Jump to content

Broadcom 4315 - Snow Leopard


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
efegue

efegue

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
Does any have this card working under snow leopard? I've already tried adding the ID to the info.plist of AppleAirPortBrcm4311.kext but with no success, nothing shows up!

Any help/tip/clue?

Greets! :D

#2
melchior

melchior

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 254 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
i had trouble getting my bcm4306 working under SL too, though it was always flawless under leo. with 10.6.2 however the 64-bit atheros driver is working just dandy on my other card, so i'm satisfied.

#3
rajas

rajas

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
i have the same card, working flawlessly here.

i used this guide.

http://www.insanelym...showtopic=44114

you may need to repair permissions or force it to reload all the kexts at bootup. (i believe you use -f in terminal for that)

Note: if you are not sure how to repair permissions.. simply use Kext Helper b7. make the edits in thread mentioned above, then throw in one of the kexts you already have working.. like VoodooHDA or whatever kext you are using into Kext Helper b7 and install that. re-start. and you should be all set.

#4
efegue

efegue

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

i have the same card, working flawlessly here.

i used this guide.

http://www.insanelym...showtopic=44114

you may need to repair permissions or force it to reload all the kexts at bootup. (i believe you use -f in terminal for that)

Note: if you are not sure how to repair permissions.. simply use Kext Helper b7. make the edits in thread mentioned above, then throw in one of the kexts you already have working.. like VoodooHDA or whatever kext you are using into Kext Helper b7 and install that. re-start. and you should be all set.


I tried that before (except the network interfaces), but it doesn't get loaded.. nothing shows up in NetworkInterfaces.plist :(

I only have ethernet card there. I don't know what else to try!

#5
mikeye

mikeye

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

i have the same card, working flawlessly here.

i used this guide.

http://www.insanelym...showtopic=44114

you may need to repair permissions or force it to reload all the kexts at bootup. (i believe you use -f in terminal for that)

Note: if you are not sure how to repair permissions.. simply use Kext Helper b7. make the edits in thread mentioned above, then throw in one of the kexts you already have working.. like VoodooHDA or whatever kext you are using into Kext Helper b7 and install that. re-start. and you should be all set.


are you sure? your dell wifi card is 1395 according to your signature but here we are talking about brcm 4315.

Does any have this card working under snow leopard? I've already tried adding the ID to the info.plist of AppleAirPortBrcm4311.kext but with no success, nothing shows up!

Any help/tip/clue?

Greets! :(

i cannot even adding the id to the info.plist. anyhow, this card just won't work. i ordered a dell dw1490. hey, do you know if i could simply insert dw 1490 into an open mini pcie slot on the back of my gateway lt2005u, or do i have to swap out brcm 4315 first. good luck for us.
thanks for posting the topic

#6
samsunlu55

samsunlu55

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
I have the same Wlan Card under SL 10.6.2

Its working Perfect and is detected as 3rd Party Airport Card!


Try this Kext

Attached Files



#7
el coniglio

el coniglio

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

I have the same Wlan Card under SL 10.6.2

Its working Perfect and is detected as 3rd Party Airport Card!


Try this Kext


This kext doesn't work, I couldn't boot with it at all in order to to enable my BCM4315 on snow leopard.

But it adds a new feature to the system: a total freeze that make system stop booting, great for patience improving.

#8
SolidXnake

SolidXnake

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Not working Emachines E725 w/ Boradcom 4312 ( listed as 4315 and actual name 4324A-BRCM1030 )
Total freeze as well for SL 10.6.x and Ideneb SL 10.6.x No one has figure that one out yet. A lot of people waiting for this to work.

#9
Ddease2

Ddease2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Orlando, FL
  • Interests:family, aikido, golf, surfing
Checking on the status of this thread. Any updates?

Running an Acer 5610Z with SL 10.6.4 (updated via Apple update from 10.6.2 iATKOS S3 DVD). I have the Broadcom BCM4306. According to lspci, the PC-ID for this card is 14E4:4320.

Does anyone have this card working with SL? If so, can you detail how you got it to work?

Thanks, all.

DRD2





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy