Jump to content

Snow Leopard on the Vaio F series [F11, VPCF1]


  • Please log in to reply
93 replies to this topic

#21
PlumberGr

PlumberGr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania

So it all works fine? Erm, the 1920x1080 res too? *looking at posts from above*


Unfortunately I wiped my first installation and did a new install and I cannot get it back with the GT330M "working better" I do not remember what modifications I did the first time...... :) still trying....

#22
pules

pules

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
hello all

I've got the OS installed with Leohazard installer, but I can't get the NIC working.

what drivers are you guys using to get the machine on the net?

thanks

#23
PlumberGr

PlumberGr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania

hello all

I've got the OS installed with Leohazard installer, but I can't get the NIC working.

what drivers are you guys using to get the machine on the net?

thanks



I use the Linksys WUSB600N v2 usb dongle I didn't find any kexts for the build in wireless or gigabyte

#24
OoTLink

OoTLink

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts
You can go ghetto and use the bluetooth too :P

#25
Midtown

Midtown

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
Does any of you guys have the "About This Mac" window working? Everytime I open it, it crashes and nothing happens. Maybe video kexts related?
another observation: I have 6GB (4+2), but it only recognizes the 2GB stick...

So still no support for 330M?

#26
Rantamplan

Rantamplan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

OK, I have managed to install the OS with the distro (server/client) from the first post.
I have also updated to 10.6.3 using the update software.(I only deleted sleepenabler)

I have also installed the MacBookPro Software upgrade with Pacifist, it seems that the GT330M works better with it installed but I cannot open any applications after the install.

Any help on this?


I tray every method espoxed here, and only get black screen when the system running up.I was the same problem with my older laptop LG S1 Express, and resolved deleting AtiSupport.kext, wich is the Equivalent en Nvidia kext?

I have now installed from Snow Leopard retail 10.6.3 and only a disabler kext , and i think could be work vainilla kernel, because the problem is only de graphics card. Many thanks.

Apologies about my english!, I´m Spanish, I´ll tray to improve!

#27
OoTLink

OoTLink

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts
If you don't have chameleon installed, then you'll just be stuck at a black screen with a flashing cursor (in which case, you need to use a disk with a boot loader to get into your hard drive's OS X and put a bootloader on it) .

#28
Rantamplan

Rantamplan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

If you don't have chameleon installed, then you'll just be stuck at a black screen with a flashing cursor (in which case, you need to use a disk with a boot loader to get into your hard drive's OS X and put a bootloader on it) .



Is´s a black screen , not a blinking cursor black screen.I have a chameleon loader.The problem it´s coming about graphics card

Is´s a black screen , not a blinking cursor black screen.I have a chameleon loader.The problem it´s coming about graphics card

I´m sorry. Ok The system load all kext , and when have to appear welcome video, get black screen. So like I say before , happens the same with another notebook and fixed deleting AtiSupport.kext, because used X1600m and writting mi ID card on ATIX1000Radeon.kext. I don´t remember now the names, so wich is a equivalent on Nvidia a those kext????????

#29
PlumberGr

PlumberGr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania

Is´s a black screen , not a blinking cursor black screen.I have a chameleon loader.The problem it´s coming about graphics card


I´m sorry. Ok The system load all kext , and when have to appear welcome video, get black screen. So like I say before , happens the same with another notebook and fixed deleting AtiSupport.kext, because used X1600m and writting mi ID card on ATIX1000Radeon.kext. I don´t remember now the names, so wich is a equivalent on Nvidia a those kext????????



What bootflags do you use? Did you use the ones posted?

What about PciRoot=1 ??

What bootflags do you use? Did you use the ones posted?

What about PciRoot=1 ??



There is someone that claims that he has managed to use the gt330m accelerated on a Sony Vaio F with i7 in another forum. With clean vanilla install from Retail DVD and only by using some kexts from the McBookPro 1.3 Update!!!

I cannot do a clean retail because I want to keep the MBR and not go to GUID.Did anybody try it?

#30
gi49

gi49

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

What bootflags do you use? Did you use the ones posted?

What about PciRoot=1 ??




There is someone that claims that he has managed to use the gt330m accelerated on a Sony Vaio F with i7 in another forum. With clean vanilla install from Retail DVD and only by using some kexts from the McBookPro 1.3 Update!!!

I cannot do a clean retail because I want to keep the MBR and not go to GUID.Did anybody try it?


Hallo,
can You remember the link? I update the installation to 10.6.3, and with macbookproupdate, but gt330 not accelerated.
regards,
giò49

#31
PlumberGr

PlumberGr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania

Hallo,
can You remember the link? I update the installation to 10.6.3, and with macbookproupdate, but gt330 not accelerated.
regards,
giò49


[i]This is what I did to improved the resolution on 330m. I extracted all the Graphic Card updates release by apple for the mew MacBook Pro and I replaced the old one for the new ones.

Geforce,kext, Geforce7xxxGLDriver.bundle, GeForceGA.Plugin, GeForceGLDriver.Bundle, GeForceVADriver.Bundle and Intel Graphics kext.

My Card was working but not 100% the picture quality wasn't what U wanted. But after I replaced the kexts my resolution is way better. that all I did.


The only thing that I found out doing some research is the i70-720QM processor has some trouble with 330m because of the heat that the processor produce. that's why apple used i7-620 instead (Better battery life and lower on heat).


I'm still doing some research about it because the laptop fan won't stop spinning and I have fixed that in my other computer but this one is a different issue. Is a work in progress.

I've installed those kexts on SONY Laptop VPCF11NFX/H with Intel Core i7 720QM and it works perfectly. qe/ci works (Front row works flawlessly) and a great resolution./[i]


That is what he told me on PM

By the way he installed SL with tonymacx86's OS X Snow Leopard Install using Retail DVD For P55 Motherboards and Intel Core i5 and i7, the old one not the ##### + #####

#32
PlumberGr

PlumberGr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
Finally, I have done it, ......but partially,


Full resolution 1980x1080 and full acceleration for the F11Z 1E on Snow Leopard!!!!

But on external display.....I need the internal one !! It needs more twinging....I know it can be done, but my knowledge is limited....

Please lets put some effort on this.....

#33
gi49

gi49

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
could you please share the instructions here?
thanks
regards

#34
PlumberGr

PlumberGr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania

could you please share the instructions here?
thanks
regards


I managed with leohazard (client server), updated to 10.6.3, used Chameleon Anv's ACPI Loader, Chameleon2.0rc5-pre7, installed MacBrooPro Updated and used boot flag PciRootUID=1 for booting.

My problems are with the PciRoot=1 PciRootUID=1 bootflags and GraphicsEnabler=Yes...... I am confused, once boots and I have the internal display once the external, ones accelerated on the external once half accelerated ....but never full resolution and full acceleration on the internal display.

#35
OoTLink

OoTLink

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts
I had full acceleration with some of the nvidia injectors, but not full resolution. Unfortunately in that I only have ADC LCDs and no modern TV, I can't test the HDMI or VGA output lol.


Someone was asking about whether the audio works or not, and if anyone feels like verifying it a quick search told me that these laptops have the Realtek ALC269 audio chipset in them. Weird because there's also Intel and NVidia audio things (if you've ever noticed there's like 5 drivers in Windows! Sheesh!)

Apparently, VoodooHDA might work. :D

http://www.projectos...?...

I'm going to be working on math tonight, but hopefully I won't forget to grab some DVD-Rs on my errands so I can burn my restore disks, and then install vanilla OS X :(

#36
Midtown

Midtown

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
enough information to put a full tutorial on this model?

the guy PlumberGr was talking about is testing SL on a HP Dv7t and a VAIO F, hope he will have more success.

as for audio, my VAIO F has Realtek ALC275.

#37
OoTLink

OoTLink

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts
This is true, I got the misinformation from some people doing linux drivers! The ALC275 can be shoehorned into the 269's driver but that doesn't work with sound input.

#38
middle finger response

middle finger response

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:Australia
Has anyone managed to successfully install from the retail disc? I was able to install using tonymacs latest ##### disc but only in safe mode using GraphicsEnabler=No. If i try to boot without safe mode, the system appears to boot but the screen is black.
After the install i have no trackpad support. Updating to 10.6.3 kills USB support and I haven't had any luck with any of the methods of restoring it. Also tried installing the MBP update with pacifist but I don't see any improvements.

Any suggestions on how to get anything else working? What does the Hazard distro install that a retail install doesnt?

#39
OoTLink

OoTLink

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts
You need a retail 10.6.2+ disk to do i5 or i7 machines. I don't know about USB though! That's VERY odd.

I'll get back to you today (maybe). Not really in that big a mood to be messing with hackintoshing, we'll see lol.

almost 7pm! Ok, you guys win.

I am updating the HD to 10.6.3 in a MacBook :), will dump a few kexts on (for PS2), and chameleon. Here's to hoping it works! XD

#40
RSRAVI

RSRAVI

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hi will this work on a sony FW31e ?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy