Jump to content

Leopard on Pre-Series 7 NVIDIA nForce MCP + Intel CPU MOBOs - REBORN


  • Please log in to reply
467 replies to this topic

#21
sculp

sculp

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Hello,

@Evander: I 've tried 4 installation disks on my 680i board (Iatkos, leo4all, ideneb and kalyway).
They all had problems in booting from cd. The only thing that worked was Kalyway 10.5.2 without F8 in booting (if I was trying only booting with -v I would never see the installation screen).

@Verdant: Thanks man, your support is awesome. Everything is almost working now. I have 3 more questions in case you can help:
1. Is there any guide of how to update from 10.5.6 to 10.5.7? Like the excellent guide: "Running Mysticus 10.5.6 Delta/Combo Updaters on a DESKTOP PC" that you have already provided for upgrading to 10.5.6.
2. Is there anything that can fix a time problem that I have? Every time I boot in OSX my time is changed by +4 hours. This change remains after that if I boot in windows 7. So, for now I have to constantly synchronize my clock with internet time in both OS to have the correct time.
3. Is there anything you know about how could I enable the front panel of my audigy 2 platinum card?

Until now: Nforce sata, lan, usb, chipset and geforce 888gts 320, audigy 2 platinum soundcard are working great on 10.5.6 kalyway fully updated. Thanks again for your efforts Verdant!

#22
verdant

verdant

    InsanelyMac V.I.P.

  • Gurus
  • 5,601 posts
  • Gender:Male
  • Interests:At home, I have the following computers......
    >
    >
    >

Hello,

@Evander: I 've tried 4 installation disks on my 680i board (Iatkos, leo4all, ideneb and kalyway).
They all had problems in booting from cd. The only thing that worked was Kalyway 10.5.2 without F8 in booting (if I was trying only booting with -v I would never see the installation screen).

@Verdant: Thanks man, your support is awesome. Everything is almost working now. I have 3 more questions in case you can help:
1. Is there any guide of how to update from 10.5.6 to 10.5.7? Like the excellent guide: "Running Mysticus 10.5.6 Delta/Combo Updaters on a DESKTOP PC" that you have already provided for upgrading to 10.5.6.
2. Is there anything that can fix a time problem that I have? Every time I boot in OSX my time is changed by +4 hours. This change remains after that if I boot in windows 7. So, for now I have to constantly synchronize my clock with internet time in both OS to have the correct time.
3. Is there anything you know about how could I enable the front panel of my audigy 2 platinum card?

Until now: Nforce sata, lan, usb, chipset and geforce 888gts 320, audigy 2 platinum soundcard are working great on 10.5.6 kalyway fully updated. Thanks again for your efforts Verdant!


1. There soon will be one for 10.5.7......but you can follow Mystiquemacus' short form guide now if you wish........ :)

2. Check my blog entry on correcting OS Desktop clock time diferences...... :P

3. Sorry not really........not using a CS Audigy 2 Platinum, it is not someting I have looked into..........

#23
Walnut9

Walnut9

    InsanelyMac Protégé

  • Validating
  • Pip
  • 10 posts
hi verdant i have problems enabling qe on xfx 8400 gs 512 mb card here is a screenshoot
Attached File  screenshoot.jpg   148.42KB   20 downloads

As you can see i don't have QE Enabled also my 22'' acer p223w is not recognized. how can i fix this?
any help would be greatly appreciated

#24
verdant

verdant

    InsanelyMac V.I.P.

  • Gurus
  • 5,601 posts
  • Gender:Male
  • Interests:At home, I have the following computers......
    >
    >
    >

hi verdant i have problems enabling qe on xfx 8400 gs 512 mb card here is a screenshoot
Attached File  screenshoot.jpg   148.42KB   20 downloads

As you can see i don't have QE Enabled also my 22'' acer p223w is not recognized. how can i fix this?
any help would be greatly appreciated


Try my 10.5.6 video kexts.....install them with Kext Helper b7 and use NVdarwin 1.2.5...... :)

#25
Walnut9

Walnut9

    InsanelyMac Protégé

  • Validating
  • Pip
  • 10 posts

Try my 10.5.6 video kexts.....install them with Kext Helper b7 and use NVdarwin 1.2.5...... :)

hi verdant i did what you said but after i installed the kext and the dawin the system boots but it hangs on a black screen before it doesn't allow me to do anything, literally i am stuck here if you can give me a hand repIring this issue how can i change it back to the way it was because i had some files on that partition and i don't wanna reinstall this and loose all my data. how can i repair this?

#26
verdant

verdant

    InsanelyMac V.I.P.

  • Gurus
  • 5,601 posts
  • Gender:Male
  • Interests:At home, I have the following computers......
    >
    >
    >

hi verdant i did what you said but after i installed the kext and the dawin the system boots but it hangs on a black screen before it doesn't allow me to do anything, literally i am stuck here if you can give me a hand repIring this issue how can i change it back to the way it was because i had some files on that partition and i don't wanna reinstall this and loose all my data. how can i repair this?


I assume you are on 10.5.6.......

Can you boot with -v -x......? If so, you can see what is in your Extensions folder.......delete the Ge* and NVD* and NVdarwin kexts.....then reboot with -v

Or,

boot with -s
mount -uw /
rm -rf /System/Library/Extensions/Ge*.kext
rm -rf /System/Library/Extensions/NV*.kext
exit

either way you can get back to basic Vesa mode......you can then use Pacifist to reinstall the Ge* and NVD* kexts off your install DVD.....assuming your system was working OK after the initial DVD install as regards vidio.......

#27
skateforlife6

skateforlife6

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Asus P5N-E SLI 650i
650i
Intel Core 2 Duo E7300 Wolfdale 2.66GHz 3MB L2 Cache
PATA Dvd burner
PATA 60GB HDD
I have a Sata 500GB Hdd with windows xp installed on it and i use the PATA for Mac but dont know how to dual boot them so i just disconnect the sata when i try to use mac
I have Windows XP SP3 I want to Dual boot using to different HDDs
XFX PVT98GYDLU GeForce 9800 GT 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready
DIAMOND XtremeSound XS51 5.1 Channels 16-bit 48KHz PCI Interface Sound Card
I use Onboard Ethernet now on windows xp there is 1 esata i dont use it i dont use onboard audio there is 1 firewire i dont use onboard and there is 6 Usb not sure if they are 2.2 or 2.0 most likely 2.0
i have Kalyway 10.5.2 not usre what it is or anything about it
you can see if its good for me or not
well im not having problems installing it i got it installed and everything looks good but im on a 1080p monitor and the resolution wont change it will only lower from something like 1024x768 so i thought that might be video card drivers. another problem is when i was installing it got to the part where you set up internet and what not and i tried everything i know and it said nothing worded so i skipped it now there is no internet and i dont beliave it is even seeing that i have onboard ethernet. sound i have no clue if that works. So i think i just need help with drivers and setting up my internet. so if there is any of that kext thing i dont know how to do any of that i dont really know how to do anything so Please help!
also if you need bios screenshots i got them.

#28
verdant

verdant

    InsanelyMac V.I.P.

  • Gurus
  • 5,601 posts
  • Gender:Male
  • Interests:At home, I have the following computers......
    >
    >
    >

Asus P5N-E SLI 650i
650i
Intel Core 2 Duo E7300 Wolfdale 2.66GHz 3MB L2 Cache
PATA Dvd burner
PATA 60GB HDD
I have a Sata 500GB Hdd with windows xp installed on it and i use the PATA for Mac but dont know how to dual boot them so i just disconnect the sata when i try to use mac
I have Windows XP SP3 I want to Dual boot using to different HDDs
XFX PVT98GYDLU GeForce 9800 GT 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready
DIAMOND XtremeSound XS51 5.1 Channels 16-bit 48KHz PCI Interface Sound Card
I use Onboard Ethernet now on windows xp there is 1 esata i dont use it i dont use onboard audio there is 1 firewire i dont use onboard and there is 6 Usb not sure if they are 2.2 or 2.0 most likely 2.0
i have Kalyway 10.5.2 not usre what it is or anything about it (here the link
you can see if its good for me or not
well im not having problems installing it i got it installed and everything looks good but im on a 1080p monitor and the resolution wont change it will only lower from something like 1024x768 so i thought that might be video card drivers. another problem is when i was installing it got to the part where you set up internet and what not and i tried everything i know and it said nothing worded so i skipped it now there is no internet and i dont beliave it is even seeing that i have onboard ethernet. sound i have no clue if that works. So i think i just need help with drivers and setting up my internet. so if there is any of that kext thing i dont know how to do any of that i dont really know how to do anything so Please help!
also if you need bios screenshots i got them.


There are quite a few questions here......so starting from the top:

First you have to delete the torrent link from your post; it is against forum rules!......

Dual booting: You can use tboot in Windows XP.....put it to the same directory as NTLDR (which is usually in C:\) and add the line
C:\tboot="Mac OSX Leopard"
to boot.ini.......as seen below, depending on which OS you want to boot as default

XP Pro Default

[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
C:\tboot="Mac OSX Leopard"

Leopard Default

[boot loader]
timeout=10
default=C:\tboot
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
C:\tboot="Mac OSX Leopard"


and you can use Chameleon 2.0 RC1 in OS X.......

For video you can try the new universal injector here.....or aqua-mac's procedure here.....

For connecting to the internet you need to enable onboard LAN in your BIOS.....and then use eno's nForceLAN.kext........see post #1......use his Installer, i.e. nForceLAN_0.62.13.pkg.....

Do not know of drivers for you sound card but onboard audio uses Realtek ALC883 chipset......Try VoodooHDA 0.2.2 kext or the ALC883 kexts here.....use Kext Helper b7 to install kexts....

#29
skateforlife6

skateforlife6

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
everything worked except i set the res to 1080p and now drop down menus are all white i can click stuff if i know its exact place and when i click away for a blink you can see the words changed res still nothing and i cant use onboard sound because it has to be turned off for the sounds card in windows xp but i can go without sound. but if you can help with the drop down menus that would be awesome and the tboot link didn't work and i cant find it anywhere.
Thanks for all your help so far you've been a big help!!!!

#30
verdant

verdant

    InsanelyMac V.I.P.

  • Gurus
  • 5,601 posts
  • Gender:Male
  • Interests:At home, I have the following computers......
    >
    >
    >

everything worked except i set the res to 1080p and now drop down menus are all white i can click stuff if i know its exact place and when i click away for a blink you can see the words changed res still nothing and i cant use onboard sound because it has to be turned off for the sounds card in windows xp but i can go without sound. but if you can help with the drop down menus that would be awesome and the tboot link didn't work and i cant find it anywhere.
Thanks for all your help so far you've been a big help!!!!


Here is another tboot link.....

How did you set the res to 1080p.....? Did you modify com.apple.Boot.plist.....?

Switch your monitor cable connector to the other port on your graphics card.....see what happens to your resolution choices.....

#31
skateforlife6

skateforlife6

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
i just went to preferences and chose the highest resolution which was 19201080

#32
verdant

verdant

    InsanelyMac V.I.P.

  • Gurus
  • 5,601 posts
  • Gender:Male
  • Interests:At home, I have the following computers......
    >
    >
    >

i just went to preferences and chose the highest resolution which was 19201080


I assume that resolution is the natural resolution for your monitor?

Check under System Profiler > Graphics/Displays that you have hardware accelerated Core Image (CI) and Quartz Exteme (QE) support....

#33
skateforlife6

skateforlife6

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
the CI and QE are how you said they should be. but nothing changed i switch the connector tot he other port nothin works oh and i have a new problem now i tryed to use acronis and it didnt work so i tryed a uninstall and now i dont know how to get rid of it ive deleted everything i could find with it and its still there.

#34
verdant

verdant

    InsanelyMac V.I.P.

  • Gurus
  • 5,601 posts
  • Gender:Male
  • Interests:At home, I have the following computers......
    >
    >
    >

the CI and QE are how you said they should be. but nothing changed i switch the connector tot he other port nothin works oh and i have a new problem now i tryed to use acronis and it didnt work so i tryed a uninstall and now i dont know how to get rid of it ive deleted everything i could find with it and its still there.


What version of Acronis did you use?

#35
skateforlife6

skateforlife6

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
not sure but i tryed to uninstall it and i deleted everything that had that name on it or os selector in the name yet it still comes up when i start up and makes me choose my OS which xp is the only option becasue it told me there was an error but i got Chameleon 2.0 RC1 working and it starts before acronis but my drop down menus still are all white but i can see the options for a blink when i click away.

#36
verdant

verdant

    InsanelyMac V.I.P.

  • Gurus
  • 5,601 posts
  • Gender:Male
  • Interests:At home, I have the following computers......
    >
    >
    >

not sure but i tryed to uninstall it and i deleted everything that had that name on it or os selector in the name yet it still comes up when i start up and makes me choose my OS which xp is the only option becasue it told me there was an error but i got Chameleon 2.0 RC1 working and it starts before acronis but my drop down menus still are all white but i can see the options for a blink when i click away.


Have you repaired permissions on your HDD using Disk Utility?

#37
skateforlife6

skateforlife6

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
i repaired the HDD it still shows the menus all white

#38
verdant

verdant

    InsanelyMac V.I.P.

  • Gurus
  • 5,601 posts
  • Gender:Male
  • Interests:At home, I have the following computers......
    >
    >
    >

i repaired the HDD it still shows the menus all white


Cut your losses and do a fresh install......

#39
skateforlife6

skateforlife6

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
thats what i was thiniing ill get back when its done and installed these time im ganna dual boot on the same HDD

#40
theflyingdiablo1

theflyingdiablo1

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
hey buddy hows it going ok this has been the biggest pain to me
here is my set up

motherboard: xfx680i lt
CPU: intel Q6600 @2.4 GHz
ram: 6GB ddr2 corsair (i know i can only have 2 GB)
GPU: 2x 9800 gt( iknow i can only use one)
dvd drive: sony IDE
sound: on board
HDD: 1x saegate 500GB sata 1x samsung 1TB sata

i have ideeneb 10.5.6
and can get any other versions im open to all
if i do need another one plz provide a link if posible


when i use this install i can fully install it i get the install successful check mark and it re booths and brings me to the apple icon with the spinning wheen (ie its loading osx)
then i get the no smoking symbol and it freezes this is as far as i have been b4
and i have dont the -x command to boot in safe mode same thing happens

plz help

cheers Adam





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy