
Fujitsu Siemens U9200


#5
Divine7

Divine7

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Hey!!! I found a solution ! It works 100% on Snow Leopard 10.6.3 Siemens U9200 ALC262 -
http://www.projectos...p?showtopic=355
Enjoy!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy