Jump to content

[HowTo] From VMWare To Native!


  • Please log in to reply
615 replies to this topic

#601
ADBD

ADBD

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
with kalyway i get the still waiting for boot device error

Posted Image



Someone please help.. i've been trying to install mac os x for days now. the community here is unfortunately nothing like the linux community where lots of people want to give help to noobs :unsure:

#602
Dark-Shot666

Dark-Shot666

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Hey all if it wouldnt be too hard, id like some assistance.

I've spent a good couple weeks trying to install uphuck's 10.4.9 v 1.3 dvd on to my Acer (OEM), and i get issue after issue. wont go into it (here) though.

now ive tried to install tiger on a separate partition through vmware. as far as i know [ill check tonite] iv enabled the persistant changes, but it ain't right

see, im trying to install it to a primary partition sized around 63 Gigs, but in the disk utility, it says the disk is 128 gigs, and partitioned as such:

first- around 9.8 gigs
second- around 118 gigs

i cant install tiger, cause i cant format either partition or drive
how can i get vmware to properly use that partition?

im using vmware ace workstation version 6.0.2

any input?

and if its any help, heres how my drive is partitioned:

  • 10 gig Acer OEM recovery partition
  • 185 gig Primary Vista partition (ntfs)
  • 39 gig Logical partition for Ubuntu (36 ext[2 or 3]), (3 for swap)
  • 63 gig empty Primary partition. (current format fat32, able to format differently using GParted)


if I missed anything please point it out.

#603
baballin328

baballin328

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
Hi I'm trying to install Kalyway's OSX 10.4.10 throught VMware. I can boot to installer, but when I go to Disk Utility and try to format/partition my hard drive I get a VMware error.Posted Image What am I doing wrong?

Thanks ;)

#604
zc_squash

zc_squash

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Got stuck in dmos: starting... line. Any idea?

I tried installing natively at first, but it gave me the /com.apple.boot.plist not found error. I thought using VMware could be the solution. But no. Somebody please help :) Thanks!

#605
Bxcrracers

Bxcrracers

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts
In the VMware darwin loader i get the same com.apple not found error.. what to do?

#606
-Mac +Windows

-Mac +Windows

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Well I finally got uphucks version working 100% natively. Toshiba satellite p205. What I did was make the partition in windows, burn the DVD, boot off of it, format the partition using macs disk utility, and Install!!!! MAKE SURE YOU GET THE RIGHT PATCHES!!!!!!!! Went very easy after getting rid of vmware. Just install it native without using vmware. Makes life a lot easier. Using Uphuck 10.4.9 v1.4i R2. Worked exellent! Just make sure your system is 100% compatible

#607
yev

yev

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
What about nforce systems with leopard?
How should i install there?

#608
EggMasta

EggMasta

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
When ever I try to install, I gets past the black sreen where I used to get the "still waiting for root device" error, then it goes to a blank grey screen with a black cursor and just hangs there forever. What should I do?

HP dv5000
AMD 64 Turion
ATI xPress 200
IDE HD + DVD drive

#609
ps3ia

ps3ia

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Iv tried setting the os to windows NT and I still get the error :\

#610
cj95

cj95

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 182 posts

When ever I try to install, I gets past the black sreen where I used to get the "still waiting for root device" error, then it goes to a blank grey screen with a black cursor and just hangs there forever. What should I do?

HP dv5000
AMD 64 Turion
ATI xPress 200
IDE HD + DVD drive


bump . need fix for this. can you make this guide for leopard?

#611
Desaster003

Desaster003

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Hi,

I am using VMWare and trying to install Jas Leopard.v10.5.4.

Edit: I think I had a problem with the hard disk.When I set up the hard disk I can choose between PhysicalDrive0 and PhysicalDrive1. What is the right one to choose?
I connected the external harddrive over usb
I don't want to crash my computer :)

#612
BapeLoe

BapeLoe

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Thanks man, this guide may really help me out, cuz i've encountering so many problems, my computer has been recovered for several times due to the failed boot and blue screen. And i'm so bothered, i gon try your clean install way to install leopard, hope it could really work. Thank you!

#613
BapeLoe

BapeLoe

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
I don't know why when i was trying to erase the harddrive into the MacOSX extended(Journared) format, a msg pop up said PhysicalDrive Fail and only thing i could do is to abort. Any solution? I can't format the HD...

#614
ry64

ry64

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Hi I'm trying to install Kalyway's OSX 10.4.10 throught VMware. I can boot to installer, but when I go to Disk Utility and try to format/partition my hard drive I get a VMware error.Posted Image What am I doing wrong?

Thanks :wacko:


I am getting the same problem!! Help please.

#615
Crisismp

Crisismp

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 5 posts
Hey guys I have Vmware v 7.1 and im tring to install Snow leopard iPC 10.5.6 I keep getting the same error message here is the image of the error. Please any help would be great
I am running
Mother Board
A8N-SLI DELUXE
Proccessor
AMD Athlon 64 FX-55
MMX (+), 3DNow! (+), SSE, SSE2, SSE3, x86-64
chipset

Northbridge NVIDIA nForce4 rev. A4 Southbridge NVIDIA nForce4 MCP rev. A4
3GB Of DDR Ram
Video Card
Nvidia Gforce 7800 GT Pci Express

Posted Image

#616
kup

kup

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 319 posts

Hi I'm trying to install Kalyway's OSX 10.4.10 throught VMware. I can boot to installer, but when I go to Disk Utility and try to format/partition my hard drive I get a VMware error.Posted Image What am I doing wrong?

Thanks :shock:



I am getting the same problem!! Help please.

I had this problem with MacDrive installed. I had to disable MacDrive to mount the OSX HDD/Partitions within VM. I have just instsalled my native X58 10.6.4 all from VM, direct to the HDD.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2015 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy