Jump to content

[GUIDE]Retail Snow Leopard 10.6 on a GA EP45-UD3R


  • Please log in to reply
2288 replies to this topic

Poll: Stability (692 member(s) have cast votes)

How stable is your Snow Leopard installation?

  1. Perfect. (266 votes [43.25%])

    Percentage of vote: 43.25%

  2. Not quite there yet... (349 votes [56.75%])

    Percentage of vote: 56.75%

Vote Guests cannot vote

#2281
emig647

emig647

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

After dealing with some audio issues after the 10.6.8 update, i decided to create a new package for the EP45-UD3R Boards to work on the latest update.

I added support for:

  • Audio
  • Fan speed
  • All system temperatures
  • Sleep
  • and some other stuff.

Dont forget to make the necessary changes in some files, see first post!!!!


SL PACK 2011 (OSX 10.6.8):
Download


Anybody have this package available? The link seems to not be transferring.

thanks

EDIT: Nevermind, let it spin for about 5 minutes and it finally kicked in. THANKS!

#2282
Jose158

Jose158

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
Hi!

I had everything working with Snow Leo 10.6.8. Perfectly running. That's until I installed the revised 10.6.8 update. No sound and Adobe Flash is acting up weird on videos, etc. Anyone else experiencing this??

Any ideas what could fix it?? It's not good to work without music!

http://thenextweb.co...r-snow-leopard/

#2283
sw170

sw170

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 212 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK

...
Any ideas what could fix it?? It's not good to work without music!

read this post for fix : http://www.insanelym...p...t&p=1705242

you don't even need ALC885_889a.kext, just patched AppleHDA and DSDT code
s

#2284
Jose158

Jose158

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

read this post for fix : http://www.insanelym...p...t&p=1705242

you don't even need ALC885_889a.kext, just patched AppleHDA and DSDT code
s


Thanks for the reply!

Does it work even after that revised update?

#2285
sw170

sw170

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 212 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
yes it works as before

#2286
Jose158

Jose158

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

yes it works as before


Hey swavek,

Did the changes in DSDT and copied to root the new DSDT and nothing. Still no audio. :lol:

#2287
sw170

sw170

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 212 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK
Did you patch AppleHDA again ? Check your sound output in audio preferences, must work if you have same board.

#2288
Jose158

Jose158

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Did you patch AppleHDA again ? Check your sound output in audio preferences, must work if you have same board.


Thanks a lot swavek. I missed patching AppleHDA. Thanks again.

#2289
LouCioccio

LouCioccio

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 84 posts
Woo Woo did the patch to HDA and it works. Since I am frugal (otherwise know as tighter than two coats of paint) I have to hook my hack to a large screen TV for viewing images our class took recently. Heck of a lot better than looking at dual 19 inch monitors that I have. I did not want to buy another patch cable to hook up to the amplifier in the home stereo. Well I had an extra optical audio cord and hooked it in the optical audio of the Gigabyte board and the other end to the amp and voila! it works. Now when the "gang" comes over later this week I will have sound to boot.

Ciao,
Lou Cioccio





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy