Jump to content

Driver for nForce4 LAN


  • Please log in to reply
764 replies to this topic

#701
dr bhaskar

dr bhaskar

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
I was struggling with my ethernet card not getting recognised on kalyway 10.5.2. My motherboard is K8NE deluxe. I just can't thank you enough!!! I had almost given up on it until I found your thread. I worked flawlessly. Thanks again

#702
gimpyviper

gimpyviper

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Gender:Male
  • Location:New York
I just reinstalled OS X onto my home computer this weekend. I had been running 10.4.9 a while back before I blew it away (thought there was a problem when there wasn't oh well)

When I loaded up iDeneb 10.5.4 I had a problem with network connectivity where anytime I'd download a large file, or pushed high speeds I would get either a deadlock or a KP.

Actually took me a second to realize what the problem was because I never had a problem with the forcedeth drivers on Tiger but did have problems with SATA etc. LOL

Anyway, to make a long story short I tried three different drivers last night (and was prepared to install an Intel PRO 1000 GT if none of them worked) and the one found here http://forum.insanel...o...;p=884640 was the one that worked for me. (It's in one of the middle posts, a file on rapidshare called "FIle.zip")

It's interesting because it seems like a driver that might work for one person may not work for another.

Anyway, this was the one that worked for me. Good luck guys.

#703
marijuanamike420

marijuanamike420

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
the problem i'm having is with version 3, the others dont do jak {censored} when i try t load them, but when i load version 3 i get a message popup saying ethernet found, but then it {censored} locks up my mouse... :lol: any ideas how i can solve this guys?? thanks, im using nForce 405 chipset too...

#704
mixx85

mixx85

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Location:RUS
Please, the help is necessary to me. I have mobo m2n-e sli in it have a network card lan nvidia (attansic f1). Help please, I want that she has earned... Is also d-link dfe-520tx which too does not wish to work where to take drivers/

#705
hunter onhika

hunter onhika

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Hi guys sorta new to this tuff but i can't get the forcedeth driver to work
i install it but when i run the third command in the list it frezzes up
Mobo is a P5N32e-SLI Plus, Lan should be a MCP55
any help?
P.S.
I have a intel Pro/100+ card that i can use but i can't find any drivers :D

#706
eno

eno

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 188 posts

Hi guys sorta new to this tuff but i can't get the forcedeth driver to work
i install it but when i run the third command in the list it frezzes up
Mobo is a P5N32e-SLI Plus, Lan should be a MCP55
any help?
P.S.
I have a intel Pro/100+ card that i can use but i can't find any drivers ;)


The nForce4 driver uses descriptor frames that are too small for the MCP55 and newer so it won't work with you card. Try the new version of the nForce driver I posted this morning ;). It works (more or less) perfectly with the MCP55.

#707
scififan68

scififan68

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 posts
  • Gender:Male
This loads and it seems to work fine when starting up osx, but when it gets to the desktop my usb mouse and keyboard aren't working. anyway to fix this? btw. my chipset is mcp61

#708
AlSnow

AlSnow

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
This is for all the people who are struggling with their ethernet card "NVIDIA nForce Networking Controller"

I have mentioned the link on which I have posted a step by step approach in order to get the ethernet to work in leopard. You can check the same by following the link mentioned below:
http://forum.insanel...rt=#entry894159

(Guess I am too lazy to write down all the steps again hence mentioning the link)

Hopefully the method should work which I followed.


Snake!!!!!
Snake!!!!!
Snaaakkkkeeeee!!!!
(Play Metal Gear Solid 4 if you havent still)

#709
eno

eno

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 188 posts
I need more testers for my modified version of planetbeing's nForce LAN driver. So far it has been found to work with the MCP55 and MCP61 but it should work with any device that is supported by the linux forcedeth driver (nForce1 -> MCP79). The driver has sleep/wake support and does not require the use of the cpus=1 boot option.

You can check out the driver at:
http://forum.insanel...howtopic=125569

#710
mineraal

mineraal

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Hello, Pleace tell me what is making my network start to work (Now i can connect to other computer.) when i install this:

Leo_Patch.pkg from the dvd Leo4allv4.1 AMD
Whith content: . AppleACPIPlatform.kext
. AppleAHCIPort.kext
. AppleAPIC.kext
. AppleSMBIOS.kext
. IOAHCIFamily.kext
. IOAHCIFamily.kext

When i install the complete .pkg my natit 2.0 dual isn't working anymore.

Need only the kext for network connecting

I installed Zephyroth Leopard OSx86 10.5.2-EFI [AMD ONLY] on my A8N-E SLI Series

Thank you.

#711
semcheg

semcheg

    InsanelyMac Protégé

  • Newbies
  • Pip
  • 1 posts

I need more testers for my modified version of planetbeing's nForce LAN driver. So far it has been found to work with the MCP55 and MCP61 but it should work with any device that is supported by the linux forcedeth driver (nForce1 -> MCP79). The driver has sleep/wake support and does not require the use of the cpus=1 boot option.

You can check out the driver at:
http://forum.insanel...howtopic=125569


omfg it works with my msi k9n ultra! thanks a lot!

#712
scififan68

scififan68

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 posts
  • Gender:Male

This is for all the people who are struggling with their ethernet card "NVIDIA nForce Networking Controller"

I have mentioned the link on which I have posted a step by step approach in order to get the ethernet to work in leopard. You can check the same by following the link mentioned below:
http://forum.insanel...rt=#entry894159

(Guess I am too lazy to write down all the steps again hence mentioning the link)

Hopefully the method should work which I followed.


Snake!!!!!
Snake!!!!!
Snaaakkkkeeeee!!!!
(Play Metal Gear Solid 4 if you havent still)


Thank you!! AlSnow!! my lan now works :)

#713
benoitc

benoitc

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Thank you!! AlSnow!! my lan now works :thumbsup_anim:


it works but osx crash from time to time. Any idee why ? I don't see anything relevant in logs :/

#714
PreHeat

PreHeat

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

I need more testers for my modified version of planetbeing's nForce LAN driver. So far it has been found to work with the MCP55 and MCP61 but it should work with any device that is supported by the linux forcedeth driver (nForce1 -> MCP79). The driver has sleep/wake support and does not require the use of the cpus=1 boot option.

You can check out the driver at:
http://forum.insanel...howtopic=125569


Thanks! It works on my MCP73 board.

#715
kilki

kilki

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bulgaria
Hello all ! Iam with MCP61 LAN card and Iam asking for your help. So i followed the instructions and when i install it the Mac Os just freeze and i cant do anything. When i restart the PC and start Mac with -v it shows that it has found the Nvidia Lan card.
But it dont start the Mac , it just shows " disk01 : Data underrun ". Please someone help me ... :P

#716
Azatey

Azatey

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Hello, everyone! I have such problem with my LAN. I cannot connect to Internet through PPPoE. It says "Could not find PPPoE Server". I have nForce chipset based Ethernet card and it seems to be working (i installed its driver :hysterical: ). Please, can anyone help me? May be someone had such problem before?

#717
enzo74

enzo74

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Hello, i have problem that MenuMeter dont show traffic information. I email to author of Menumetter and he said:

MenuMeters uses standard kernel interfaces for network data. Your
"hackintosh" apparently doesn't report the data correctly. This is probably
an indication that the network driver you're using isn't properly supporting
kernel requests for the data.


Can you fix this bug? thx

#718
tkfu

tkfu

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Got the driver working for the onboard LAN on the Biostar TF7025-M2. Chipset is MCP67, and I had to manually add the deviceid (054c10de, for those keeping score at home) to the info.plist of forcedeth-nockd.kext. Was pretty crashy at first, but after disabling IPv6 it seems relatively stable. Will report back if I get more crashes.

Thanks very much to planetbeing and everyone else who's worked on this!

#719
pfeckert

pfeckert

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

i have the same problem, and i used the same build/release.



same here... oh good i'm not alone. my pc is a m8330f hp

Pat

#720
RetroRen

RetroRen

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
Guys, I have a problem.

I've managed to get stable internet connection with the forcedeth 0.61.2 driver, only the torrents dont work!

OSX is completely stable, it can run for days, I use FF, Yahoo mesenger, Safari... etc, but when I start Vuze or Transmission, my computer freezes almoust instantly, within a minute or two :thumbsup_anim:

I've tried reducing download speed from 700 kbps to 500, 400, even 200 kbps, nothing helped.

Does anybody have a suggestion, I dont know what else could I do? This is the only thing that doesnt work on my hackintosh, based on DFI nf4 AM2 board and AMD CPU...

TIA





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   Web hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy