Jump to content

Illustrated PDF: Vanilla OSX 10.5 on the Asrock ION 330 NetTop - NB: NOT for Pro or HD versions


  • Please log in to reply
322 replies to this topic

#281
doubt.it

doubt.it

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Okay, 10.6.3 running fine and used my Macbook install DVD not the retail one aswel! :)

Any updates on sound drivers? HDMI audio or the 3.5mm?

Thanks again!

#282
xameleon

xameleon

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 posts
i think no :/
i have the same problem

#283
RobertJB

RobertJB

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

look here
http://answers.yahoo...13070147AAwKOHX


I'm making the manual for the easy installation of Snow 10.6.4. on the Asrock ION330.


It is coming a long way and I have the system up and running, I now have a second system.

After I add the DTDS.aml file in the Extra folder my system performance goes up really well. Only the power situation changes as with my other system. At shutdown the system shuts down the software but the hard ware stays on. (power button, blinking) Actually the systems goes to sleep instead of shutdown. When I select sleep in the system it does the same thing (power button blinking). I can not wake the system from this. Is this a setting I have to alter and possible a kext have to load to handle this :D






alexlee and robertjb what version of ion do you have?


I have the Asrock ION330PRO with the 1.10 bios version.

#284
doubt.it

doubt.it

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

I'm making the manual for the easy installation of Snow 10.6.4. on the Asrock ION330.


It is coming a long way and I have the system up and running, I now have a second system.

After I add the DTDS.aml file in the Extra folder my system performance goes up really well. Only the power situation changes as with my other system. At shutdown the system shuts down the software but the hard ware stays on. (power button, blinking) Actually the systems goes to sleep instead of shutdown. When I select sleep in the system it does the same thing (power button blinking). I can not wake the system from this. Is this a setting I have to alter and possible a kext have to load to handle this :D








I have the Asrock ION330PRO with the 1.10 bios version.



Im watching this space, would be good to see if youc an compile all the kexts we need and how to get the 9400m working optimally. ie. CI/QE and Acceleration in applications such as flash/plex etc.

Would love it if you could email me it? braggalex@gmail.com
I just recently finished my 10.6.3 install but would be good to know how you have done it!

#285
RobertJB

RobertJB

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

Im watching this space, would be good to see if youc an compile all the kexts we need and how to get the 9400m working optimally. ie. CI/QE and Acceleration in applications such as flash/plex etc.

Would love it if you could email me it? braggalex@gmail.com
I just recently finished my 10.6.3 install but would be good to know how you have done it!


With the DTDS.aml I use (of Alexylee) I have the 9400 working like sharm.


It even support two screens that you can set as mirror or as second screen with-in Snow.

Plex works, frontrow works so it does CI/QE.

At this moment is only the power issue I have. :(

#286
xameleon

xameleon

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 posts
i have fix the power issue problem,but i cant play mkv with gpu acceleration and i have issue with the sound :/

i cant send emails because i have to many emails from ebay and i will not find yours :/
if you want we can talk from msn/skype or anythink you want
im 10-15hours per day online

#287
RobertJB

RobertJB

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

i have fix the power issue problem,but i cant play mkv with gpu acceleration and i have issue with the sound :/

i cant send emails because i have to many emails from ebay and i will not find yours :/
if you want we can talk from msn/skype or anythink you want
im 10-15hours per day online


I'm writting the installation instruction as I write this.


I think I will have it on-line tomorrow afternoon (Amsterdam time).

What can you tell me about the power issue I would like to have this sorted out before I post the instruction.

#288
xameleon

xameleon

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 posts
im using iatkos s3 10.6.3
and it have been fixed after the dsdt (from alexlee)
and in my extra folder i have

AHCIPortInjector.kext
Disabler.kext
ElliottForceLegacyRTC.kext
EvOreboot.kext
fakesmc.kext
LegacyIOAHCIBlockStorage.kext
PlatformUUID.kext

#289
RobertJB

RobertJB

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

im using iatkos s3 10.6.3
and it have been fixed after the dsdt (from alexlee)
and in my extra folder i have

AHCIPortInjector.kext
Disabler.kext
ElliottForceLegacyRTC.kext
EvOreboot.kext
fakesmc.kext
LegacyIOAHCIBlockStorage.kext
PlatformUUID.kext

I have checked and put the missing kext in the extra folder with kext helper but still no result.


This is the last bit that really is frustrating.

I will post the link shortly of my installation instruction.

Did any of you change something in the BIOS of the Asrock with regards to the power?

Also when it goos to sleep how do you awake it?

#290
xameleon

xameleon

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 posts
im using bios 1.50D(you can find it on first post) try to change the ACPI from bios

#291
RobertJB

RobertJB

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

im using bios 1.50D(you can find it on first post) try to change the ACPI from bios


xameleon,


I do not really know what you mean, where do I have to set this?
What does "try to change the ACPI from bios" mean?


As I have a ION330Pro I have bios 1.10, below you find my ACPI settings in my Bios.


Bios settings:

Suspend to RAM    = Auto
Check Ready Bir    = Enabled
Restore on AC/Power loss = Power Off
Onboard LAN Power on  = Disabled
RTC Alaram Power On = Disabled
ACPI HPET table = Enabled




thanks

#292
xameleon

xameleon

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 posts
i will check my settings and i will tell you,i cant now because im uploading and i cant restart

#293
RobertJB

RobertJB

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

xameleon,


I do not really know what you mean, where do I have to set this?
What does "try to change the ACPI from bios" mean?


As I have a ION330Pro I have bios 1.10, below you find my ACPI settings in my Bios.


Bios settings:

Suspend to RAM    = Auto
Check Ready Bir    = Enabled
Restore on AC/Power loss = Power Off
Onboard LAN Power on  = Disabled
RTC Alaram Power On = Disabled
ACPI HPET table = Enabled




thanks




Alexylee,


Can you post your Bios settings and kext list.

I think you and I have the same system both ION330Pro with bios 1.10.

thanks

#294
xameleon

xameleon

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 posts
my bios settins its like yours,everythink with my power change after dsdt alexlee :)

#295
Firestarta

Firestarta

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hey,

I've been reading the OP & followup posts with interest, i notice RobertJB is soon to post a guide for 10.6 ION330Pro users.

I have the standard ION330, not pro (as per topic title) - Is trying to run 10.6 more hassle than it's worth? I get the feeling this topic has been abandoned in favour of people using the more compatible HD/PRO versions.

Would really appreciate your advice,

Thanks to all contributors

- Firestarta

#296
xameleon

xameleon

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 posts

Hey,

I've been reading the OP & followup posts with interest, i notice RobertJB is soon to post a guide for 10.6 ION330Pro users.

I have the standard ION330, not pro (as per topic title) - Is trying to run 10.6 more hassle than it's worth? I get the feeling this topic has been abandoned in favour of people using the more compatible HD/PRO versions.

Would really appreciate your advice,

Thanks to all contributors

- Firestarta

i have the same version
im using iatkos s3(10.6.3)and i have get everythink working except the sound(im using external usb)

#297
alexylee

alexylee

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 85 posts

Alexylee,


Can you post your Bios settings and kext list.

I think you and I have the same system both ION330Pro with bios 1.10.

thanks


Ok, RobertJB, I think we are using the same machine, i.e. ION330Pro/HT. But xameleon is using the ION330 (the first generation), there will be minor different between these two machine. I don't know about the ION330 one, sorry.

The BIOS setting from you is same as I did. Nothing special.

P.S.: I only upgraded to 10.6.3. I don't want to upgrade to 10.6.4 this time.

#298
bobywankenoby

bobywankenoby

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Ok, RobertJB, I think we are using the same machine, i.e. ION330Pro/HT. But xameleon is using the ION330 (the first generation), there will be minor different between these two machine. I don't know about the ION330 one, sorry.

The BIOS setting from you is same as I did. Nothing special.

P.S.: I only upgraded to 10.6.3. I don't want to upgrade to 10.6.4 this time.

Attached Files


Edited by bobywankenoby, 18 August 2010 - 10:30 AM.


#299
generator85

generator85

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
RobertJB, are you still working on the guide? I've got a 330HT, and I was thrilled to find out that I could install Snow Leopard on it. The problem is that I've never installed OSX on a non Apple computer (but I'm not afraid of trying).

Is there anything that you can't get working so far?

P.S: just noticed Asrock released bios version 1.2. Maybe this fixes some of the problems?

#300
pwr2wh8

pwr2wh8

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

RobertJB, are you still working on the guide?

x2. i just recently installed a dual boot with osx snow on my dell 10v and i'd like to do the same on my ion 330 pro. i'd love to refer to your guide geared towards osx snow.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy