Jump to content

Asus P6T SE Retail Snow Leopard Installation Guide [FLASHDRIVE] [UPDATED JUN. 28]]


  • Please log in to reply
1278 replies to this topic

#781
Plummy

Plummy

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Thanks for the response, I have tried following the instructions.

I am runing Cam RC4

I have these in my e/e folder:

fakesmc.kext - from fabio post
JMicronATA.kext - from 10.6.2 update folder from tut
P6T-SE.kext - from fabio post

I've replaced the s/l/e/AppleHDA.kext with the patched in fabios post

removed cache
ran kext utility

rebooted with -f

Still no sound.

I get the volume control, which I didnt before - but there is no sound coming out of the soundcard.

any help appreciated.

Many thanks

P

#782
tweak41

tweak41

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 247 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Angeles, CA

Thanks for the response, I have tried following the instructions.

I am runing Cam RC4

I have these in my e/e folder:

fakesmc.kext - from fabio post
JMicronATA.kext - from 10.6.2 update folder from tut
P6T-SE.kext - from fabio post

I've replaced the s/l/e/AppleHDA.kext with the patched in fabios post

removed cache
ran kext utility

rebooted with -f

Still no sound.

I get the volume control, which I didnt before - but there is no sound coming out of the soundcard.

any help appreciated.

Many thanks

P


Boot with arch=i386

I reckon you're booting 64-bit and I don't think the audio works in 64-bit.

#783
e1ement

e1ement

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
Hey there,

Sound is working just fine for me in 64-Bit-Mode. I use one of the first DSDT.aml from Bchemist, IOAHCIBlockStorageInjector.kext, OpenHaltRestart.kext and fakesmc.kext in /Extra/Extensions and the AppleHDA.kext from iFabio's post in /System/Library/Extensions. Everything works flawless*. I added the files I use as attachment.




e1ement

* I haven't tested FireWire so far.

//EDIT: I have not applied the Mac Pro Audio Update.

Attached Files



#784
biloo

biloo

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hi

I have a trouble to download this: 10.6.2 Update Package
mediafire show me this page: http://www.mediafire.com/?j24oznungnw
when I click on : download this file = nothing append (blank page :http://download877.mediafire.com/ejclgjtx2ykg/j24oznungnw/10.6.2+Update+Package.zip)

Did you know where can I find this 10.6.2 Update Package for P6TSE?

thanks

#785
ytrox

ytrox

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 501 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Boot with arch=i386

I reckon you're booting 64-bit and I don't think the audio works in 64-bit.


HI,
you can try to remove p6t-se.kext and put totallyfix.kext. rebult .mkext, reboot (-v -f)Attached File  TotallyFix.kext.zip   10.83KB   58 downloads (tnx to smith@@)

#786
ytrox

ytrox

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 501 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Hey there,

Sound is working just fine for me in 64-Bit-Mode. I use one of the first DSDT.aml from Bchemist, IOAHCIBlockStorageInjector.kext, OpenHaltRestart.kext and fakesmc.kext in /Extra/Extensions and the AppleHDA.kext from iFabio's post in /System/Library/Extensions. Everything works flawless*. I added the files I use as attachment.


openhaltrestart, is not necessary, i think...I don't need on my platform..
yeah 64 bit work well

#787
BRAVOSON

BRAVOSON

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
thanks for all this helpfull information :angel:
everything is working fine, except for one thing:

I cant get my P6t SE hackintosh to work on my network. I've got internet connection, so I can browse the internet. But sharing in both finder (printers etc.) and iTunes doesnt work. No other (real) mac is showing up in finder, and the hackintosh is not showing up in the other real macs. Does any of you know what to do? Help would be greatly appreciated :D

thanks for all this helpfull information :D
everything is working fine, except for one thing:

I cant get my P6t SE hackintosh to work on my network. I've got internet connection, so I can browse the internet. But sharing in both finder (printers etc.) and iTunes doesnt work. No other (real) mac is showing up in finder, and the hackintosh is not showing up in the other real macs. Does any of you know what to do? Help would be greatly appreciated :D

#788
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,636 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands
Update DSDT for i7 975 & 980x

P6T SE

i7 975 --> HERE <--
i7 980x--> HERE <--

I correct the steps based on recent ACPI dump on i7 975 (I hope this time are correct)...

Fabio

#789
akhenamenra

akhenamenra

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 189 posts
10.6.4 out updating now....... backed up AppleHDA.kext

ill post back once done.

edit

yep worked

#790
e1ement

e1ement

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
I just updated to 10.6.4 and everything worked after the update except audio. So I just had to replace AppleHDA.kext in /System/Library/Extensions with the one from my previous post and I was ready to go.




e1ement

#791
hmvemo

hmvemo

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hi, Im trying to download this Essentials package, but it doesnt seem to be working?!
can someone else rapid share it for me?

TIA
Danny

EDIT: it says, "Decompression Failed" :/

#792
eway

eway

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:NICE
iFabio,

Great help if you would post support for I7 960 CPU

Thanks in advance

#793
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,636 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands

iFabio,

Great help if you would post support for I7 960 CPU

Thanks in advance


1) Update your BIOS to last version from Asus website..
2) follow the instruction in this link.. How dumpd ACPI table http://www.insanelym...p...t&p=1394049

Fabio

#794
eway

eway

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:NICE
Thanks for you reply,

Here's my dump for i7 960 - Asus P6T SE - Bios rev. 0805

Attached File  I7960_P6TSE_rev805.zip   54.41KB   36 downloads

Eway

#795
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,636 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands

Thanks for you reply,

Here's my dump for i7 960 - Asus P6T SE - Bios rev. 0805

Attached File  I7960_P6TSE_rev805.zip   54.41KB   36 downloads

Eway


ok
I download it...

When I have free time I try take a look.

Fabio

#796
eway

eway

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:NICE
You welcome and thanks again !!

#797
keefar

keefar

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
Hello, first of all: thanks everyone for the great info. It helped a lot getting my system up and running.

Two things are still not working properly though and I couldn't find any working solutions so far:

1) timed sleep, did anyone get this to work?

2) USB/firewire mounting of some divices: USB sticks and Harddisks are recognized and mounted, but drives don't wake up from idle, my audiointerface (RME Fireface) isn't recognized unless it's on during boot or I wake up the system from sleep. And my Tomtom doesn't work at all, it's just charging when I plug it in.

I'm using the latest files from Fabio and I tried Fabio's and Bchemist's dsdts.Extensions: fakesmc.kext and p6t-se.kext

Can anyone give advice?

#798
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,636 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands

You welcome and thanks again !!


I saw the code and is the same as 965 ;)

feel free to use it

Fabio

#799
eway

eway

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:NICE

I saw the code and is the same as 965 ;)

feel free to use it

Fabio


Ok , that's what I did from the begining...

Thank you so much !

#800
TomBuntu

TomBuntu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
Hey,

Thanks for the guide. I have a problem. This is my setup:

P6T SE
6 GB of RAM
GTX 470 (but I had the same problem with GTX 260)
980x CPU

My system reboots before it gets to the installation screen! I have tried typing in busratio=25 and also grabbed the patched dsdt for my CPU from these posts. What could be the issue? Thanks.

-Tom





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy