Jump to content

Can't make GL context


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
Peter R.

Peter R.

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium (YES, it exists !)
Trying to start up SL. What does this error mean ?

Thx,

Peter R.

#2
Espionage724

Espionage724

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 639 posts
  • Gender:Male
  • Location:Charleroi, PA 15022
What do you mean exactly?

#3
amw_drizz

amw_drizz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
SL if i assume means Second Life?

I think that the GL Context Error just means that it can not load the openGL Drivers for your video card. And that you may need to have QE enabled with opengl (GL) support enabled.

Now that is my guess. Cause I tried to play that game as well and I got the same error. And have been trying for the past 2 days to get QE/CI working on my computer, since it isn't enabled along with opengl.

Hope that helps

#4
Peter R.

Peter R.

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium (YES, it exists !)
Thanks ! I have QuartzGL enabled through OSXTools, but I expect it's my ATI1950 pro card. I have read on this forum that many problems exist with the hardwre acceleration on this card.

I'll pick up an 3850 or 3870 after work as people seem to have a lot more success with those. Although I have NO idea whatsoever on how to replace a videocard in a Hack without doing a complete reinstall. But I guess I'll soon find out eh !

Peter R.

#5
Steve the K

Steve the K

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
I had been able to run SL 1.20.17 the other day but today I can't. When I start the program, it immediately gives me the "Can't make GL context" error and crashes.

I have a late-model Mac Mini (Intel Core 2 Duo, Intel integrated graphics). Any suggestions?

#6
bamaG33K

bamaG33K

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Having the same trouble.

Here's what my system looks like:

Hardware Overview:

Model Name: Power Mac G4 (AGP graphics)
Model Identifier: PowerMac3,1
Processor Name: PowerPC G4 (3.3)
Processor Speed: 1.5 GHz
Number Of CPUs: 1
L2 Cache (per CPU): 256 KB
L3 Cache (per CPU): 2 MB
Memory: 512 MB
Bus Speed: 100 MHz
Boot ROM Version: 4.2.8f1

Display:

ATY,Rage128Pro:

Chipset Model: ATY,Rage128Pro
Type: Display
Bus: AGP
Slot: SLOT-A
VRAM (Total): 16 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x5046
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-63001-108
Kernel Extension Info: No Kext Loaded

Displays:
VGA Display:
Resolution: 1152 x 870 @ 75 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Software
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Not Supported







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy