Jump to content

GA-EX58 and GA-X58A DSDT native power management modifications


  • Please log in to reply
1672 replies to this topic

#1661
foraging_ferret

foraging_ferret

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK

10.13.1 installed without issue. New NVIDIA Web Driver required: http://www.insanelym...-1#entry2435523

 

A5BZIpV.png



#1662
myrorym

myrorym

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Gender:Male

What am I missing about 10.13.1 upgrade?  I download via AppStore, begin install..
I get Installing... dialog and then reboots before it completes.

I've tried booting to the Install OSX partition that was created, but that hangs up forever.

 

Am I supposed to place my /10.13 kexts in in folder /Other ?

 



#1663
foraging_ferret

foraging_ferret

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK

What am I missing about 10.13.1 upgrade?  I download via AppStore, begin install..
I get Installing... dialog and then reboots before it completes.

I've tried booting to the Install OSX partition that was created, but that hangs up forever.

 

Am I supposed to place my /10.13 kexts in in folder /Other ?

 

 

The installation completes on reboot. Just boot into your normal system partition and let it finish then install the latest NVIDIA driver and reboot again.

 

Your kexts should be in /Other or /10.13. Personally, I use /Other but in this case it shouldn't make any difference which you use.



#1664
@ROBASEFR

@ROBASEFR

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 561 posts
  • Gender:Male
  • Location:France

Fixed
Still looking for HWSensor HS

You have to create an account on on the Montreal forum.

Then go to downloads. -> High sierra -> HWSensors.V6.25.1426-HS.zip -> https://drive.google...0tWdzRURjQ/view



#1665
myrorym

myrorym

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Gender:Male

Thanks guys
Plugins go inside the FSMC kext still?

And FSMC goes into /Other or instal to /S/L/E ?

Lastly - is it normal for video card fans not to be spinning at all?  They spin when BIOS boots, but after Clover and boot into OSX they never come back on.

Thanks for all your help guys


Also - is there any disadvantage to signing into App Store with legitimate credentials?



#1666
@ROBASEFR

@ROBASEFR

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 561 posts
  • Gender:Male
  • Location:France

What am I missing about 10.13.1 upgrade?  I download via AppStore, begin install..
I get Installing... dialog and then reboots before it completes.

I've tried booting to the Install OSX partition that was created, but that hangs up forever.

 

Am I supposed to place my /10.13 kexts in in folder /Other ?

 

 

Succes here for 10.13.1 update but there where some problems to resolve before ...

Attached File  Capture d'écran 2017-11-02 16.17.54.png   461.15KB   1 downloads

 

I had recurrend KP's on 10.13 since going to Clover r4267 and latest Nvidia WebDriver-378.10.10.10.15.117

 

I Read on some topics there is a big problem with Clover r4267 on some configurations and morerover latest Nvidia WebDrivers don't need NvidiaGraphicsFixup.kext anymore ! Good news !!

 

So to install 10.13.1    I changed to Clover r4243 first and downloaded latest Nvidia WebDriver-378.10.10.10.20.107 and cudadriver_9.0.222

  1. Boot into 10.13  !  Clover menu with VESA config (no webdrivers)
  2. Launch macosupd10.13.1.dmg and wait finishing pre-install and wait the automatic reboot
  3. On reboot change to VESA and chose:  Boot macOS Install from "your disk name"
  4. Let finish 10.13.1 update installation
  5. Reboot !  Clover menu with VESA config  on "Your disk name"
  6. Install Nvidia WebDriver-378.10.10.10.20.107 and cudadriver_9.0.222
  7. Reboot to your "Your disk name"
  8. Done !

Good luck ;)

 

NB   I'll wait in the future a little bit longer before changing Clover .... :whistle:



#1667
myrorym

myrorym

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Gender:Male

Do I still need to Inject Nvidia via config to run stable? Or just WebDrivers?
 



#1668
@ROBASEFR

@ROBASEFR

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 561 posts
  • Gender:Male
  • Location:France

Thanks guys
Plugins go inside the FSMC kext still?

And FSMC goes into /Other or instal to /S/L/E ?

Lastly - is it normal for video card fans not to be spinning at all?  They spin when BIOS boots, but after Clover and boot into OSX they never come back on.

Thanks for all your help guys


Also - is there any disadvantage to signing into App Store with legitimate credentials?

I hope you use the latest FakeSMC.kext !  (with Plugins inside)  HWSensors.6.26.1440.pkg.zip

I put the complete FakeSMC.kext  in EFI/CLOVER/kexts/10.13

 

Why do you want to use legitimate credentials to inform Apple who you are with your Hackintosh ... B)


Do I still need to Inject Nvidia via config to run stable? Or just WebDrivers?
 

For me only:

 

(config.plist)  Clover /Systemparameters

 

Attached File  Capture d'écran 2017-11-02 17.26.17.png   24.45KB   1 downloads



#1669
myrorym

myrorym

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Gender:Male

I hope you use the latest FakeSMC.kext !  (with Plugins inside)  HWSensors.6.26.1440.pkg.zip

I put the complete FakeSMC.kext  in EFI/CLOVER/kexts/10.13

 

Why do you want to use legitimate credentials to inform Apple who you are with your Hackintosh ... B)

 

Yes, that was my thought - I thought too that I had to download some specific app through app store, but i will try to source other downloads.

 

Any processes that LSnitch can prevent?



#1670
@ROBASEFR

@ROBASEFR

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 561 posts
  • Gender:Male
  • Location:France

Yes, that was my thought - I thought too that I had to download some specific app through app store, but i will try to source other downloads.

 

Any processes that LSnitch can prevent?

If you cut with Littlesnitch communications with Apple, you can't use updates, iCloud and Itunes anymore ....     So use only a "Generic" Hackintosh serial !

;)



#1671
foraging_ferret

foraging_ferret

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK

Thanks guys
Plugins go inside the FSMC kext still?

And FSMC goes into /Other or instal to /S/L/E ?

Lastly - is it normal for video card fans not to be spinning at all?  They spin when BIOS boots, but after Clover and boot into OSX they never come back on.

Thanks for all your help guys


Also - is there any disadvantage to signing into App Store with legitimate credentials?

 

Plugins go in fakesmc > contents > plugins (see fakesmc I attached in post 1659 which already includes plugins).

 

Re graphics card – no that's not normal.

 
Re Apple ID, what do you mean by legitimate credentials? An Apple ID used to make purchases on the App Store or iTunes will always be linked to a credit card in your name, so trying to mask your identity by using some anonymous email address to create your Apple ID is futile.
 
I’ve never had an issue signing into iCloud/App Store/iTunes. I use iMessage and FaceTime to make and receive texts and calls from my hack and iCloud Drive to sync my desktop and documents with my MacBook Pro and everything works like a charm. I’ve even had support calls with Apple (about things other than my hack, obviously) and mentioned that I have two machines and they’ve never said anything.
 
The one thing I never do on my hack is allow Apple and app developers to collect usage data. I think that’s the best you can do to hide the fact that you use a hackintosh.
 
Creating a new Apple ID to use specifically on your hack won’t do anything but compromise your experience.

 

I had recurrend KP's on 10.13 since going to Clover r4267 and latest Nvidia WebDriver-378.10.10.10.15.117

 

Clover r4268 worked for me. No KPs.

 

Do I still need to Inject Nvidia via config to run stable? Or just WebDrivers?
 

 

NVIDIA injection only works on older cards (8xxx, 9xxx, 2xx, 4xx, 610, and 630).



#1672
foraging_ferret

foraging_ferret

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK

Edit: Got Vesa mode figured out.  added bootflag

nv_disable=1

Trying to figure out why my config.plist looks fine in Configurator, but when I boot it has different properties.

I have Clover installed on both EFI partition and folder -- which is preferred?  I think that might be causing issues - but config.plist is the same for them



Any other flags to be aware of when booting the Install drive?

 

You definitely shouldn't have it installed in both locations. Install it on EFI only, put your DSDT in ACPI/patched, your kexts in kexts/10.13 and apfs.efi in drivers64.

 

Recent builds of clover will auto switch to VESA mode when NVIDIA driver is outdated or not working for whatever reason, so you shouldn't need to enter the nv_disable=1 flag on boot.

 

Very hard to diagnose remotely. If I were you, I would create fresh 10.13.1 install media with the latest version of Clover (4268) and start again from scratch. Having Clover installed in both the root of your drive and EFI partition is a recipe for disaster.



#1673
myrorym

myrorym

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Gender:Male

EDIT:

 

I figured it all out.

 

10.13.1 running smoothly :D

 

Even graphics card fans not running is no issue

http://www.tomshardw...fan-issues.html

I should test to see the fans speed up on a benchmark test.

Thanks for your collective patience.


Edited by myrorym, 04 November 2017 - 03:37 AM.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy