Jump to content

[HOW TO] Dual boot Osx86 and W7 on Dell Studio XPS 435mt

- - - - -

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
VincentvanG

VincentvanG

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
What you need:
- iPC 10.5.6
- iDeneb 10.5.7
- DSDT File, attached to this post

My 435mt:
- Ati 4850 510mb
- Intel Core i7 920
- 4GB DDR3 Memory
- Intel 82567LF Gigabit Ethernet Controller
- Realtek ALC888/1200
- x58 Motherboard

Bios settings:
- Hypertreading DISABLED
- Intel Speedstep DISABLED
- Intel Virtualisation Tech DISABLED
- Multiple CPU 1

1. Start with iPC and press f8. Type
“busratio=20 cpus=1 –v”
2. Go to disk utility and partition the hard disk in 2 partitions:
- Partition 1: Mac OS X extended, LEOPARD
- Partition 2: Fat32, WINDOWS
3. Start with Windows 7 instalation and format the “WINDOWS” partition, only format, not delete!
4. Install Windows on the second partition (The one you've just formatted)
5. Start with iPC and press f8. Type
“busratio=20 cpus=1 –v”
6. Select LEOPARD for instalation
7. Select following things:
- Base System
- Universel kernel
- LegacyAppleIntel
- RemoveAppleIntelCPUPower
- SMBIOS 1333 Mhz
- Patch DSDT
- USB Fix
8. After instalation of iPC start with iDeneb, press f8 and type “busratio=20 cpus=1 –v”
9. Select the following things and install:
- Ati 4850 files
- Intel 82556
- Seatbelt
- VoodooHDA
- Chameleon v2
- Kext helper v7
10. Start Leopard with “cpus=1 –v”, might take a while
11. Copy DSDT.aml to “LEOPARD”, your instalation partition (it's possible your Leopard system will crash after a while, just restart and try again, just be fast with copying, the DSDT.aml will prevent the crash later)
12. Restart and enable all bios settings
14. Boot into Leopard and go to /LEOPARD/System/Library/Extensions and delete the “IOATAFamily.kext”
15. Use kext helper v7 for installing the right “IOATAFamily.kext” and restart your computer
16. If everything went right your Dell 435mt will now boot in 30 seconds into your new Leopard system:)


This worked for me, after a lot of different distro's, kernels, etc. Hope it will work for you, feel free to ask questions!

Attached Files



#2
r3dr0v3r

r3dr0v3r

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

What you need:
- iPC 10.5.6
- iDeneb 10.5.7
- DSDT File, attached to this post

My 435mt:
- Ati 4850 510mb
- Intel Core i7 920
- 4GB DDR3 Memory
- Intel 82567LF Gigabit Ethernet Controller
- Realtek ALC888/1200
- x58 Motherboard

Bios settings:
- Hypertreading DISABLED
- Intel Speedstep DISABLED
- Intel Virtualisation Tech DISABLED
- Multiple CPU 1

1. Start with iPC and press f8. Type
“busratio=20 cpus=1 �"v”
2. Go to disk utility and partition the hard disk in 2 partitions:
- Partition 1: Mac OS X extended, LEOPARD
- Partition 2: Fat32, WINDOWS
3. Start with Windows 7 instalation and format the “WINDOWS” partition, only format, not delete!
4. Install Windows on the second partition (The one you've just formatted)
5. Start with iPC and press f8. Type
“busratio=20 cpus=1 �"v”
6. Select LEOPARD for instalation
7. Select following things:
- Base System
- Universel kernel
- LegacyAppleIntel
- RemoveAppleIntelCPUPower
- SMBIOS 1333 Mhz
- Patch DSDT
- USB Fix
8. After instalation of iPC start with iDeneb, press f8 and type “busratio=20 cpus=1 �"v”
9. Select the following things:
- Ati 4850 files
- Intel 82556
- Seatbelt
- VoodooHDA
- Chameleon v2
10. Start Leopard with “cpus=1 �"v”
11. Copy DSDT.aml to “LEOPARD”, your instalation partition
12. Restart and enable all bios settings
13. If everything went right, you are now able to boot up without any boot flags into Mac OS X!


This worked for me, after a lot of different distro's, kernels, etc. Hope it will work for you, feel free to ask questions!


Sweet. I'm going to try this when I get home. Does everything work?
Also, do you know where I can find iDeneb 10.5.7? I can only find the combo update. Will iDeneb 10.5.8 work?

#3
CULBOUCHECUL

CULBOUCHECUL

    InsanelyMac Protégé

  • Newbies
  • Pip
  • 4 posts
I basically have the same machine except i took a nVidia GeForce GT220 (and have had tons of issues with getting full QE to work in previous attempts)

I used Yardie's Guide but somehow his guide sometimes works on my system, sometimes not (iATKOS v5 Guide).

I am gonna give your guide a chance and then also reinstall snow leopard and try to get the ICH10R to work in RAID mode.

Cheers

SMK

#4
VincentvanG

VincentvanG

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
For me everything works:) i even make studio quality records with Logic Pro.

goodluck!

#5
CULBOUCHECUL

CULBOUCHECUL

    InsanelyMac Protégé

  • Newbies
  • Pip
  • 4 posts
I confirm if you EXTRACT the Install Packages from the Full Package - QE/CI WORKS with my Dell GeForce GT220 (GT 220) 1 GB DDR3 PCIe FLAWLESSLY !!!

(Currently reinstalling w/ XxX 10.5.6 - In dire need of a proved solid platform compared to Snow Leopard - still WAY to buggy for my taste !!!)

Google for -> MAC285_2F16.dmg

Copy the -> NVIDIA Retail Mac Driver Installer 18.5.2f16.mpkg

Extract from the package -> Display Driver.pkg
Extract from the package -> Video Driver.pkg
Extract from the package -> OpenGL Driver.pkg

tar up your S/L/E just in case

Install all three. Rebuild Kextcaches + Repair Diskpermissions. Boom reboot. Flawless (work flawlessly even ifg it says its a GTS 250 :()

eVGA GeForce GTS 250:

Chipset Model: eVGA GeForce GTS 250
Type: Display
Bus: PCIe
VRAM (Total): 1024 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0a20
Revision ID: 0x00a2
ROM Revision: NVinject 0.2.1
Displays:
DELL 2009W:
Resolution: 1680 x 1050 @ 60 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Supported
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Rotation: Supported
Display:
Status: No display connected


HOPE THIS HELPS SOMEONE BECAUSE I HAVE A KICKASS MACHINE AND NOBODY POSTS ANY GUIDES HOW TO INSTALL OSX86 ON IT !!! :wacko:

CHeers

CBC - A2M.. in french: EN FRANCAIS!\
dj.SMK@live.ca

I basically have the same machine except i took a nVidia GeForce GT220 (and have had tons of issues with getting full QE to work in previous attempts)

I used Yardie's Guide but somehow his guide sometimes works on my system, sometimes not (iATKOS v5 Guide).

I am gonna give your guide a chance and then also reinstall snow leopard and try to get the ICH10R to work in RAID mode.

Cheers

SMK



#6
warchieft2k

warchieft2k

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
im getting"

Extension 'com.apple.driver.itunesphonedriver" has not explicit kernel dependency; using version 6.0

error then it asks me to reboot....


any ideas?

#7
VincentvanG

VincentvanG

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
try googling it, i don't know.

i confirm that this works with ssd hard disk too:)

#8
hkyman1987

hkyman1987

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
HELP! i have the same system as VincentvanG except i have 2 HD's. i only followed his steps about half way down. I already had wondows 7 installed on one HD and just used iDENEB to install OSX on the second HD. When i go to boot the MAC OSX the grey apple shows up n look like its loading for a bit then a dark grey screen shows up and says restart.

Any suggestions? And i would try doing everything but i cant seem to find a good copy of iPC... any good sites to try?

#9
VincentvanG

VincentvanG

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
I have two hard disks too, SSD for Apple (works great). But very strange you dont get trough boot screen. Maybe try to install Windows again and then Apple again?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy