Jump to content

[AMD] Installing Snow Leopard 10A432 on AMD System


  • Please log in to reply
181 replies to this topic

#61
OS-Maniac

OS-Maniac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
I get the same prob. when reinstalling chameleon.

#62
dragosani

dragosani

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
Used this guide to insall SL on seperate SATA drive. have windows 7 and leopard 10.5.8 running on the other SATA drive.

upon reboot I don't have the option to choose SL, it's still using my default bootloader, in fact i am so confused now not sure what its loading. I have easy bcd on windows 7 so it is loading that, does that have anything to do with it?

Do i install chameleon on my leopard partition to? I should have chameleon loading at startup so i can select whatever os but its not doing that. I installed chameleon on SL as per the guide but am confused if i should install on leopard as well.

Anyone?

Thanks in advance and appreciate this guide.

#63
CrimsonAngel

CrimsonAngel

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts
  • Gender:Male
I fixed the internet issue. What I did was dissable the ethernet pci card and installed this kext with Kext Utility.

Here's the Link to the kext http://www.insanelym...howtopic=125569

Again I am using an nforce4 mobo. Nearly every issue i had with snow leopard has been resolved. The only remaining problem is that my mouse is acting a little weird. i resolved this in leopard by installing logitech control center, but it isn't compatible with snow leopard. Also when i scroll down on internet pages it seems a little jerky.

Also When I installed the nForceLan.kext placing it in the extra folder didn't work. IT HAD TO BE INSTALLED VIA KEXT UTILITY.

#64
DimitrisT

DimitrisT

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

I was hoping to see that someone had gotten an AMD system booting with 8GB or more of ram but no cigar. Judging from the 10.5.7 HCL list -
http://wiki.osx86pro...HCL_10.5.7#Asus M3N78-EM
others in addition to myself cannot get 8GB of ram booting on AMD motherboards under leopard 10.5 because of a 64 bit issue. It almost boots but hangs just before the final display of the desktop. 6GB boots but many installs will fail such as the iDeneb 10.5.7 upgrade and Final Cut Studio 2. Hopefully Snow Leopard will allow AMD users to break the 4GB barrier.

Now I use the maxmem=4096 flag on my 8GB dual boot system so I can boot into 4GB with OS X and 8GB with Vista 64.


I have an amd64 6000+ running on a sb600 motherboard from a gigabyte GA-M69. I have 8Gb of ram and I think that the kalyway 10.5.2 reserves all of my memory. Whenever I use vmware fusion I can reserve as far as 6 gb for virtual machines and still I can have and decent running leopard. The same thing happened after installing leo4all 10.5.4 and upgrading to 10.5.8. It is strange though that chess witch is a 64bit application says that it is running in 32bit mode. The info though says that I have 8gb of ram.

#65
mnfesq

mnfesq

    Emenef, Esquire

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 463 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southern California
I have been making progress getting SL on my AMD computer but it still won't boot. I have an ECS 770M-A mobo with a Phenom 9550 Quadcore. It uses the NForce chipset and I have an nvidia 9800 GT (1024 mb) graphics card. I currently do not have Applenforceata.kext installed but it has not made a difference when I have installed it. I think my boot hangs before that kext is loaded. Here's what I get when I boot up:

Posted Image

I have SL on a partition on a drive where it is the only OS on that drive. I have Win 7 and Leopard 10.5.6 on a different drive. When I boot up, I select the drive that SL is on, and it's bootloader is slightly different from the bootloader for 10.5.6, so I know I'm booting using the SL bootloader.

Any help would be appreciated. Thanks

#66
Lumrian

Lumrian

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 31 posts
Hey,

I followed the instruction but now, after the installation, I'm stuck right here:

Posted Image

Dont know what to do know

I installed it on a 80gb IDE HDD, AMD 4200+ X2 and a KN9 Sli Motherboard.
I also installed a Applenforceata.kext

Maybe you can help me
thank you

#67
OS-Maniac

OS-Maniac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
So, anyone got the answer to my prob?

#68
mnfesq

mnfesq

    Emenef, Esquire

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 463 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southern California

I get the same prob. when reinstalling chameleon.



I got a kernel panic in my efforts to install SL for two reasons: 1. I had the wrong version of SL; and 2. I did not use the modified boot file in the root of my SL installation to boot up SL. Try ruling these problems out.

#69
majinvegeta

majinvegeta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
Ayra Great Job!
I have this problem, when i finished all steps i boot from snow partition but the sistem shutdown...
I think this is a dsdt problem, and infact i don't have a dsdt because dsdt patcher give me almost 200 error when i compiling it on my Leopard 10.5.8 (fully working) and if I apply on snow give me kp.
It's a way to find a dsdt compatible with my M3A-H/HDMI motherboard witch is based on AMD 780g /sb700 ??? I want specify that I'm not using any dsdt on my Ideneb 10.5.8 Leopard and it work fine.
Thanks in advance!

#70
badkidforum

badkidforum

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Interests:say video games, n say Pc's .. geek networking professional .. loves wasting time on PC :D...
i get a simple kernel panic :angry:. when i boot after install.

#71
andrewq2

andrewq2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
Sigh i cant get it to even boot with Chameleon R3, i can boot into snow with the boot file posted here but i get a kernel panic like this person's.

Posted Image

or this person's

Posted Image

Any Idea's?

Thanks,

Andrew

#72
majinvegeta

majinvegeta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

Sigh i cant get it to even boot with Chameleon R3, i can boot into snow with the boot file posted here but i get a kernel panic like this person's.

or this person's

Any Idea's?

Thanks,

Andrew


Do you use a dsdt file? or not?

#73
andrewq2

andrewq2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
cant make a dsdt.aml no matter what i do it wont compile without a lot of errors >170

#74
majinvegeta

majinvegeta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

cant make a dsdt.aml no matter what i do it wont compile without a lot of errors >170


damn.. me too. the dsdt must be the key for our chipsets.

#75
andrewq2

andrewq2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
well i just force compiled it and going to try booting again :(

#76
carlosmo

carlosmo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Madrid
I've installed Snow on my system:

Phenom II 720
Asrock A790gmh/128
4gb DDR2 1066
ATI 2600pro

Everything seems to worl well apart of graphics card and audio.

#77
andrewq2

andrewq2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts

I've installed Snow on my system:

Phenom II 720
Asrock A790gmh/128
4gb DDR2 1066
ATI 2600pro

Everything seems to worl well apart of graphics card and audio.


how did you get it even to boot?

i have the same hardware almost

a 720 Phenom II x3 2.8ghz
a 790gx chipset
and 2 gb of ddr3

and how did you manage to make the dsdt.aml?

#78
CharlieLarsson

CharlieLarsson

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
My system just halts at AppleIntelCPUPowerManagement timed out no matter what I try. Tried different kexts and have put my patched dsdt.aml in the root of my drive but all I get is that god damn time out. And no, it does not boot in to Snow after a couple of minutes, it just halts right there.

#79
majinvegeta

majinvegeta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
I'm getting this "can't initialize disk cache" than shutdown... any help please?

#80
majinvegeta

majinvegeta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
This is the screenshot of my problem.. then pc shutdown.. someone can help me on this? Thanks

Attached Files







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy