Jump to content

boot for Radeon HD 4xxx DVI out only / only for 10.6.3


  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#41
ergot

ergot

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 209 posts
Thanks I will try it later on, my S HD 4670 512mb is working with DVI-VGA dongle now with full resolution 1920X1200
this is my info
ATI Radeon HD 4600:

Chipset Model: ATI Radeon HD 4600
Type: GPU
Bus: PCIe
Slot: Slot-1
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 512 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x9490
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-B1480A-236
EFI Driver Version: 01.00.236
Displays:
DELL 2408WFP:
Resolution: 1920 x 1200 @ 60 Hz
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Rotation: Supported
Display Connector:
Status: No Display Connected

ATI Radeon HD 4600:

Name: ATY,Motmot
Type: display
Driver Installed: Yes
Bus: PCI
Slot: Slot-1
Vendor ID: 0x1002
Device ID: 0x9490
Subsystem Vendor ID: 0x174b
Subsystem ID: 0xe880
Revision ID: 0x0000
Link Width: x16
Link Speed: 2.5 GT/s

few questions before I check and replace the boot file, according to the above will I be able to use the boot file?
I can see in system pref that he did recognize my HD audio ob the card (need to try it) is that mean I am OK??
my build is with IATKOS 3 v2 10.6.3, I have choose ATI injector and boot flag YES...do I need to do something ells?
thanks

#42
smaccona

smaccona

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
This works for me on stock 10.6.4 with QE/CI on a Sapphire Radeon 4670 512MB card using DVI-DVI. This card also has HDMI out and VGA out, neither of which work for me. Has anyone managed to get HDMI out working on a 4670?

I triple-boot this machine into SL, Linux and Win7. On Linux and Win 7 I have dual monitors on the HDMI and DVI ports of the 4670. I'm an OS X neophyte - does anyone know whether dual monitor support is possible on OS X with the 4670, either with stock or custom kexts, DSDT or EFI?

Thanks to everyone for all the great work - it took a bit of effort to get this working but it would not have been possible without these forums.

#43
macimesser

macimesser

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 92 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
Hello Jas,
this works for me with system 10.6.5 vga and dvi but only one resolution: 1400 x 1050. My Screen is 27" with native resolution 1680 x 1050. Do you have any idea?

Thanks anyway!
macimesser

#44
loganMac

loganMac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Gender:Male
hi i hope you can help me. I have Radeon HD4350 and i cannot get to full display. This is the id:
1002:954F RV710(Radeon HD 4350)

Will this work http://www.kexts.com...eonhd.kext.html since it said ATI HD4350. But i not sure which to download.

My system:
iATKOS_S3_v2 updated to 10.6.5
Intel DG45ID
Core2 Quad Q6600 @2.40Ghz
4Gb DDR2-800 PC-6400
Radeon HD4350
SATA WD500
SATA DvdWriter

Thanks

#45
dickhouse

dickhouse

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Gunners HomeTown
got instant reboot after boot initialization done... any suggestion why this could be happen?

what i do just copy paste over previous boot (chameleon rc654)..

#46
valv

valv

    InsanelyMac Architect

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 910 posts
  • Gender:Male
  • Location:Unrevealed Area
  • Interests:Operating Systems<br />Networking<br />Security
Source Code PLZ

#47
OrlandoPaco

OrlandoPaco

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hey, was wondering if you can do something for the HD4330, 0x95521002 (RV710).
I got it to work with 1366x768x32 useing "radeonhd.kext" but it doesnt always load. and i realy dont know how it did load! I massecure with altering the ati4600 and ati4800 kext's, and when i least expected it booted up 1366x768x32 and i wold like to see that in "permanent mode".

#48
Kaoman

Kaoman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
hey i just updated to 10.6.6 and my radeon 4650 isnt how it was how can i fix this?? is it fixable?? :)

ATI Radeon HD 4890:

Chipset Model: ATI Radeon HD 4890
Type: GPU
Bus: PCIe
Slot: Slot-1
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x9498
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-B7710C-176
EFI Driver Version: 01.00.318
Displays:
Display:
Resolution: 1024 x 768
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Display Connector:

im using a radeon 4650 why is it showing as 4890?? im using 10.6.6 btw is there anyway to fix this im using pc efi 10.6

#49
alb084

alb084

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Hi, Work on Ati radeon 4650 hd Mobility?

#50
snowleopardfan

snowleopardfan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
I've got an Ati HD 4600 and a Snow Leopard 10.6.6.
What could I do to make it work? I just have the 1024x768 resolution and the graphic card is not recognized at all.
Any advice?

#51
Darkone84

Darkone84

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:Augusta,Ga

I've got an Ati HD 4600 and a Snow Leopard 10.6.6.
What could I do to make it work? I just have the 1024x768 resolution and the graphic card is not recognized at all.
Any advice?


Upgrade to 10.6.8 it may work out the box with out any injectors or enabler like my does now ;)

#52
snowleopardfan

snowleopardfan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Upgrade to 10.6.8 it may work out the box with out any injectors or enabler like my does now ;)


So, I just have to update to 10.6.8 and it should work fine without any kext or other customization, right?

#53
Darkone84

Darkone84

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:Augusta,Ga

So, I just have to update to 10.6.8 and it should work fine without any kext or other customization, right?


well I can't say for sure but I know Mine does Mine is A His HD4670 Iceq 1GB Card.. whats yours

#54
snowleopardfan

snowleopardfan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

well I can't say for sure but I know Mine does Mine is A His HD4670 Iceq 1GB Card.. whats yours


Mine is a Radeon HD 4650 1GB VRAM. Should it be the same?

In a while I'll download the upgrade, hoping everything will work fine.

If it shoudn't, what kext or driver could I install?

#55
Darkone84

Darkone84

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Location:Augusta,Ga

Mine is a Radeon HD 4650 1GB VRAM. Should it be the same?

In a while I'll download the upgrade, hoping everything will work fine.

If it shoudn't, what kext or driver could I install?


I think with the 4650 you gona have to add your device ID to the ati4600.kext ... unless apple has added it.. and then with that 4650 you may need a kext still just try it out and see.. if I had a 4650 I would help you test it out..

#56
AKennedy_4

AKennedy_4

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Technology, Sports
Thanks for your work on this; I have a dell sxps 1645 with a ATI Mobility Radeon 4670 card. I installed lion on my system but im stuck at a lower resolution. I have Chameleon 2.0 RC5 bootloader installed and I tried to patch the boot file with PC EFI 10.6 and edit the com.apple.boot.plist to include the two kernal flags pci1 GraphicsEnabler=yes

After doing this I couldnt boot lion at all and have to use my bootable lion usb drive to boot. I was wondering if the reason I can't boot is because of the 10.6 pcEFI, or I'm doing something wrong. Can anyone help me?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy