Jump to content

Acer Ferrari 3200 Success!


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
bartman101

bartman101

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
Specs:
Mobile Athlon64 2800+ (no SSE3)
Mobility Radeon 9700 128mb
80gb 4200 RPM (I used a 6gb that I took from an old laptop to try this out)
Broadcom Wireless G - BCM4306
Broadcom NetXtreme Gigabit LAN (don't know the model number)
4in 1 memory card reader
bluetooth
DVD burner
AC97 sound
firewire

Here's what works and doesn't:

works:
bluetooth
memory card reader
it reconizes that its has a DVD burner, havn't tried to bun a DVD though
the sound is choppy but I can hear something come out of the speakers
USB
firewire

doesn't work:
wired NIC
PCMCIA
quartz extream (of course)
stable sound (iTunes crashes when its about to play a song)
wireless, although I have gotten OSX to reconize the card using this guide:
http://forum.osx86pr...?showtopic=1263
OSX reports the card as bing turned off I think this may have something to do with the fact that the laptop has 2 buttons on the front to turn on and off wireless and bluetooth.

In windows I installed a utility that works with the buttons and they display a message on screen when bluetooth or wireless turns on/off. I think the memory card reader and bluetooth devices are just USB devices connected directly to the motherboard, because I can turn on/off bluetooth while in OSX. The wireless card I think depends on that utility tp turn on because I only get a wireless connection after I login to windows when that utility starts up. Since I don't need to login to AD, its never been a problem. However, I think I may have to modify the driver to turn on the card, or write a seperate program to handle that. I'm still researching the problem.

To install I imaged the drive with dd and deleted all of the intel and ati kexts

#2
klapi

klapi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
I have the same laptop (with mac osx 10.4.7 JAS installed)

Detailed specs: http://laptop.bug-no...aptop.php?id=17

Works, though not out of the box:
Gfx (ATI Radeon 9700 - qe/ci can be fixed with callisto and editing the ATIRadeon9700GA.plugin info.plist so it uses callisto as provider :D)
Sound (AC 97 though only left channel - choppy problem can be fixed by setting output to 48khz instead of 44khz) EDIT 2: got stereo working by using "Unstable Connection"'s patched kext: http://forum.insanel...t...ost&id=4574
DVD (read and write)
Bluetooth
Cardbus
USB (2.0 i'm pretty sure)
Firewire

Doesn't work:
Modem (though I've read it's possible to get it to work, yet.. i dont care ;) i use bluetooth phone instead)
Ethernet (I've searched high and low but I don't think it's possible. Prove me wrong please ;))
Wireless (I will try your steps and see if it works for me too)
PCMCIA (well... at least usb works ;))

So only thing bothering me is the ethernet not working :D - I have a DWL-G122 for wireless. but if i can get the built in to work i would be thankful :P

I'll update when there comes new info!

EDIT: Wifi works also in 10.4.7 with http://forum.insanel...showtopic=11856.

Thanks for the Wi-fi tip bartman101

#3
BatrakovSV

BatrakovSV

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Can I install 10.5.X or 10.6.X on this model?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy