Jump to content

[INSTALLING] 10.5.4 on a Lenovo S10


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1
miglo

miglo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
Here is a quick and simple guide to installing Leopard 10.5.4 on the Lenovo S10 netbook. Things that work: Video (with QE/CI), Wifi, Sleep, and webcam.

What does NOT currently work: LAN(BCM5906), Sound (ALC269)

I used the iAtkos 4i distrib, since its my favorite. I'm sure others will work with minor modifications.

0. Make sure to have these files handy on a jumpdrive or something:
a. KEXT installer - http://www.cheetha.n...r/Software.html
b. Go to Superhai's page @ http://superhai.com/darwin.html
and grab EHCISleepEnabler.kext and ClamshellDisplay.kext
c. for Video - http://windosx.wikis.../Install Tweeks
d. for Wifi - http://forum.insanel...showtopic=51725
make sure to get the bcm43xx enabler 0.5.1pre.sh.zip file
1. Make sure to boot from the DVD.
2. Go to diskutils and partition your drive to MacOS+journeled.
3. Customize the setup and checking off +stock kernel, +SATA and +intel GMA950.
4. Wait 20-30mins.
5. When you are logged in and on the desktop, run the KEXT helper and install the video kexts and superhai's 2 kext. Make sure to follow superhai's instructions for installation of the EHCISleepEnabler.kext.
6. Follow the Wifi instructions to install the bcm wifi script.
7. Profit!!

I hope this helps some of you. I will clean this up and make it more concise as I find time.

#2
macciti

macciti

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 307 posts
  • Gender:Male
  • Location:MacCiti, USA
thank you for sharing :)

#3
Jean-Seb

Jean-Seb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
The sound is nearly like a MSI Wind, maybe the Lenovo can work better with the MSIWindOSX86 install DVD ?

#4
akrylic

akrylic

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
No, it doesn't work, the alc 269 isn't ok, i ve tested with taruga, and the linux dump isn't accepted.

#5
miglo

miglo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
Here is my KEXT set for 10.5.5 using the Boot132 method. These are all the hacked kexts made by others, so credit goes to all those hard working folks that made it happen. I am but a noob collecting them and testing them on the S10 and making sure they work correctly.

http://www.mediafire...2db6fb9a8902bda

#6
differenthink

differenthink

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
No more news about the sound ? it s a dead-end ?

#7
miglo

miglo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
There is a lot of active work for sound right now as the sound chip (ALC269) is very common amongst netbooks. Patience my friend.

#8
kome

kome

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
Thx for sharing ,great guide! Got my S10 recently and found this great post. Looking forward to working ALC269 kext.

Finally got installed on my S10...got most of the things work but 1 .VGA out (or just mine one ) 2. LAN 3. SOUND....

#9
yashiharu

yashiharu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
anyone got good news on the sound?

I have brought S10 yesterday :)

#10
kome

kome

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

anyone got good news on the sound?

I have brought S10 yesterday :P



Mine one seems not working at all....

Anyone got the VGA-out/mirror work?

#11
miglo

miglo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Mine one seems not working at all....

Anyone got the VGA-out/mirror work?


Mirror and VGA-Out BOTH work.

#12
kome

kome

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Mirror and VGA-Out BOTH work.




Would you mind tell me about it

when i click Fn "f3" the screen turn into the white OSX boot screen (both on S10 LCD and the ext. monitor!) and the system halts with only the mouse is active..... I 've installed all the three kexts from the package above (install 3 in one go) or if I am missing sthg?

BTW, from other forum, sound does work through Bluetooth headsets!

Thanks

#13
ToGaR

ToGaR

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cincinnati, OH
Just wanted folks to know that the install is super simple. I used the msiwindosx.iso (DVD) to install. After installation was completed, I applied kext for wifi. I did software update to 10.5.5. Then installed all of the kexts that miglo put together. Every thing is working perfectly with the exception of sound (and LAN I guess).

Thanks to everyone who has contributed to this effort. My new S10 is exactly what I was looking for. :censored2:

#14
kome

kome

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Just wanted folks to know that the install is super simple. I used the msiwindosx.iso (DVD) to install. After installation was completed, I applied kext for wifi. I did software update to 10.5.5. Then installed all of the kexts that miglo put together. Every thing is working perfectly with the exception of sound (and LAN I guess).

Thanks to everyone who has contributed to this effort. My new S10 is exactly what I was looking for. :rolleyes:



Hi, is the cooling fan working under MSIOSX? mine one does not work...

#15
ToGaR

ToGaR

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cincinnati, OH

Hi, is the cooling fan working under MSIOSX? mine one does not work...


Yes. I'm typing this on my S10 and I can hear the fan running.

#16
kome

kome

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Yes. I'm typing this on my S10 and I can hear the fan running.


Mind if you could tell me which kext you have installed? doing it one by one with reboot?

thx in adv.

#17
ToGaR

ToGaR

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cincinnati, OH
I installed msiwindosx. Installed the wifi driver. updated to 10.5.5 then used kext helper to install miglo's kexts which are available here ---> http://www.mediafire...2db6fb9a8902bda

Post #1 pretty much sums up the process.

[Update] After installing the kexts, be sure to repair your permissions and upon the first reboot, hit F8 at the Darwin prompt, type -F, hit enter. Everything should work nicely afterward.

#18
hamsublo88

hamsublo88

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

I installed msiwindosx. Installed the wifi driver. updated to 10.5.5 then used kext helper to install miglo's kexts which are available here ---> http://www.mediafire...2db6fb9a8902bda

Post #1 pretty much sums up the process.

[Update] After installing the kexts, be sure to repair your permissions and upon the first reboot, hit F8 at the Darwin prompt, type -F, hit enter. Everything should work nicely afterward.


I cannot miglo's kexts in this path but the Post above, however, when I apply all the kext and reboot... Kernal PANIC!!!! and there is a box in the middle and ask me to reboot, what should I do? Reinstall again? Still cannot fix the sleep problem, please help.

#19
krrr

krrr

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 421 posts
http://www.netbookte...vo-ideapad-s10/ << I saw this guide , its perfect and has screenshots too . thought to add it here.

I got MSI wind (6 cell ) whats the news on wifi there? do i need to replace wifi card there too ;) ? (check my sig if u wanna know what i mean )

#20
mujol

mujol

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts

I installed msiwindosx. Installed the wifi driver. updated to 10.5.5 then used kext helper to install miglo's kexts which are available here ---> http://www.mediafire...2db6fb9a8902bda

Post #1 pretty much sums up the process.

[Update] After installing the kexts, be sure to repair your permissions and upon the first reboot, hit F8 at the Darwin prompt, type -F, hit enter. Everything should work nicely afterward.



hello me too i've installed msiwindosx then 10.5.5


all was ok , but after having reading you, i've installed all kext from miglo.



problem , after reboot touchpad and keyboard were off...

no problem if i plug a usb mouse or usb keyboard...



i've tried to boot with -f



so how can i fix the problem and if i've to reinstall what is the kext in cause ??



thanks





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy