Jump to content

Internet usage causing hackintosh to freeze?


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
Harry Locke IV

Harry Locke IV

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hello All,

I'm having a peculiar issue, where occasionally (maybe once or twice every few weeks) when I'm using Internet browser applications such as Firefox or Safari on my hackintosh, my screens will do a quick flash and the computer will be completely locked up. Everything is fine when I reboot, but the inconvenience is substantial, as it seems to happen randomly and causes me to lose any unsaved work that I was engaging at the time.

A few specs on the hack itself:

Dual 22 inch monitors
Core 2 Quad Q6600 overclocked to 3 Ghz
8 GB G-Skill Ram
Nvidia 8600 GTS 256 mb
Gigabyte GA-P35-DS3L
Retail install of Leopard, and currently running at version 10.5.6

Any help that can be thrown my way, I'd greatly appreciate it!

Thanks in advance!

#2
agent-squirrel

agent-squirrel

    Releasing Control Art Restriction System To Level 0

  • Members
  • PipPipPip
  • 149 posts
  • Gender:Male
  • Location:Launceston Tasmania Australia
  • Interests:Anime, J-pop, Sci-Fi
How are you connecting to the internet? Recommend checking drivers for Wired or Wireless device.
Also try underclocking your cpu back to a normal level, sounds silly but just see if it is an instability issue.

#3
Harry Locke IV

Harry Locke IV

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
I am currently using a wired connection. Good ideal on the possibility of a drivers issue going on somewhere. I'll default the processor and see if the error still persists over the next couple of days. That's the hardest thing to test about this, is that it's so random!

Thanks for your aid though!

#4
sixstrdave

sixstrdave

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
I'm having the same problem - my screen flashes black and then locks up, but I can still move my mouse cursor.

for me this happens randomly, not always when I'm using the internet...

I used myHack Installer 1.0 RC5.2 on SL 10.6.2

Does anyone know what the problem might be?

Thanks!!!

--
Intel Core i7 Processor i7 920
Corsair TR3X6G1600C9 XMS3 6G RAM
Gigabyte GA-EX58-UD5
EVGA 9800 GT 512 MB
Sony Nec Optiarc DVD Drive
Corsair CMPSU-750HX PSU
2 1 TB WD Caviar 7200 rpm HDs

#5
tinux

tinux

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Interests:Internet and Electronics

Hello All,

I'm having a peculiar issue, where occasionally (maybe once or twice every few weeks) when I'm using Internet browser applications such as Firefox or Safari on my hackintosh, my screens will do a quick flash and the computer will be completely locked up. Everything is fine when I reboot, but the inconvenience is substantial, as it seems to happen randomly and causes me to lose any unsaved work that I was engaging at the time.

A few specs on the hack itself:

Dual 22 inch monitors
Core 2 Quad Q6600 overclocked to 3 Ghz
8 GB G-Skill Ram
Nvidia 8600 GTS 256 mb
Gigabyte GA-P35-DS3L
Retail install of Leopard, and currently running at version 10.5.6

Hi

same is happening to me in my syst same as yours except mobo is GA p35 S3G under snow but started only when the new flash was updated to 10.2. best way i came around this was to play video while browsing.
i am also running lion os X at top speed with no issues what so ever.



Any help that can be thrown my way, I'd greatly appreciate it!

Thanks in advance!







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy