Jump to content

Drivers for Nvidia Geforce 9400 GT - Success


  • Please log in to reply
351 replies to this topic

#81
WhatTheFiber

WhatTheFiber

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • Gender:Male
oh and also if you download xxx_Leopard_10.5.6 it has a nvinject driver included in it that will work with 9400 GT's without having to edit kext's

#82
Reg_one

Reg_one

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Well like others have posted I have my EVGA Nvidia 9400 GT 512mb working with EFI and Nvinject, not at once but tested on two occasions.Full QE and CI as well with. The problem I am having is performance issues with EFI and Nvinject, black screen on full screen games, World of Goo for example is a black screen. I have Halo which run in window with full 3D support but black screen in full screen. Go Figure. On the performance issue, playing back video in quicktime does lag the UI from slight to noticeable on non HD and HD sources. I upgraded from an GMA950 video which the UI lag wasn't an issue. Thx.
Specs
Vanilla kernel 10.5.6
3gb memory
Intel 2.2ghz dual core

#83
WhatTheFiber

WhatTheFiber

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • Gender:Male

Well like others have posted I have my EVGA Nvidia 9400 GT 512mb working with EFI and Nvinject, not at once but tested on two occasions.Full QE and CI as well with. The problem I am having is performance issues with EFI and Nvinject, black screen on full screen games, World of Goo for example is a black screen. I have Halo which run in window with full 3D support but black screen in full screen. Go Figure. On the performance issue, playing back video in quicktime does lag the UI from slight to noticeable on non HD and HD sources. I upgraded from an GMA950 video which the UI lag wasn't an issue. Thx.
Specs
Vanilla kernel 10.5.6
3gb memory
Intel 2.2ghz dual core



A quick note no anybody who wants someone to make them a driver POST YOUR DEIVCE ID!!

i will be happy to make you a driver just post your device id which can be found in the system profiler

#84
braveskunk

braveskunk

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 214 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
hey tazs_10
i've been following this thread and i think i must ask to make a driver for me. you can ask why since my card is working good. the problem is with shutdown. since i installed the kext and insert the efi strings i cannot shutdown(poweroff)anymore. the computer goes thru shutdown sequence normally(few seconds) and than instead of powering off. it powers of the disk, screen, usb-basicly all devices but can't power off. it wasn't like that before installing my card. thanks in advance for helping me
below, specs(translated from polish)

nVidia GeForce 9400 GT
  Type:	Monitor
  Bus:	PCIe
  PCIe:	x16
  VRAM (total):	1024  MB
  Vendor:	NVIDIA (0x10de)
  Hardware ID:	0x0641
  Corrent ID:	0x00a1
  ROM correction:	nVidia GeForce 9400 GT OpenGL Engine [EFI]
  Monitor:
SyncMaster:
  Resolution:	1440 x 900 @ 60 Hz
  Color Depth:	32-bit color
  Core Image:	Hardware Accelerated
  Main Screen:	Tak
  Mirror:	wył.
  Active:	Tak
  Quartz Extreme:	Obsługiwany
  Rotationt:	Obsługiwany
Monitor Plug:
  Status:	Not Connected



Tak = YES
Obslugiwany = Supported
sorry for that

#85
Reg_one

Reg_one

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
[codebox]Graphics by NVIDIA:

Chipset Model: Graphics by NVIDIA
Type: Display
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 512 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0641
Revision ID: 0x00a1
ROM Revision: NVinject 0.2.1
Displays:
Display Connector:
Status: No display connected
DELL E198WFP:
Resolution: 1440 x 900 @ 60 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Hardware Accelerated
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Rotation: Supported

[/codebox]

Here is my Device ID. I hope this works. Thanks again.

#86
tralcan

tralcan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts

After three days of struggle to get QE and other support back, finally I succeeded. I am posting the kexts for all members having the same graphics card. I would also like to thank this forum for providing me essential guidelines to make this possible. Here are the kexts, just install them with kexthelper.

Nvidia GeForce 9400 GT drivers

NOTE:
Works on Leopard 10.5.5 and above.


Thanks, it's work for me, but when i change the resolution the screen turn black, any suggestion? (sorry for my english)

#87
DcWHaT

DcWHaT

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
hey taz i had everything working but it would only let me do 1024x768 so i installed the other kext you advertised, and now my ci is not hardware accelerated and my Q/E isnt supported. But quake 4 and doom 3 looks bad ass any ideas?btw this is a EVGA nVidia Geforce 9400 GT 512mb

nVidia GeForce 9400 GT:

Chipset Model: nVidia GeForce 9400 GT
Type: Display
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 512 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0641
Revision ID: 0x00a1
ROM Revision: nVidia GeForce 9400 GT OpenGL Engine [EFI]
Displays:
F159:
Resolution: 1024 x 768 @ 75 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Software
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Not Supported
QuartzGL: Supported
Rotation: Supported
Display Connector:
Status: No display connected


CPU: Intel E8400 3GHZ OverClocked to 3.84
MOBO: Gigabyte GA-EP45-DS3L
RAM: G SKILL 2x2gb
SATA 1tb SEAGATE HD
SATA Liteon DVDROM
Video: EVGA nVidia Geforce 9400 GT

#88
DcWHaT

DcWHaT

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
I GOT IT TO WORK, you dont need any kext when you update to 10.5.6.
So all i did, was update through the standard apple updater
then i used OSX86Tool to add a GFX String went to custom
name "nVidia GeForce 9400 GT 512MB"
MB: 512mb or what ever you have.
DIY and DIY
add to com.boot.aplist
reboot
set permissions
and clear extensions
so what im going to say is i think i got lucky
try it let me know how it goes for you

BTW: im running only at %52 and my max resolution is 1024 x 768 @ 75 Hz

nVidia GeForce 9400 GT 512MB:

Chipset Model: nVidia GeForce 9400 GT 512MB
Type: Display
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 512 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0641
Revision ID: 0x00a1
ROM Revision: nVidia GeForce 9400 GT 512MB OpenGL Engine [EFI]
Displays:
F159:
Resolution: 1024 x 768 @ 75 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Hardware Accelerated
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Rotation: Supported
QuartzGL: Supported
Display Connector:
Status: No display connected

#89
LyrumusX

LyrumusX

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Hi guys, thanks for so much input and work in this thread. I recently got a PNY Verto GeForce 9400 GT with 512mb from BestBuy, for my iPC 10.5.6 PPF5 Final, Hackintosh and have yet to get anywhere with QE/CI acceleration. I've tried GFX Strings in the com.apple.boot.plist, I've tried modified kexts with, and without NVInject and NVDarwin, etc. Whenever I tried entering the GFX Strings with OSX86 Tools, I get the error: /bin/sh: /Applications/OSx86: No such file or directory (127), so I copy the hex string and input the <key>device-properties</key> and <string>[HEX STRING]</string> manually... and get nothing useful. I read earlier in the thread that there were other people here using the same card I'm using, that have had success getting acceleration. My device ID is 042c 10de, and NVCAP string is 04000000000003000c0000000000000700000000

I don't know if I'm entering the hex string in the plist wrong, or if it is some issue with the iPC 10.5.6 Final install... If anyone has had success with a similar setup, please help! I have all other drivers I need working from the kexts provided on the install disc, just need my graphics card working!

Thanks in advance,

LyrumusX

P.S. -- The most success I've had so far is to install the NVInject kexts (0.2.1) with 512MB extension, from my install disc. It's not QE/CI accelerated, but with this config, I don't get the scrolling and window movement problems (when scrolling down lists in OS X, the window redraw doesn't work correctly, and so the list is looks broken and out of sync... Or, when I move a window across the screen, the OS doesn't properly redraw the window's contents, so I get a blank window)

Any help is very much appreciated.

#90
snail3

snail3

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
does anyone know or ever tried with 9400GT from Sparkle?
http://www.newegg.co...N82E16814187036
been looking at this card because it's silent/without any fan.

would be great if someone can share any experience before I buy it, thanks! :rolleyes:

#91
braveskunk

braveskunk

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 214 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland

does anyone know or ever tried with 9400GT from Sparkle?
http://www.newegg.co...N82E16814187036
been looking at this card because it's silent/without any fan.

would be great if someone can share any experience before I buy it, thanks! :)


hey, i've got gainward 9400GT 1GB without any fans fully working, so you know have 2 you can choose from:P

#92
snail3

snail3

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

hey, i've got gainward 9400GT 1GB without any fans fully working, so you know have 2 you can choose from:P


thanks for the reply, unfortunately I can't find any Gainward 9400GT is been sold here in the US. Another fanless card I can find is from MSI:
http://www.newegg.co...N82E16814127396

Leaning towards Sparkle as it's cheaper, but if anyone can share any experience that will be great!

#93
braveskunk

braveskunk

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 214 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
in terms of build i would go for MSI. sparkle here in poland is said to be almost the cheapest you can get;)

#94
snail3

snail3

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
ok, since MSI card is currently out of stock, I just ordered a Sparkle 9400GT. I'll see if I get any luck, Keep my finger crossed :(

#95
itnahz

itnahz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

A quick note no anybody who wants someone to make them a driver POST YOUR DEIVCE ID!!

i will be happy to make you a driver just post your device id which can be found in the system profiler



Hey dude, I've manage to install the kexts from the top of this post and now my graphics card is recognized I think but the performace is still {censored}. Didn't change anything just the screen resolution. I've done all the OSX86tools thing and right after doing that and restarting I can't see anything but black screen. It says that the video card does not support quartz extreme but I'm using the same video card as all of you. So I'm pretty much stuck here. Hope you can make me a kext that will work with my graphics card and enables QE and all those other stuff..

Thank you.

Heres the info you need.
I'm running 10.5.2

  Chipset Model:	Graphics by NVIDIA
  Type:	Display
  Bus:	PCIe
  PCIe Lane Width:	x16
  VRAM (Total):	512 MB
  Vendor:	NVIDIA (0x10de)
  Device ID:	0x0641
  Revision ID:	0x00a1
  ROM Revision:	NVinject 0.2.1
  Displays:
1900WS:
  Resolution:	1440 x 900 @ 75 Hz
  Depth:	32-bit Color
  Core Image:	Software
  Main Display:	Yes
  Mirror:	Off
  Online:	Yes
  Quartz Extreme:	Not Supported
  QuartzGL:	Supported
Display Connector:
  Status:	No display connected


Thanks.

#96
coke15

coke15

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts
hello

i ve just baught an 9400gt 512 by twintech,my 3870x2 is in the SAV..

dev id =0x0641
vanilla 9.6 XxX 10.5.6

ok in the "driver" by mac nutty BUT not QE and more ,when i tried to 1920x1200 ,the screen become blue ??

idem with the nvinject 512 ;)

#97
coke15

coke15

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts
hello

solved with 2 reboot in -s

#98
itnahz

itnahz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
anyone?

...
..
.

Help..

:)

#99
hackapple

hackapple

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

After three days of struggle to get QE and other support back, finally I succeeded. I am posting the kexts for all members having the same graphics card. I would also like to thank this forum for providing me essential guidelines to make this possible. Here are the kexts, just install them with kexthelper.

Nvidia GeForce 9400 GT drivers

NOTE:
Works on Leopard 10.5.5 and above.


Hi friends I,ve same problem with this sk video I can start only on VGA output and not on DVI I've Nvidia GeForce 9400 GT 1Gb Captiva PCIe I want start on DVI and if its possible use clone mode on two display can help me?


I work with ideneb 10.5.6

#100
duufy

duufy

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:uk
hello all, i've been reading through this topic for the last 48 hours and still cannot get my card to work fully 100%

I have an XFX 9400 GT 1gb. on 10.5.6 ideneb

basically, the only way i can get the card to work is by REMOVING NVDAResman.kext . Without this file i can boot successfully BUT i cannot change the resolution nor do any other resolution options show up.

When i boot with this file, the system loads but i get the black screen after apple logo. i have tried swapping the display A and B as i use DVI not VGA but still no luck.

I figure this NVDAResman file is linked to the RESolution in some way so i'm looking for another solution to the black screen problem.

Thanks to anyone who can help

duufy





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy