Jump to content

Successful Snow Leopard 10.6 Install on a Dell Vostro 1400


  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#21
M0000000000

M0000000000

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
@mythamp
i'll probably be able to make a guide by the end of this week, i'm currently busy with school and stuff...so we'll see how it goes, it's actually fairly simple once you kinda get to know some stuff..

@delirumhappy
yes the voodoops2controller works perfectly fine for me, i just had to edit one little thing inside of it
when i make the guide i'll show how to

@ericCW
i got it from this site, i'd recommend just installing it..if it goes wrong..you just won't be able to see the battery..which is pretty much pointless...if it works..then :)

#22
munakib

munakib

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

@mythamp
i'll probably be able to make a guide by the end of this week, i'm currently busy with school and stuff...so we'll see how it goes, it's actually fairly simple once you kinda get to know some stuff..


Thanks M0000000000, would be waiting for your guide, impatiently!! :(

Also include

"What Works"
"What Doesnt Work" (eg. Dell Wireless 1397)

#23
delirumhappy

delirumhappy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 62 posts
Has anyone got full QE/CI support for the 8400m GS?
I'm currently using NVinject (v2.2) and it allows me to display @ full resolution (1280x800)

BUT i don't have QE/CI support enabled!!!

Please help!
(I've also included the kext)

Attached File  NVinject.kext.zip   12.99KB   46 downloads

#24
coolguy1

coolguy1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts

Has anyone got full QE/CI support for the 8400m GS?
I'm currently using NVinject (v2.2) and it allows me to display @ full resolution (1280x800)

BUT i don't have QE/CI support enabled!!!

Please help!
(I've also included the kext)

Attached File  NVinject.kext.zip   12.99KB   46 downloads


Try Chamelon RC3 w/ the following entry in apple.boot.plist:

<key>GraphicsEnabler</key>
<string>y</string>

Most ppl have success w/ it.

#25
delirumhappy

delirumhappy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 62 posts

Try Chamelon RC3 w/ the following entry in apple.boot.plist:

<key>GraphicsEnabler</key>
<string>y</string>

Most ppl have success w/ it.


Didn't work...

Do you know if those guys used the DSDT patch? Or did they use a custom SMBIOS?

EDIT: Well i applied the DSDT patch and added the SMBIOS.plist in my ./Extra/Extensions
and unfortunately I still dont have full support for my GFX

Is my related to using the NVinject.kext? cause I remember when i was on 10.5.4 my 8400m gs had FULL QE/CI support (using the 10.5.2 NVIDIA kexts)

#26
Paween

Paween

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
Anyway, I could update 10.6.1 successfully. No defect on my machine. (My VGA is Intel 3100.)
Somebody said, this update included ATI driver. If someone has ATI VGA please be sure you can find a new driver.

#27
delirumhappy

delirumhappy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 62 posts

Anyway, I could update 10.6.1 successfully. No defect on my machine. (My VGA is Intel 3100.)
Somebody said, this update included ATI driver. If someone has ATI VGA please be sure you can find a new driver.


I would also like to add that the 10.6.1 fixed MOST of my problems, which include:

DVD recognition
and...
FULL SUPPORT FOR MY 8400M GS!!! yay!!!

But..my trackpad still does not work, has anyone gotten theirs to work?

#28
dastan

dastan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts

I would also like to add that the 10.6.1 fixed MOST of my problems, which include:

DVD recognition
and...
FULL SUPPORT FOR MY 8400M GS!!! yay!!!

....



how ? can you post a how to for every step you made ? thnx

#29
M0000000000

M0000000000

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
hey guys
i don't think i'll be able to create a guide this weekend
if i do..it'll be pretty basic..but of course i would update it
i just have a ton of homework and studying to do
if i take like an hour or 2 break i'll try making it..
thanks for your patience

#30
azmacho

azmacho

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
can you help me....? how to install leopard on my dell vostro 1400?? t try iatkos 5i but not succes...

what the leopard verion for this hardware (dell vostro 1400) sorry for my bad english
-_- help me..............

#31
munakib

munakib

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

can you help me....? how to install leopard on my dell vostro 1400?? t try iatkos 5i but not succes...

what the leopard verion for this hardware (dell vostro 1400) sorry for my bad english
:P help me..............


What is the configuration of your Vostro 1400?
Here are mine:

Intel C2D 1.8GHz Processor
3GB DDR2 SDRAM
Intel GMA Graphics Card
Sigmatel 9228 Soundcard
Dell MiniPci 1395 Wireless
160GB HardDisk

In any case, here are the Steps that work for me. [I have a Intel GMA graphics card, not Nvidia]

Installing and Running OSX on Vostro 1400 using iATKOS 5i.

Installation Steps:
1: Start the computer with the iatkos 5i CD inside, start the installation process.
2: Format the drive to MAC hdd format using Disk Utility
3: In the "install leopard now" step, choose "Customize"
4: Select> only tick, x86 acpi, speedstep a, battery meter, (nvidia driver if you have an nvidia card). [cant recall anything else, I will edit this if/when I do]
5: Start and Complete Installation
6: After your computer restarts, you will not see anything after the skyblue screen, screen will remain blank, wait till you see that all processes are finished (keep checking the hard disk working light on the laptop), press "fn+esc" when all the processes seemed finish. You should see the Post Installation Screen now.
7: Complete the post installation page and watch as OSX starts.
8: Now you will need drivers for Sound and Wifi (LAN does not work in OSX, atleast for me).
9: Display Fix - To stop using "fn+esc" on every bootup, kindly download the attachment Display Fix, you will find the instructions inside the folder.


Steps for Sound:
1. Download the attached file "Sound Driver.zip"
2. Unzip and Put the "codecdump9228_rev1.txt" on the "AppleHDAPatcher_v1.16" and let it complete its work.
3. Download "Kext Helper b7" google it.
4. Using "Kext Helper b7" install the files inside STAC9228_0x83847616, "ALCinject.kext" and "AppleHDA.kext."

Steps for Wifi:
1: Google and Download "Dell Laptop Post Installer"
2: Start setup
3: Just install "Dell Wireless 1395" under Network section.
4: Google and Download OSx86 Tools
5: In OSx86 Tools: First click Repair Permissions followed by Set Permissions.
6: restart osx, and enjoy AirPort services ;)

Apologies M0000000000 if it seems like I have hijacked this thread.
Edit: Updated with DisplayFix.

Attached Files



#32
M0000000000

M0000000000

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 44 posts

Apologies M0000000000 if it seems like I have hijacked this thread.


hey it's no prob..
sorry i haven't been able to get on..incredibly busy
http://www.insanelym...howtopic=187652

#33
azmacho

azmacho

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
list of my information (dell vostro 1400)......

intel® Core™2 Duo CPU T5470 @ 1.60GHZ
RAM : 1.0GB DDR2
Instructions : MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3. EM64T
GMA : intel GM965
HDD : 120GB
BIOS : A09, Date 07/10/2008

hmm.....i dont know how to customize for iatkos 5i..... :(

#34
munakib

munakib

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

list of my information (dell vostro 1400)......

intel® Core™2 Duo CPU T5470 @ 1.60GHZ
RAM : 1.0GB DDR2
Instructions : MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3. EM64T
GMA : intel GM965
HDD : 120GB
BIOS : A09, Date 07/10/2008

hmm.....i dont know how to customize for iatkos 5i..... :(


Posted Image

#35
azmacho

azmacho

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Posted Image


now.....my installition still fails.....please help.......after install succses....the diplay say...please restart your computer

#36
munakib

munakib

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

now.....my installition still fails.....please help.......after install succses....the diplay say...please restart your computer


kindly make sure you do not have any other usb devices plugged in when you finish your installation. Also, it might take 2 or 3 restarts for it to work, so do not worry, keep restarting a few times.

#37
skindeep

skindeep

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

I would also like to add that the 10.6.1 fixed MOST of my problems, which include:

DVD recognition
and...
FULL SUPPORT FOR MY 8400M GS!!! yay!!!

But..my trackpad still does not work, has anyone gotten theirs to work?


can i get back my 1680 resolution with QE using your nvinject.kext and updating to 10.6.1 ? at this moment i´m only able to get the 1280 resolution with my geforce 8600 gt :rolleyes:

#38
malir

malir

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

I used Snow Universal 3.5 pacakge. It make my Dell Vostro 1310 great!
Display is fine. Wireless patch by bcm43xx_enabler.sh is fine as well.
I'm looking for sound alc268.

And I can't patch DSDT, so my bios has been reset every shutdown time.


YaHoo
Hi all,
I install Snow using Universal 3.5 in my vostro 1310. but my audio and my wireless(intel3945) doesn't work.
Can anyone help me?
Thanks in advance

#39
Snowle0

Snowle0

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts
Does this work with the newer vostro 1410? Can i just follow the guide for the vostro 1720 and get everything working on the 1410. Can someone confirm this works from the guide???

Also did anyone actually get 64 bit running on it and if so how and what (if any) are the problems

Can someone tell me exactly what is compatible and working after the install (i.e. Sound, wifi, screen resoultion [hd 1366 x 768 on the 1410], bluetooth, ec.)

Please i really wanna buy this notebook and put snow leopard on it.

Here are the specs for the 1410: http://us.acer.com/a...wrAjaxHistory=3

are these specs compatible/ similar enough to the 1400 to work?

Please help!!

#40
CoolMarquis97

CoolMarquis97

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Would this work for a Vostro 1450?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy