Jump to content

Broadcom BCM5787M/BCM5784M - A solution


  • Please log in to reply
245 replies to this topic

#201
empyrion

empyrion

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
just installed in 10.6.3 and it works great, but my question is, does it still work in mode promisc and what are the issues of doing so?

thanks

#202
Razor 116

Razor 116

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
This Kext http://www.megaupload.com/?d=A99AURUZ is for BCM5784 Snow leopard 10.6, 10.6.2, 10.6.3 tested and working. Dont know if it works for 10.6.4 but presumably will. This kext automatically retrieves MAC address, all you need to do is insert ethernet and it will work.

Zip Contents:
ionetworkingfamily.kext

Instructions:
Extract Zip
Install with Kext Utility and reboot.

#203
Muhammad Adnan Asim

Muhammad Adnan Asim

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK

This Kext http://www.megaupload.com/?d=A99AURUZ is for BCM5784 Snow leopard 10.6, 10.6.2, 10.6.3 tested and working. Dont know if it works for 10.6.4 but presumably will. This kext automatically retrieves MAC address, all you need to do is insert ethernet and it will work.

Zip Contents:
ionetworkingfamily.kext

Instructions:
Extract Zip
Install with Kext Utility and reboot.


My device ID is 1698 and after installing your Kext on my 10.6.3, i get kernal panic in boot. Any idea why this one did not work for me?

#204
quinielascom

quinielascom

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 749 posts
  • Location:M�xico
Nobb1x: your patched driver for Snow 10.6.3 still works fine after 10.6.4 update.

Again, thanks.

#205
wincsc

wincsc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
I will try this on 10.6.2...god bless me!

#206
Kelvin_ng

Kelvin_ng

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
Hi, I'm using acer aspire 4720 and it has a BCM5787M with it.
Currently I'm using Mac OS 10.6.3, but facing some bandwidth speed problem with the latest kext.
In Windows 7, i can surf internet, youtube smoothly, and ping to the ISP is very good around 16 - 40ms without any request time out.
But when i switch to Mac OS, i can hardly surf the internet and youtube is just too slow to load. Ping to localhost will sometimes get request time out (it shud be no request time out when ping to localhost) and when i ping to ISP it will have around 3 to 10 request time out then continue with 2 or 3 times 16 - 40ms ping. but it is way too much of request time out then it is in windows 7.

I've one friend from taiwan encountering the same problem. Others if u wanna test pls ping your localhost, if it get request time out means there is something wrong with it. It should not have any request time out when pinging localhost. =)

So is there any solution to this?

another thing to mention, before i use the new kext it works fine with the old kext which is the kext cannot detect MAC address itself

#207
Rico Jiang

Rico Jiang

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shandong, China
  • Interests:Mac, Linux, Guitar
I have the same situation as Kelvin_ng does. A few days ago I updated to 10.6.4 from 10.6.3 and the BCM5787M did not work. Reinstalling 10.6.3.5787M.zip of the first post brought back the network, along with the problems.
The bandwidth slow down obviously. Right after the system start, it's nearly 10Mb/s when downloading files from a LAN server using YummyFTP or FileZilla. After several hours, it slows down to 400Kb/s. Nor kextunload IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleBCM5701Ethernet.kext work, neither ifconfig en0 down then up does. Even worse, the bandwidth slows down to 100Kb/s.

Reboot the system bring back the bandwidth. Somebody help me plz!

#208
Kelvin_ng

Kelvin_ng

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
RicoJiang are you from China? just curious~ =)

#209
Rico Jiang

Rico Jiang

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Shandong, China
  • Interests:Mac, Linux, Guitar

RicoJiang are you from China? just curious~ =)

Yes, are you familiar with China? :)

#210
Kelvin_ng

Kelvin_ng

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
just so so. I've got a china friend here, and I myself is a chinese from Malaysia.
高興認識你 =D

#211
engiu

engiu

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Hi all, i've a problem (naturally). I have an acer aspire 5920g with SnowLeopard 10.6.3 Retail installed, I've follow all these tutorial in this thread and nothing, my Broadcom still not work (yes..i cheked the hardware's ID, it is correct, the14e4 1693). I tried to install the AppleBCM5787MEthernet with KextHelper and nothing (I always fix the permission with "chmod" and "chown" command), I tried to put manually the kext in che folder Extensions, I also tried to put it into the folder "plugins" of the kext IONetworkfamily (or something like that..i don't remenber)..nothing.
I have seen that sometimes it doesn't load the kext, for example I put the Power Management kext into the folder extensions and it didn't load it (under system information-extensions I haven't seen it),so is there a way to chek eventual errors of loaded (or not) kext?.
I hope someone could help me.
Thanks

engiu

#212
quinielascom

quinielascom

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 749 posts
  • Location:M�xico
engiu read this: http://www.insanelym...howtopic=183356

BTW, I have an Aspire 4320 running 10.6.4, almost identical to 4720 and my BCM5787M integrated works fine, tested several hours; internet, utorrent, play online music...

#213
engiu

engiu

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Thanks but it doesn't go, I tried to change the IOPCIFamily founded in the thread you gave me but nothing. I tried also to delete the IOPCMCIFamily kext. It's strange, even if the ethernet card is recognized, the MAC is wrong, and the ethernet card inactive. I tried to force the MAC with ifconfig n0 lladdr MY:MA:CA:DD:RE:SS, it changes but the card still not work. I tried to edit the kext with HexFiend, it boots with the right MAC but nothing.
Another particular: when the system boots without any ethernet kext it goes very quickly, when I install with KextHelper an ethernet kext it mades a pause during the loading (about three minutes to load or more).
I tried to boot with -x32, with -f..nothing.
What can I do now?
I think that the kext is the right one so I start to think that I have a problem with the DSDT.AML.
Thank you very much man.

engiu

#214
engiu

engiu

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
I tried to patch mi DSDT.aml, nothing. I need a help..

Thanks guys

engiu

#215
rDrG

rDrG

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
I can confirm that Nobb1x's kext for BCM 5787M works on my laptop after updating to 10.6.4. I just followed the instructions for UPDATE 2 on the first post of this topic. Thxs!!

#216
blurio

blurio

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Hi,
I tried doing what you Said in update 2. I just put the .kext into ionetworkblah insteaf of the original One. Then i ran th e Disk Utility permission repair Thing. Now what? It doesnt Show up in Network. I cant add an ethernet Connection. Is there anything i can do to get it Running on 10.6.4?

I tried the .kext for 10.6.0 bevor updating to .4 and that One worked great.

Im sorry for my Bad spelling, im Typung this on a German iPad, it really cripples my writing.

#217
Defender666

Defender666

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts

Snow Leopard 10.6.3 only (untested on 10.6.2 and earlier)

Attached File 10.6.3.5787M.zip ( 180.79K ) Number of downloads: 1199


works also fine on 10.6.2

#218
noflyzone

noflyzone

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
UPDATE 2 work! thanks.
Acer Travelmate 4720
OS X 10.6.3

#219
Student-X

Student-X

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
  • Location:Russian Federation
After installation ionetworkingfamily.kext BCM5787M good works on 10.6.4 (including 64-bit system).

#220
KINdruchila

KINdruchila

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow, Russia
Hi guys, Thank you for your good efforts!

I spent a lot of time, lost my hope to get my LAN working, but finally I did it, oh yes!!! My laptop is Acer Aspire 5920G and os is snow leo 10.6.2.

I have read all this topic, I tried all kexts here, all methods (first on Leopard 10.5.2, later on Snow Leopard 10.6.0 and 10.6.2) but nothing worked for me. I never saw en0 in ifconfig. I always saw something like "BCM5701Mggg.kext .. - 0 0 .. memory page.. failed" during boot and in Console as well.

After my last boot I saw another message, don't remember which one, but I can post later if you ask.

What I did is: I installed Chun-Nan's IOPCIFamily.kext v113 with KextHelper_b7 and reboot. And that helped.

But before this I installed UPDATE 2 into IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins or installed another version of IONetworkingFamily - one of those posted up in this thread, I don't remember what I did last. I'll write it if you ask later.

Dmitry

LAN is working now, but no internet
------
After restart internet works too. Didn't check speed though.

But laptop hung at the first seconds of boot, I had to remove battery to get it working.

Bye!
-_-





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy