Jump to content

Q6600 SpeedStep and performance


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
iDogma

iDogma

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Hello mates! I got performance issues after enabling speedstep (MacPro3,1 model). Temperature is about 38-40, but interface is working worse (effects like hiding or opening windows are not smooth), xbench quartz score is about 150-160, gl score - 86.
video fired up using dsdt. any ideas why so low performance?

p.s. without speedstep my video works perfect, smoothly and without any lags

#2
pirloui

pirloui

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 402 posts
Maybe it's stuck at the lowest frequency, you can check with cpu-x.
http://netkas.org/?p=72

#3
bbeepp

bbeepp

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 158 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland

...xbench quartz score is about 150-160, gl score - 86....


Seems like your graphic card is not working properly.
On mine system Quartz score is 298 and OpenGl score is 160.

#4
iDogma

iDogma

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
But without speedstep my quartz is about 220-230 points, opengl about 100-110. Much better, when without speedstep. Any ideas, why it is? Maybe it somehow connected with my low-power psu (500v, i heared this is a minimal bound for gtx260 and q6600). But on Windows i don't get any troubles, games and other stuff works fine.

#5
gatsu_1981

gatsu_1981

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
Mate! I got your very same issue when I was finally able to get speedstep working on my overclocked Q6600.
And I resolved it!

You should make your hands dirty inside DSDT however:

http://www.insanelym...p...&start=1330





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy