Jump to content

Modified boot-132 Bootloader


  • Please log in to reply
813 replies to this topic

#801
a2000rick

a2000rick

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts
Does this work for 10.6? When I tried I just stuck at

Loading Darwin/x86
Loading kernel mach_kernel
Loading HFS+ file:[mach_kernel] from 422f700
Loading HFS+ file:[mach_kernel] from 422f700

#802
Sphynx

Sphynx

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
I am having an issue with a Jas 10.4.8 DVD which loads the installation fine; however, when it comes to selecting the drive for installation it displays no drive at all. Keep in mind this is all being done in Vmware Workstation 5, so im not sure if anyone has experience with virtualization. The base operating system that Vmware functions on is Windows & Ultimate Edition OEM 64 Bit. Enlighten me with your thoughts please and I am still going to figure out a way to mess around with the vmware partition in the mean time.

Thank you
Sphynx

#803
ELECTRObounce

ELECTRObounce

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK
I load the Boot132 DVD, press enter, take the DVD out, put my Retail Leopard disc in and press enter and it does something then basically reboots and takes me back to the BIOS boot up screen...

Any ideas?

#804
whitewoolf

whitewoolf

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Not the DVD - the boot-132 cd. You need to insert it into the intird.dmg which holds all the patched kexts your system needs to run the DVD.



My boot-132 cd original worked fine, I press enter and swap the boot-132 cd for my retail Leo (version 10.5.6). Then the gray screen with the apple turns up and then the screen would either turn blue or goes to the Leo wallpaper and stays loading.....I've tried 5 times and the same thing.

computer specs is
Centrino Core2dou support SSSE2, SSSE3
Intel chipset
HP laptop.

#805
lostfootage

lostfootage

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
I have a HP Pavilion a6750f and I'm just trying anything to get it to work. I've come to the conclusion that I will have to mod one of the flavors of OSX86 to fit my hardware. I've had parshall success with ideneb getting past all error but I never make it to the cool mac "welcome" animation.

Could some one please just point me in the right direction.

here are the specs.
http://h10025.www1.h...n...428&lang=en

-Thanks
-Lostfootage

#806
mac manoj

mac manoj

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Location:india
hi all,

i have managed to install SnowLeopard(10.6.2) universal Distro 3.6 on my ASUS P5PE-VM mobo with the following softwares.

1) boot loader – asus_p5w-dh_boot132.iso – with the string : cpus=1 -x -v
2) Snow Leopard universal distro v3.6

but after installation on first boot the cursor blinks at the following line… and no progress for hours

Darwin/x86 boot v5.0.132_dfe_r146
503MB memory
VESA v3.0 7MB (Intel®865G Graphics Chip Accelerated VGA BIOS)

Loading Darwin/x86
Loading kernel mach_kernel
Loading HFS+ file: [mach_kernel] From 422ed40.
Loading HFS+ file: [mach_kernel] From 422ed40.
_

can anyone guide me whats going wrong with the booting process.

I have tried with the following

1) Booted through Darwin Universal booter [failed].- grey apple screen with spining wheel
2) Reinstalled OSX - grey apple screen with spining wheel on first boot.
3) Booted with flags : cpus=1 -x -v, - grey apple screen with spining wheel on first boot.

My Hardware Spec
---------------------
MotherBoard - Asus P5PE-VM BIOS version 1501.
CPU - Intel Core 2 Duo 2.93 Ghz
Ram - 512 MB SDRAM Hynix Memory Module.
HDD - Seagate 40GB IDE (7 Years Old) - no problem found using DiskUtility and formated with GUID Partition table
DVD ROM - LG SATA DVD + RW

any help is greatly appreciated.

thanks,
mac.manoj

#807
hackmacFR

hackmacFR

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
i'm sorry, but...

why i can't post a new topic ?

thanks for your answers...

#808
chinoy

chinoy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Location:Bangalore
  • Interests:Building race engines.<br />Two strokes, Four Strokes.
Sorry for the multiple posts. But Im desprate.
My Rig M1530 Dell
I need an ISO for this setup. As all the ISOs I have tried fail with the msg.
Can not load OS X on this computer.
I can run disk util.

Also what Bios settings do I need to use ?
Internal Network card on or off
Speed step on or off
Virtualisation on or off ?

Thanks

#809
gigibatt

gigibatt

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ferrara
Hello, I have a serverboard Intel S5520HC with 2 Xeon e5620 processors.
How to run the boot123? i need a particular version? It dont work...
Let me know
Thanx

#810
sac23

sac23

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
hey im new at this i have a intel based pc how do i to install Chameleon 2.0RC1 please some one help cant get snow leopard to boot

#811
swordfish4444

swordfish4444

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hi

I am new to all this and i am user the boot-312.iso to boot form every time a swap the disco over to start installing Mac Leopard it restart the computer.



Please help. :P

#812
hitman32

hitman32

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Hey guys, I have an ASrock Conroe 1333-D667 R1.0 Motherboard and tried to install Snow Leopard 10.6 Retail with boot-132 discs, i tried 3 different boot-132 discs, 2 from blackosx and 1 generic and none of them seem to work, as soon as I swap in my Leopard retail disc it just hangs at the grey apple screen. Any ideas? I currently have Kalyway's 10.5.2 running smoothly and would like to know how i can get SL installed.

Motherboard: Asrock Conroe 1333-D667
CPU: Intel Pentium D 3.00Ghz (dual core)
HDD: Maxtor 250GB SATA
Memory: 3GB Kingston DDR2
Current Bios V1.30
OS: Windows 7; Kalyway 10.5.2

#813
hitman32

hitman32

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

Hey guys, I have an ASrock Conroe 1333-D667 R1.0 Motherboard and tried to install Snow Leopard 10.6 Retail with boot-132 discs, i tried 3 different boot-132 discs, 2 from blackosx and 1 generic and none of them seem to work, as soon as I swap in my Leopard retail disc it just hangs at the grey apple screen. Any ideas? I currently have Kalyway's 10.5.2 running smoothly and would like to know how i can get SL installed.

Motherboard: Asrock Conroe 1333-D667
CPU: Intel Pentium D 3.00Ghz (dual core)
HDD: Maxtor 250GB SATA
Memory: 3GB Kingston DDR2
Current Bios V1.30
OS: Windows 7; Kalyway 10.5.2


just tried ##### aswell, and get kernel panics, even with -x flag!!

#814
HenryM

HenryM

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia
Hello

I have been reading many topics & setup instructions but i just dont get it. im not technically informed & wish to get some help on building a powerful mac to use with video & music editing software

Harware
Giga EX58-UD3R
i7920
6gig Cosair Hyper Thread over 3 slots (still need to get one more to make total of 8gig)
Geforce 9800 GXT+
2x STATA WD Cav Green 1TB Internal HD
Apple Wireless Keyboard
Magic Mouse
Mac OSX Snow Leopard (Retail DVD)

Have followed http://www.insanelym...p...200183&st=0 tutorial (dont get this kext's talk & what i need to install) & installed using Retail DVD & it worked but i dont know how to get my drivers installed.

Im sure your not supposed to just boot retail CD & then do retail install & thats it. so plz help so i can get my hackintosh working correctly. if my specs are not powerfull enough to handle video/photo & music editing/production plz advise on higher performance specs.

Thanx





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2015 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy