Jump to content

The 10.5.6 mouse lag WORKAROUND in Itunes/QT for 8600/8800/9800(G84/G92) chipsets.


  • Please log in to reply
149 replies to this topic

#121
chalocasla

chalocasla

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts

I think I found a much better solution to fix the lag.

Remove /System/Library/Extensions/AppleUpstreamUserClient.kext

This kext is responsible for HDCP DRM {censored}, it is only present in 10.5.6 systems.
I tested in my system with 7.6 QTComponent and 10.5.6 NV drivers, no lag without this kext.
Please confirm.


It works for me. 10.5.6/8600gt

Thanks!

#122
Nemskiller007

Nemskiller007

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
Excuse me, but i can't find this kext....
WHy ?
i have Retail Leopard 10.5.6 version.

#123
longtom

longtom

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 265 posts

Excuse me, but i can't find this kext....
WHy ?
i have Retail Leopard 10.5.6 version.


Also in the retail version you do have this kext!

#124
automat

automat

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
works for ECS 8800GT

thanks :)

#125
tsotelo2

tsotelo2

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts

I think I found a much better solution to fix the lag.

Remove /System/Library/Extensions/AppleUpstreamUserClient.kext

This kext is responsible for HDCP DRM {censored}, it is only present in 10.5.6 systems.
I tested in my system with 7.6 QTComponent and 10.5.6 NV drivers, no lag without this kext.
Please confirm.



Works fine in Zotac 9800GT.
Thanks.

#126
BiTRiP

BiTRiP

    InsanelyMac Sage

  • Donators
  • 309 posts
  • Gender:Not Telling
Awesome! This is the solution!
Thanks Chrysaor for the tip.

BiTRiP

#127
SpyderX

SpyderX

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:NYC

okay it worked for me , here is what i did.

1) install latest quicktime from apple site , reboot

2) download quicktime_quicktime_7.5.5_version_leopard_francais_19979.dmg from page 1

3) download pacifist

4) drag quicktime_quicktime_7.5.5_version_leopard_francais_19979.dmg onto pacifist , follow these instructions

http://www.digitalre..._quicktime.html , then reboot

quicktime ver states 7.5.5 (249.24) but no lag while itunes or quicktime is open


yay :wacko:


OMG i absolutely love you thanks a whole bunch. EVERyone follow these set of instructions. Its all great now itunes + quicktime = no lag at all :( after much effort to find a solution

#128
hellspawn

hellspawn

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts

I think I found a much better solution to fix the lag.

Remove /System/Library/Extensions/AppleUpstreamUserClient.kext


Thanks a lot! This fixed the problem for me!

#129
myxomatosis

myxomatosis

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

I think I found a much better solution to fix the lag.

Remove /System/Library/Extensions/AppleUpstreamUserClient.kext

This kext is responsible for HDCP DRM {censored}, it is only present in 10.5.6 systems.
I tested in my system with 7.6 QTComponent and 10.5.6 NV drivers, no lag without this kext.
Please confirm.


You sir, are the man. I was just happy to see others were having this problem and I wasn't going crazy! Even better there is such an elegant fix :)

Edit: iDeneb1.4/Vanilla/GeForce8600GT256/P5WDH/NVInject256

#130
starobrno1

starobrno1

    InsanelyMac Legend

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 930 posts
  • Gender:Male
This doesnt work if you have two 7300 gs 512 mb cards in your hack Im afraid, what you can do though is allways start new safari windows on the display connected to your first videocard then you can drag it to any display you want and it works like it should.

#131
afiser

afiser

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 posts

I think I found a much better solution to fix the lag.

Remove /System/Library/Extensions/AppleUpstreamUserClient.kext

This kext is responsible for HDCP DRM {censored}, it is only present in 10.5.6 systems.
I tested in my system with 7.6 QTComponent and 10.5.6 NV drivers, no lag without this kext.
Please confirm.



i can confirm this works perfectly with 7.6 QT and 10.5.6 NV drivers powering my 9800 GTX+. thanks very much, that was getting annoying.

#132
dparada78

dparada78

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
Works for me on my gigabyte ud3p, evga 8800gt! Just trashed the kext and restarted.

#133
EnzoFX

EnzoFX

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 280 posts
Chrysaor's fix worked for me too! Thank you very much!

Running Retail with a 9800GT enabled only through EFI String. Evga card.

#134
GouDZ

GouDZ

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

I think I found a much better solution to fix the lag.

Remove /System/Library/Extensions/AppleUpstreamUserClient.kext

This kext is responsible for HDCP DRM {censored}, it is only present in 10.5.6 systems.
I tested in my system with 7.6 QTComponent and 10.5.6 NV drivers, no lag without this kext.
Please confirm.


Fix the mouse lag for me with Itune and Qtime 7.6
:rolleyes:
8800GT
Asus Pk5-e

#135
eduran

eduran

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
WOOOHOHOOOO YESSSS Thank you man. After 4 days of searching i found a solution. Thank you so very much. MODS please make this a sticky!

#136
beboy

beboy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
Many thanks to Chrysaor for this solution ! =D

#137
EnzoFX

EnzoFX

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 280 posts
Would it be necessary to restore this kext when updating?

#138
SoSa

SoSa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
It seems to me mouse lag quicktime stuttering remained in 10.5.7.

Therefore Remove /System/Library/Extensions/AppleUpstreamUserClient.kext

#139
RepomanUK

RepomanUK

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 37 posts
Just downloaded and installed the latest updates to Quicktime Player (v7.6.2) and iTunes (8.2) hoping they might play nicely with AppleUpstreamUserClient.kext and there is some improvement on my system - the jerkiness isn't anywhere near as bad as it was before.

But it is still there. Looks like time to reapply Disabler.kext :unsure:

#140
max.1974

max.1974

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts
Tks man!!! Work's for me after restart!!! 10.5.7 GT8500 1GB iPC!!!!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2015 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy