Jump to content

9500 GT Snow Leopard 10.6 Drivers ?


  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1
Ox10

Ox10

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Hello people! Has anyone managed to get the 9500 GT 512MB/1GB to work with Snow Leo ? Like has any drivers been released for it yet ? I'm running Snow leo 10A432.


Thanks

EDIT: Delete one of these threads it double posted it for some reason :S

#2
kamikaze

kamikaze

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 218 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, FR

Hello people! Has anyone managed to get the 9500 GT 512MB/1GB to work with Snow Leo ? Like has any drivers been released for it yet ? I'm running Snow leo 10A432.


Thanks

EDIT: Delete one of these threads it double posted it for some reason :S


please use the forum search, you will find what u r looking for

#3
Rushabh

Rushabh

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:India
nvenabler.kext or efistudio

#4
Ox10

Ox10

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Yep lol I found what I was looking for by seaching my bad lol thanks anyway guys.

#5
rednous

rednous

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 420 posts
  • Gender:Male
  • Location:Galaxy: Milky Way
  • Interests:graphic design, mac, progressive and house

Hello people! Has anyone managed to get the 9500 GT 512MB/1GB to work with Snow Leo ? Like has any drivers been released for it yet ? I'm running Snow leo 10A432.


Thanks

EDIT: Delete one of these threads it double posted it for some reason :S


method 1: 9500 GT is working under 10.6 via GraphicsEnabler key in the com.apple.boot.plist

method 2: 9500 GT is working under 10.6 via EFI String key in the com.apple.boot.plist

#6
StealthRT

StealthRT

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

method 1: 9500 GT is working under 10.6 via GraphicsEnabler key in the com.apple.boot.plist

method 2: 9500 GT is working under 10.6 via EFI String key in the com.apple.boot.plist


Sadly, i am unable to get my Zotac 9500GT 1GB to work!

- I used nvflash to save the ROM file from my graphics card under dos.
- Then i used NVCAP MAKER to call up that ROM and get the NVCAP string.


The NVCAP for my card is: 04000000000003000c0000000000000700000000

Then using osx86tools:
- click on the button "add efi string"
- click on gfx string
- choose custom geforce (you need to scroll the list is the last one)
- enter your video card name: nVidia GeForce 9500 GT
- 1024MB (1GB) memory size
- NOW choosing your display configuration, choose custom
- enter 04000000000003000c0000000000000700000000 for my NVCAP
- import string to boot editor
- apply changes to com.apple.boot.plist
- Rebooted

And nothing happens. It's still the same. Nothing in the system stats that names my card or anything. It still have 32MB for the ram for the card and i only have 1024x768 to choose from in in the system prefs.


Posted Image

Any help would be great so i can solve this last thing! :)

David

#7
CPT_MAC

CPT_MAC

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
@StealthRT

I used the Geforce 9800GT EFi for the 9500GT. Every thing works great. One monitor direct via DVI, second monitor HDMI > DVI.

NVIDIA GeForce 9800 GT EFI:

Chipsatz-Modell: NVIDIA GeForce 9800 GT EFI
Typ: GPU
Bus: PCIe
PCIe-Lane-Breite: x16
VRAM (gesamt): 1024 MB
Hersteller: NVIDIA (0x10de)
Geräte-ID: 0x0640
Versions-ID: 0x00a1
ROM-Version: 3172a
Monitore:
SyncMaster:
Auflösung: 1680 x 1050 @ 60 Hz
Pixeltiefe: 32-Bit Farbe (ARGB8888)
Synchronisierung: Aus
Eingeschaltet: Ja
Rotation: Unterstützt
SyncMaster:
Auflösung: 1680 x 1050 @ 60 Hz
Pixeltiefe: 32-Bit Farbe (ARGB8888)
Hauptmonitor: Ja
Synchronisierung: Aus
Eingeschaltet: Ja
Rotation: Unterstützt

#8
StealthRT

StealthRT

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

@StealthRT

I used the Geforce 9800GT EFi for the 9500GT. Every thing works great. One monitor direct via DVI, second monitor HDMI > DVI.

NVIDIA GeForce 9800 GT EFI:

Chipsatz-Modell: NVIDIA GeForce 9800 GT EFI
Typ: GPU
Bus: PCIe
PCIe-Lane-Breite: x16
VRAM (gesamt): 1024 MB
Hersteller: NVIDIA (0x10de)
Geräte-ID: 0x0640
Versions-ID: 0x00a1
ROM-Version: 3172a
Monitore:
SyncMaster:
Auflösung: 1680 x 1050 @ 60 Hz
Pixeltiefe: 32-Bit Farbe (ARGB8888)
Synchronisierung: Aus
Eingeschaltet: Ja
Rotation: Unterstützt
SyncMaster:
Auflösung: 1680 x 1050 @ 60 Hz
Pixeltiefe: 32-Bit Farbe (ARGB8888)
Hauptmonitor: Ja
Synchronisierung: Aus
Eingeschaltet: Ja
Rotation: Unterstützt



Hey CPT_MAC, thanks for the reply! :(

Is there anyway you could tell me how i would go about inputting that info? What program do i need to input that information you posted to get mine to work?

Thanks!

David

#9
StealthRT

StealthRT

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
Ok, i saw how you had EFI string in your sig that you used so i used version 1.1 and chose the 9800 GT, wrote to the com.apple.boot.plist file and rebooted.... same thing. :(

Here is what it wrote in the com.apple.boot.plist file:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">

<plist version="1.0">

<dict>

<key>Kernel</key>

<string>mach_kernel</string>

<key>Kernel Flags</key>

<string></string>

<key>device-properties</key>

<string>d10300000100000001000000c50300001500000002010c00d041030a00000000010106000001
0101060000007fff04003a000000400032002c0068007700730065006e0073006f0072002d0070006
100720061006d0073002d00760065007200730069006f006e00000008000000000000022200000040
0032002c006400650076006900630065005f0074007900700065000000120000004e5644412c67707
52d64696f64650e0000004e00560050004d0000002000000001000000000000000000000000000000
0000000000000000000000001e00000072006f006d002d007200650076006900730069006f006e000
000090000003331373261100000004e00560043004100500000001800000004000000000003000c00
0000000000070000000022000000400032002c002300730069007a0065002d00630065006c006c007
3000000080000000000000022000000400030002c006400650076006900630065005f007400790070
00650000000b000000646973706c6179100000006d006f00640065006c0000001e0000004e5649444
941204765466f72636520393830302047542045464914000000400030002c006e0061006d00650000
00120000004e5644412c446973706c61792d4120000000400032002c0063006f006d0070006100740
0690062006c0065000000160000004e5644412c73656e736f722d706172656e741400000040003100
2c006e0061006d0065000000120000004e5644412c446973706c61792d4212000000400032002c007
20065006700000008000000000000021c0000006400650076006900630065005f0074007900700065
000000100000004e5644412c4765466f72636520000000400031002c0063006f006d0070006100740
0690062006c00650000000e0000004e5644412c4e564d616326000000400032002c00230061006400
72006500730073002d00630065006c006c007300000008000000000000010e0000006e0061006d006
50000000f0000004e5644412c506172656e7422000000400031002c00640065007600690063006500
5f00740079007000650000000b000000646973706c617920000000400030002c0063006f006d00700
061007400690062006c00650000000e0000004e5644412c4e564d6163220000005600520041004d00
2c0074006f00740061006c00730069007a0065000000080000000000004036000000400032002c006
80077006300740072006c002d0070006100720061006d0073002d00760065007200730069006f006e
000000080000000000000214000000400032002c006e0061006d00650000001100000073656e736f7
22d706172656e74</string>

</dict>

</plist>

It just doesnt seem to want to work for me :(

For a side note, i have (2) com.apple.boot.plist files. One is in my MacOS/Extra folder and the other is in /Library/Preferences/SystemConfiguration directory. Just to make sure i copied what it had in the /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.boot.plist to the MacOS/Extra/com.apple.boot.plist file. Still the same thing though... nothing.

I hope someone can figure out why its doing this! :(

David

#10
noodledog

noodledog

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
Some things haven't been so straightforward with Snow, especially the graphics. I've got a 1gb 9800gt so I don't know if this will help but, I robbed some of my extras kexts from Snow Leopard BootCD, I think the KDtech one. The bootcd was the only bootloader that would give me full graphics. I have since combined them into a pack with kexts for my motherboard, so I couldn't begin to figure out which one it is.. But I recommend booting with BootCD for Snow Leopard and see if that works, then replace your extras kexts with the ones on the bootcd.

#11
StealthRT

StealthRT

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Some things haven't been so straightforward with Snow, especially the graphics. I've got a 1gb 9800gt so I don't know if this will help but, I robbed some of my extras kexts from Snow Leopard BootCD, I think the KDtech one. The bootcd was the only bootloader that would give me full graphics. I have since combined them into a pack with kexts for my motherboard, so I couldn't begin to figure out which one it is.. But I recommend booting with BootCD for Snow Leopard and see if that works, then replace your extras kexts with the ones on the bootcd.


I put in the snow leopard boot dvd and could not find any kexts? Nor did i find a file called KDtech?

I have been trying to download this file "" for 4 hours now off of stupid rapidshare {censored} and it keeps telling me "Unfortunately right now our servers are overloaded and we have no more download slots left for non-members. Of course you can also try again later."... yeah, right.. in other words its not but we want you to think so so that you will pay to download 1 file.

http://rs736.rapidsh...pard_driver.zip

How do i run this NVinject?

David

#12
n1c3jack3t

n1c3jack3t

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

I put in the snow leopard boot dvd and could not find any kexts? Nor did i find a file called KDtech?

I have been trying to download this file "" for 4 hours now off of stupid rapidshare {censored} and it keeps telling me "Unfortunately right now our servers are overloaded and we have no more download slots left for non-members. Of course you can also try again later."... yeah, right.. in other words its not but we want you to think so so that you will pay to download 1 file.

http://rs736.rapidsh...pard_driver.zip

How do i run this NVinject?

David


Put the kext in your /Extra/Extensions folder. Run pfix (dl it here: http://osx86.sojugar...ack-utilities/). Reboot your computer. I'm running the 9500 GT flawlessly using NVInject kext (http://www.tehdork.c...inject.kext.zip).

This is all easily figured out using a readme on any of the installation guides...not sure how you're running a hackintosh without knowing how to installa kext...

#13
StealthRT

StealthRT

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Put the kext in your /Extra/Extensions folder. Run pfix (dl it here: http://osx86.sojugar...ack-utilities/). Reboot your computer. I'm running the 9500 GT flawlessly using NVInject kext (http://www.tehdork.c...inject.kext.zip).

This is all easily figured out using a readme on any of the installation guides...not sure how you're running a hackintosh without knowing how to installa kext...


I'm using Empire EFI to install the Snow Leopard DVD. After it installs, i run the post-install program "myHack Installer (Install this first).mpkg" that's on the Empire EFI cd. That takes care of the shutdown/restart and CPU/ram stuff.

Thats all i have done to get the hackintosh up and running. Everything runs well... but only runs in 1024x768 mode.

Ill try the injector and get back to you.

David

#14
StealthRT

StealthRT

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
Well i decided to just format and install it again fresh... and for some reason, this time when i rebooted after installing myHack, everything is working without me doing anything with the NVCAP or anything..

Very odd... My com.apple.boot.plist looks plain and has no NVCAP number. Only the "GraphicsEnabler" = yes.

Oh well. it works now :)

Posted Image

Thanks for your help n1c3jack3t, CPT_MAC & noodledog

David

#15
n1c3jack3t

n1c3jack3t

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Nice...I'm glad you got it working. I've never used Empire EFI. Just retail installs. Good job, and enjoy your new hack!

Well i decided to just format and install it again fresh... and for some reason, this time when i rebooted after installing myHack, everything is working without me doing anything with the NVCAP or anything..

Very odd... My com.apple.boot.plist looks plain and has no NVCAP number. Only the "GraphicsEnabler" = yes.

Oh well. it works now :D

Posted Image

Thanks for your help n1c3jack3t, CPT_MAC & noodledog

David



#16
StealthRT

StealthRT

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Nice...I'm glad you got it working. I've never used Empire EFI. Just retail installs. Good job, and enjoy your new hack!


Hey n1c3jack3t, what do you mean by retail installs? Meaning you have a ginuine Mac?

David

#17
FireSokar

FireSokar

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
I have installed my Galaxy 9500 GT w/ 1024 ram, I use Graphics Enabler on boot and works perfectly, however when sleeping and I wake it up the graphics come back correct resolution but messed up and darker, almost like its forced back to having no driver.

#18
Zac Jardine

Zac Jardine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Gender:Male

I have installed my Galaxy 9500 GT w/ 1024 ram, I use Graphics Enabler on boot and works perfectly, however when sleeping and I wake it up the graphics come back correct resolution but messed up and darker, almost like its forced back to having no driver.


You don't need additional drivers for this card. Just use OSX86Tools to add NVCAP to EFI.

Zac.

#19
PeterForelli

PeterForelli

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Just try EFI String, easy and fast.

#20
toolbox1234

toolbox1234

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
Just got a Zotac 9500GT 512MB card and it has a DVI, a HDMI and a VGA connector. Tried to use Osx86tools to add custom string but I got blank screen when the system is restarted. Can anyone share their EFI string?

Thanks.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy