Jump to content

[How To] Intel DG35EC Guide


  • Please log in to reply
203 replies to this topic

#61
csbozoBrazil

csbozoBrazil

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
hi!!! I tried to boot the boot 132 cd and i have a problem with the following message:

"ISOLINUX 3.63 2008-04-10 ISOLINUX: IMAGE CHECKSUM ERROR, SORRY...

BOOT FAILED: PRESS ANY KEY TO RETRY"

What`s wrong?

Would you mind helping me, please?

Thx!!!

#62
slipttees

slipttees

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iguatu-CE, Brazil
use dvd sata !

#63
Jrak2

Jrak2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
hello

I am test but is not working is boot

cd boot is ok and type -v

is driver DVD is fe but remove boot cd and insert DVD MACOSX enter is back and type -v is back not login

stat Hardisk is 0 and sata DVD is 1

#64
blackfish

blackfish

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
So when will you update this guide to 10.6 Snow Leopard?

:D

Thanks for all your work!

Fish

#65
slipttees

slipttees

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iguatu-CE, Brazil

So when will you update this guide to 10.6 Snow Leopard?

:(

Thanks for all your work!

Fish

give me 2 day, make an guide waiting news !

#66
slipttees

slipttees

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iguatu-CE, Brazil
first post update !

#67
cartri

cartri

    Just a Cone

  • Donators
  • 407 posts
  • Location:Brazil

first post update !


do you know if the new snow leo kexts from thestevo for gma x3500 do work with this board?
To só esperando saber isso pra ver se compro ela ou vou de gigabyte

http://blog.thestevo...404526446711452

#68
slipttees

slipttees

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iguatu-CE, Brazil
i will try this !

wait news !

#69
croatoa

croatoa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Hello guys, on monday I saw this mobo on such a low price that I just had to get it, now I haven't had any success with the snow leopard method, I noticed that on the bios the motherboard puts the dvd drive (which is a sata drive) as the primary master, so when I boot into chamaleon and then put the SL disk on two things happen.

When I put the dvd drive as the first boot as far as I can see the install tries to copy the files on it and of course it fails and it says its a read only drive and then there's a screen where there's a lot of white noise and then I have to do a hard reboot.

The other way which is that I put the hard drive as the first boot after doing the boot123 and then SL it gives me the waiting for root device error.

As I'm writing this I'm burning the leopard image to try the sliptees method for leopard and to see how it goes

My specs are

Intel DG35EC
C2D 2.4
2 Gigs DDR2 800
Seagate 320 Sata drive
logitech usb mouse and keyboard
lg dvd 22 sata

I do have the hard drive on the 0 sata port and the dvd drive on the sata port 1, hopefully one of you guys will be able to shine some light on to these issues because right now I'm stumped and frankly this is the first osx86 i try so that shouldnt be a surprise

thanks in advance for any input.

#70
croatoa

croatoa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
sorry forgot to add that I have a radeon 4850, and on my last try I got a little farther on the verbose dialog pre-installation and it started giving me I/O errors and the It couldn't read the media (I think) frankly I don't think it's the dvd drive because I installed both ubuntu and win7 with it today on another hardrive and it was just fine, but probably the SL dvd i'll get a dmg and try to burn it at a slower speed and see how it goes.

#71
slipttees

slipttees

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iguatu-CE, Brazil
md5 is correct ??

#72
croatoa

croatoa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
yes sir, right now I kind of just installed win7 and that's what I'm using, I'll wait till my SL disk arrives and give it another go.

#73
Manish Patel

Manish Patel

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Hi,

I have mac os 10.5.7 installed.

I have downloaded Snow Leopard DVD from one of torrent. It's size is 7.16 GB. I have created DVD from MAC Disk Utility. Rebooted from cdboot and changed cdboot with SL DVD. Able o start boot on it.

Now at some point i am getting panic and setup does not start.
So what is wrong with me?

My Configuration:
Intel Core2Quad Q6660
Intel DG35EC
4GB DDR2 800
Nvidia 8600GT
HDD 500GB (sata0)
ODD (sata1)


So, similar to your system.

Please help me on this. Is there any problem of using wrong DVD?
If so then let me know from where you have downloaded that DVD. You can send me mail for that link.
Here is my mail address: manishmnp@gmail.com

Regards,
Manish Patel

#74
slipttees

slipttees

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iguatu-CE, Brazil
Bios 0117 ?
HDD bios ON AHCI ?
HPET bios on ?

#75
Manish Patel

Manish Patel

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Bios 0117 ?
HDD bios ON AHCI ?
HPET bios on ?





Hi slipttest,

Thanks for your reply.

HPET was not on. So i enabled that ans again tried to boot from DVD.

Now boot seems ok but my PS/2 mouse and keyboard are not working so not able to install.

Do you have any kext available for that?

Thanks and Regards,

Manish Patel

#76
LouCioccio

LouCioccio

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 85 posts
Thank you for sharing your info on this board.
This is what I have. It is syncing with my iDisk so I can go to sleep.
DG35EC
2.0 ghz CPU
4GB RAM
Nvidia 8600GTS
2- 500GB SATA Drives
1-SATA DVD-RW

I used to have it running iAtkos in 10.5. Bought SL and it was an easy upgrade except for the BIOS upgrade. The flash.exe program would fail. I was changing the bios to any and all and it would fail. I finally used the a different flash program in 0116 and that one work. I wasted a day, finally I tried it and it work. The 0117 flash was CLI but the one from 0116 was GUI. I don't have windows running at all since 1997. I have a G5 but the hack may soon replace it.

Ciao,
Lou Cioccio

#77
slipttees

slipttees

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iguatu-CE, Brazil

Hi slipttest,

Thanks for your reply.

HPET was not on. So i enabled that ans again tried to boot from DVD.

Now boot seems ok but my PS/2 mouse and keyboard are not working so not able to install.

Do you have any kext available for that?

Thanks and Regards,

Manish Patel



Cdboot updated PS2 Support and Others Fix

thx

#78
Manish Patel

Manish Patel

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Cdboot updated PS2 Support and Others Fix

thx


Thanks for update.

Now i am able to get in SL.
Done EFI stuff, but not able to get graphics.
I am only able to get 1024x768 resolution, that we get during setup.

I have made setup on my USB External Drive.
I have also applied EFI string for my graphics card.

Also hang up during boot. Need 3-4 boot to get in SL.

Here is my config.
C2D 2.33 GHz
DG35EC
XFX Geforse 8600 GT 256 MB Graphics Card
4 GB RAM
USB Keyboard and Mouse.


Please help me on this.
Is it require to add Injector driver for my Graphics?

Regards,
Manish Patel

#79
slipttees

slipttees

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 343 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iguatu-CE, Brazil

Thanks for update.

Now i am able to get in SL.
Done EFI stuff, but not able to get graphics.
I am only able to get 1024x768 resolution, that we get during setup.

I have made setup on my USB External Drive.
I have also applied EFI string for my graphics card.

Also hang up during boot. Need 3-4 boot to get in SL.

Here is my config.
C2D 2.33 GHz
DG35EC
XFX Geforse 8600 GT 256 MB Graphics Card
4 GB RAM
USB Keyboard and Mouse.


Please help me on this.
Is it require to add Injector driver for my Graphics?

Regards,
Manish Patel


nVidia 8600 GT 256MB
try this: Attached File  com.apple.Boot.plist.zip   1.14KB   11 downloads

Hung Boot
"Also hang up during boot. Need 3-4 boot to get in SL"
maker extesnions.mkexts ?



see a later

#80
Manish Patel

Manish Patel

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

nVidia 8600 GT 256MB
try this: Attached File  com.apple.Boot.plist.zip   1.14KB   11 downloads

Hung Boot
"Also hang up during boot. Need 3-4 boot to get in SL"
maker extesnions.mkexts ?



see a later



I have also tried with that.
Here problem is there with your boot.plist.
Need to add EFI string to device-properties not to Graphics Mode.
Updated that but only getting resolution by specifying it to Graphics Mode.
Not able to get QE support.

How to make Extensions.mkext?
That file is not available at /System/Library/.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy