Jump to content

WORKING Solution for Marvell Yukon 2 88E8040 Fast Ethernet!


  • Please log in to reply
157 replies to this topic

#81
eleazar

eleazar

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA

No, you missunderstood. I'm not really concerned about the mac adress, but of my ethernet card not working after sleeping the computer. :D
So my question was if anyone has an idea concerning my sleep problem, or if you could at least upload the whole networking kext so i can see if this might fix my problem. I don't really want to install the beta update...


I'm having the same problem on my Dell m1530. I was so excited to see ethernet working, but so sad when it stopped working after sleep. ;)

Attached Files



#82
Chrysaor

Chrysaor

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 523 posts
  • Gender:Male
9J30 is out, are there any changes to the driver?

#83
NuSuey

NuSuey

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
Thaaanks a lot !!
it just works :) MANY thanks ;)

(diky diky moc, necakal som ze uvidim funcknu ethernetku na tomto laptope (m1530) .. DIKY MOC ..)

#84
Noullis

Noullis

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
I downloaded the last kext file... The ethernet did not work but i saw something. when i start up the Mac os X, the kext file is loaded, but when i go to put the ethernet cable on my hackintosh then the kext file is going to unload. i dont know why... Manually i load again the kext file but nothing.... Any help?

i installed the IOPCIfamily 2.5.4 but i had kernel panic and show me the dependencies Yokon2 -->IONetworking-->IOPCIfamily

#85
Shuky

Shuky

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
works for me,,dell 1525

#86
adamsalac

adamsalac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • Gender:Male
  • Location:Prague
I've already got 9J34. I'm gonna test it and upload as soon as I reinstall my Mac OS X as I screwed it up. Crappy MBR...I've to use munky's method to avoid this useless reinstalling.

btw: I'll upload the whole IONetworkngFamily.kext and all it's dependencies.


@NuSuey: Neni zac, ja jsem pouze upravil tu kernel extension.Uz je to jedina vada na nasich laptopech (M1530).Doufam ze to brzy pujde perfekne (ethernet after sleep problem).


Adam

#87
cooolman316

cooolman316

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Hi all,

I have installed Yukon2new.kext file and have the network adapter working on Dell XPS m1530. The only problem is that under System Preferences --> Network --> The connections shows up as Airport??

The Laptop has Intel 3945ABG card for which only test drivers are out and they do not seem to work.

I did go in BIOS to disabled Wireless card to see if that fixes the above issue but no luck.


Does anyone has this problem? Is there something I can do to fix it?

any help will be greatly appreciated,

Mani

#88
swpharis

swpharis

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts

Hi all,

I have installed Yukon2new.kext file and have the network adapter working on Dell XPS m1530. The only problem is that under System Preferences --> Network --> The connections shows up as Airport??

The Laptop has Intel 3945ABG card for which only test drivers are out and they do not seem to work.

I did go in BIOS to disabled Wireless card to see if that fixes the above issue but no luck.


Does anyone has this problem? Is there something I can do to fix it?

any help will be greatly appreciated,

Mani

Once you edit the MAC address, it is resolved. There is a post on where to find the strings a few posts back.

#89
cooolman316

cooolman316

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts

Once you edit the MAC address, it is resolved. There is a post on where to find the strings a few posts back.



Thank you swpharis, that did the trick and it works.......Now only thing left for me to do is Intel 3945ABG....

#90
swpharis

swpharis

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts

Thank you swpharis, that did the trick and it works.......Now only thing left for me to do is Intel 3945ABG....

FYI you can pick up an Ndraft Dell wireless that works for about $25 on ebay. Mine was here in a week. I wish I knew where to edit it's mac though. It still shows up as 11 22 33 44 55

#91
Chrysaor

Chrysaor

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 523 posts
  • Gender:Male

I've already got 9J34. I'm gonna test it and upload as soon as I reinstall my Mac OS X as I screwed it up. Crappy MBR...I've to use munky's method to avoid this useless reinstalling.

btw: I'll upload the whole IONetworkngFamily.kext and all it's dependencies.
@NuSuey: Neni zac, ja jsem pouze upravil tu kernel extension.Uz je to jedina vada na nasich laptopech (M1530).Doufam ze to brzy pujde perfekne (ethernet after sleep problem).
Adam


Can you post the 9J34 kexts?

#92
shintetsu

shintetsu

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
I had the same problem with the ethernet being recognized as 88E8048 after I applied the .kext but the ethernet port still seemed to be working so I moved on to applying Slice's fix for the 00:11:22:33:44:55 MAC address problem. Well after I installed the Marvell.kext and rebooted my computer it crashed and wouldn't reboot into Mac. So I reinstalled the 10.5.6 version (which was the one I had originally installed) so I could give it another go. This time after I applied adamsalac's .kext it worked fine with no weird 88E8048 changes or MAC address problems. I rebooted just to make sure it would the MAC address would stick and hear I am writing this post. So palomu and the others having this same problem I would recommend trying the reinstall it worked for me. And thanks for the fix adamsalac.

I have a Sony Vaio vgn-cs190, intel core2Duo

#93
dump2all

dump2all

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Thanks - it works for Dell inspiron 1525

#94
adamsalac

adamsalac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • Gender:Male
  • Location:Prague
So here it is: Complete IONetworkingFamily.kext from 9J34.
Sleep still doesn't work. Still 00:11:22... MAC address.

btw:It's completely vanilla so you may have to modify the Info.plist (applied to 88E8040T users).

Adam

P.S.: Sorry that it took so long... had to reinstall OS X.I'll change to GPT in future.

Attached Files



#95
Wolfer

Wolfer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
Anyone have any luck with the new AppleYukon2.kext (v3.1.12b7) from Snow Leopard release 10A261? Diff'd the prior version and the new -- minor changes in Info.plist, and Version.plist, but looks like binary is signifigantly different.

Just wondering if anyone grabbed this and/or got it working.

Didn't work on straight install to Dell 1525 where the old kext was working fine.

-- Wolfer

#96
itdoesnotwork

itdoesnotwork

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 posts
Unfortunately Ethernet is still gone after sleep with this kext. This really drives me nuts!
Network Monitor says it is active and connected, however it doesn't work anymore.
Is there a terminal command for reloading the kext/the ethernet device?

Thanks

#97
Neonkoala

Neonkoala

    Neon Prowess

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 411 posts

Unfortunately Ethernet is still gone after sleep with this kext. This really drives me nuts!
Network Monitor says it is active and connected, however it doesn't work anymore.
Is there a terminal command for reloading the kext/the ethernet device?

Thanks


You could try kextload to load it but I'm doubtful as to it having much effect.

#98
adamsalac

adamsalac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 95 posts
  • Gender:Male
  • Location:Prague
@wolfer: Probably you've got the 88E8040T (this device id is the old modified kext but not in the new vanilla one).Does you MAC address appear correctly? Try to copy the old Info.plist into the 9J34 kext

I'll upload the new 9J39 kexts as soon as I've got them....


Adam

#99
talisman

talisman

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 380 posts
So it works on a M1530. I edited the Info.plist for 88E8040 and 88E8040T from the previous version. I also corrected the mac address as per Slice's instructions. Confirming that ethernet works even after sleep. Now everything looks neat and clean. Thanks a heap.

#100
slonix77

slonix77

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
works fine on dell m1530 ( 10.5.6)
Thanks!!!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy