Jump to content

VIA VT1708S 5.1 in 10.6


  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#61
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,172 posts
  • Gender:Male

8086;Intel Corporation;3a3e;82801JI (ICH10 Family) HD Audio Controller;Multimediacontroller;Audio device


Will this do?


snakeman

try this hope it work
:)

Attached Files



#62
snakeman

snakeman

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

try this hope it work
:)



Still no digital out! I noticed I have a HDMI out now. My board doesnt have this output on the back panel.



snakeman

#63
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,172 posts
  • Gender:Male

Still no digital out! I noticed I have a HDMI out now. My board doesnt have this output on the back panel.



snakeman


what about analog

i have no digital to test

and hdmi it is to nvida card that was connected to on board audio codec to enable audio throw hdmi


Trick by Trauma



Set your SPDIF output to 16 bits 48Khz in audio midi configuration utility. It should do the trick. For some reason VoodooHDA sets SPDIF output to 32 bits 192Khz by default on my codec. SPDIF only supports up to 20 bits standard bit depth, and optionally 24 bits, and a max 96Khz sample frequency.


#64
snakeman

snakeman

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts
I tried the trick 16 bit 48khz, didn't work. I think I'm going to boot linux today to make sure the digital out works on the board!


Analog green works great. ;)


thanks for all the help.



snakeman

#65
snakeman

snakeman

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts
Works great in Ubuntu 10.04 with XBMC installed all 5 channels using digital out.




snakeman

#66
halegmaier

halegmaier

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

hi

i made pinconfig for voodoohda 2.62

all work except

grey blue cdanalog for me

if i found solution for them will post new one


Hello Khairy,

the file isn't available yet, can you post this file again?

Regards and many Thanks

Haleg

#67
Mohamed Khairy

Mohamed Khairy

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,172 posts
  • Gender:Male

Hello Khairy,

the file isn't available yet, can you post this file again?

Regards and many Thanks

Haleg



http://www.insanelym...howtopic=231508

#68
-ZeR0-

-ZeR0-

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
Hey,
i just installed my SL new.
Can someone help me?
I can post my codecdump etc..
I just wanna know if someone can do it...

#69
pejman

pejman

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Hey everyone, I installed Snow Leopard Retail a while ago and everything is working fine. Except my sound... fassl helped me to get all five outputs to appear in Snow Leo with VoodooHDA and all outputs work correctly in the Audio-MIDI-Setup. I configured the outputs as 5.1 surround device and sound comes out of the right speakers. Now the problems start: When I listen to music (or something else using stereo sound), the sound comes out of the rear speakers. It won't come out of the front speakers, doesn't matter whether I switch the outputs in the Audio-MIDI-Setup, the sound keeps coming out of the rear speakers (black connector). Temporary, I put my green speaker connector into the black connector at the sound card and the black at the green one. Is there a way to switch the outputs without switching the cables?
Second problem: I have no volume control with the configured 5.1 device. I can regulate the volume from every single output but not with the outputs combined to one device.
Does anyone have a solution for my problems?

Edit: Wow, forgot my VoodooHDA.kext! Should've attached it. It has a modded Info.plist. Also attached my codec dump.



I have same problem . multi speaker does not work for me .
plz someone solves this problem

Hey everyone, I installed Snow Leopard Retail a while ago and everything is working fine. Except my sound... fassl helped me to get all five outputs to appear in Snow Leo with VoodooHDA and all outputs work correctly in the Audio-MIDI-Setup. I configured the outputs as 5.1 surround device and sound comes out of the right speakers. Now the problems start: When I listen to music (or something else using stereo sound), the sound comes out of the rear speakers. It won't come out of the front speakers, doesn't matter whether I switch the outputs in the Audio-MIDI-Setup, the sound keeps coming out of the rear speakers (black connector). Temporary, I put my green speaker connector into the black connector at the sound card and the black at the green one. Is there a way to switch the outputs without switching the cables?
Second problem: I have no volume control with the configured 5.1 device. I can regulate the volume from every single output but not with the outputs combined to one device.
Does anyone have a solution for my problems?

Edit: Wow, forgot my VoodooHDA.kext! Should've attached it. It has a modded Info.plist. Also attached my codec dump.



I have same problem . multi speaker does not work for me .
plz someone solves this problem

#70
DizKiller

DizKiller

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
I installed Voodoo had on my Via from a ASUS M3N78-VM mobo, and now my beautiful Snow Leopard will not boot, keeps rebooting.... HELP!!!

#71
K.M.S

K.M.S

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Hey everyone, I installed Snow Leopard Retail a while ago and everything is working fine. Except my sound... fassl helped me to get all five outputs to appear in Snow Leo with VoodooHDA and all outputs work correctly in the Audio-MIDI-Setup. I configured the outputs as 5.1 surround device and sound comes out of the right speakers. Now the problems start: When I listen to music (or something else using stereo sound), the sound comes out of the rear speakers. It won't come out of the front speakers, doesn't matter whether I switch the outputs in the Audio-MIDI-Setup, the sound keeps coming out of the rear speakers (black connector). Temporary, I put my green speaker connector into the black connector at the sound card and the black at the green one. Is there a way to switch the outputs without switching the cables?
Second problem: I have no volume control with the configured 5.1 device. I can regulate the volume from every single output but not with the outputs combined to one device.
Does anyone have a solution for my problems?

Edit: Wow, forgot my VoodooHDA.kext! Should've attached it. It has a modded Info.plist. Also attached my codec dump.





Hi mate!

Could you please help me to get 5.1 working on my VIA 1708s sound chip!!!
i own gigabyte gag41 m combo mobo and SL 10.6.7 installed (Fully working)
using appleazilia kext to get stereo output only... :(

PLZ... PLZ.... ;)

#72
rubenmr

rubenmr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
How can i insert in my DSDT hdef?

Audio: VIA VT1708S, Device ID 1106-0397

Mainboard: P7HM55-LX

OSX version 10.7.2

Can anyone create a voodoohda for my audio ???

DSDT attached.

(sorry for my english)

Thanks.

Attached Files







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy