Jump to content

ATI Radeon HD pkg installers 10.5.x & 10.6


  • Please log in to reply
2377 replies to this topic

#2341
lawtra

lawtra

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 7 posts
still waiting for ATI 2400 PCIe - 0x94c3
Where is harry potter's world :()

#2342
MrGreen

MrGreen

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
To put by cup beside.......maybe it will drop something inside.....

I am trying all sort of things to get my HD5550 (device id 0x68da) to work in snow leopard 10.6.4 with 64 bit boot.

Nothing is working... I do not have the resources to use xxAtiROMxx method...

It is relatively new card, so any tips are appreciated .

#2343
Labbsy

Labbsy

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Taunton, UK
Okay, Slight problem.. Please forgive me for this post being rather short, but rapidly looking around the forums, google, etc. All help is highly appreciated!

I'm currently running on Version 10.5.6 (Leopard) and looking for support for my Radeon HD 4350. Will I have to upgrade to Snow Leopard to use it or is there currently no support for it at this moment in time?

Thanks in advance!

Oh, a quick edit - It's a PCI-E, not one of those on-board laptop things..

#2344
MARKO19844

MARKO19844

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
my asus geforce hd 3450 512 mb work !!!
ma non supporta quartz gl , non posso installare programmi di grafica e altro !!! help me !!!

#2345
PradipDabhi

PradipDabhi

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Please note this: THIS DOES NOT WORK ON SNOW LEOPARD NO MATTER WHAT YOU THINK, WISH, WANT, BEG AND BRIBE ME WITH SOMETHING IT SIMPLY DO NOT WORK WITH SNOW LEOPARD THE 10.5.X INSTALLERS

PS. ATI Radeon HD Mobility is not working its "SEMI WORKING! only external screen works on 2xxx series in Tiger & Leopard" for more questions i will redirect them to apple support ask them to add in the next revision of macbooks & pro's ATI Radeon HD 6870 mobility.


ATI Radeon HD Update: almost the last day in feb

CycloneFr has a mde a pkg for all 3870x2 users :D give big thanks to him

ATI Radeon HD 48xx WORKS NOW ! with 10.5.7 kexts and some other tweaks but seems to be a great thing

ATI is not dead yet ! :D


If anyone would like to get in direct contact with me you will find me in the #RadeonHD channel @ irc.osx86.hu server


Link for the installers untill have the first post fixed


Also Give thanks to Netkas, Eps, JaS, ParanoidDK (Paranoid) and all the testers in #RadeonHD channel :D


Snow Leopard Pkgs coming soon for 46xx & 4xxx


Mobity: 3650 test Download



Snow Leopard 10.6.x

ATI Radeon HD 43xx

ATI Radeon HD 46xx

ATI Radeon HD 48xx



NO Tiger support too old Pm if needed a pkg for Tiger

ATI Radeon HD 2400 Pro AGP
Device ID: 94c4
Download

ATI Radeon HD 2400 Pcie Series
Device ID: 94c1, 94c3
Download

ATI Radeon HD 2600 Pro AGP
Device ID: 9587
Download

ATI Radeon HD 2600 XT AGP
Device ID: 9586
Download

ATI Radeon HD 2600 Pro Pcie
Device ID: 9589
Download

ATI Radeon HD 2600 XT pice
Device ID: 9588
Download


ATI Radeon HD 2900 Series
Device ID: 9400,9401,9402
Download


ATI Radeon HD 3450 & 3470 pcie
Device ID:

Coming soon

ATI Radeon HD 3650 pcie
Device ID: 9598
Download Intel

Download AMD

ATI Radeon HD 3650 AGP
Device ID: 9596

Download

ATI Radeon HD 3690
Device ID: something
Coming soon...


ATI Radeon HD 3800 series
Device ID: 9501, 9505
Download


3850/3870 For all AMD users out there
Download


New ATI Radeon HD 3870x2
Device ID: something
Download


Dear Sir,


I had installed iatkos v7 10.5.7. I have ATI Radeon HD2600 Pro PCie ID=9589.

I have installed the package for ATI Radeon HD 2600Pro Pcie 10.5.6 from above list.

But I can't Get Max full resolution 1440X900x32. I can't get QE/CI Enable. It detects my ATI Card and showing with 512 Mb vram.

So how to get QE/CI and full resolution.




Thanks in Advance

Pradip

#2346
iyas94

iyas94

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 7 posts
any support for the 3470 mobility
please i need this
please
please
please :) :) :unsure: :unsure: :angel:

#2347
0dAb

0dAb

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hi there. Being on a northwood [no vt-x support] I'm stuck to tiger 10.4.8. Any chance to get an ati 3800 agp to work on tiger? I don't need 3d support, I just need a higher resolution.. I'm stuck to 1024x768. Thanks.

#2348
Raj_1990

Raj_1990

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:india
46xx drivers pleaseeeeeee......i'm waiting since a year to get my snowy work.

#2349
ufo_all

ufo_all

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 posts
i Got ATI HD 2600 and device id = 9581 .. any hope to work on leopard 10.5.6 - 10.5.8

#2350
felen

felen

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 5 posts
Hello hardworking guys. My post is all about ATI Radeon HD Mobility 3430 (ID:95c2)
I've read all the threads from top to bottom if I didn't miss a few posts. And I really didn't get if a few! people have this graphic card. because it's really hard to find any info or problem replies for that card. I see so much of 3450 or something. But why is 3430 so unlucky. 
And this is my question. How can I make QE/CI work for HD Mobility 3430. I've tried so many things but didn't work. I have no problem with native resolution or mouse cursor. I can handle them easily with the RadeonHD.kext. But to make some audio plug-ins work I need to fix QE/CI. And also Logic 9 needs it.
By the way, when installing Logic 9, it says i have 0 mb of VRAM. actually it is 256 mb VRAM which I can see on System Profiler. I've read about this problem too but I couldn't come to that action because of QE.

Specs:
Sony Vaio VGN-NS21Z/S
Intel P8600 2.4 GHz
ATI Radeon HD Mobility 3430 256 mb
4 GB DDR2 RAM
L2: 3mb

OS X: 10.6.3 (iAtkos S3 v2) Snow Leopard
OS X: 10.5.6 (iDeneb v1.4) Leopard
and goes on...
I've tried all OS X which I've got. And nothing changed about QE/CI as expected.

And lastly, when I install 10.6.3, on System Profiler, there is no info about QE. I mean no display which is usually seen, Quartz Extreme : Not Supported.

I hope somebody has some ideas about ATI Radeon HD Mobility 3430. After 2 weeks day/night trials, I had to remove OS X. Because I need OS X just for Logic 9, Pro Tools 8, Waves Bundle v7 and bla bla.

Hope to see your replies guys.

#2351
akgun

akgun

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
  • Location:turkey

Any news on the ATI Radeon HD2600 Mobility 9581, anyone?

With previous kexts and tinkering I had high resolutions selectable and working on VGA-out, no CI/QE though. Only basic low res support on the internal display... which is a shame. Keep seeing the garbled grey stripey patterned mess every time I try something new! :whistle: If anyone has CI/QE working on external VGA please direct me to your method!

Thanks again to lastExile!


Any news on the ATI Radeon HD2600 Mobility 9581, anyone?

With previous kexts and tinkering I had high resolutions selectable and working on VGA-out, no CI/QE though. Only basic low res support on the internal display... which is a shame. Keep seeing the garbled grey stripey patterned mess every time I try something new! :whistle: If anyone has CI/QE working on external VGA please direct me to your method!

Thanks again to lastExile!

#2352
drho2004

drho2004

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 126 posts
  • Gender:Male
  • Location:redondo beach, ca USA
  • Interests:hardware, cars
hello all, ive scrolled thought this thread and it seems that the 3850 is NOT supported under SL 10.6.x? can someone please verify before i go ahead and buy a 4870.

i have been trying to install vanilla with my P55A-UD4P i7 system. everyting goes well except for the boot using a 3850HD...all i get is a gray screen after the apple logo. i can boot into -x and after adding my device id (9505) into the 3800.kext i am able to change resolutions in safe mode...

thanks!

#2353
kocoman

kocoman

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 315 posts
I have used

ATI Radeon HD 2600 Pro AGP
Device ID: 9587
Download

but all I get is black screen with a mouse cursor for VGA port

or Seeing Booting Console Log Texts then to "no video signal" on DVI port (DVI to HDMI)

#2354
Apreeel

Apreeel

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
interested in solution for mobility 3470...

#2355
ZaaBI_AlonSo

ZaaBI_AlonSo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
is there anything new about hd3650 moblility radeon and snow leopard? Tnxz in advance

#2356
gremo85

gremo85

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
the link for hd mobility 3650 don't work.....where i can get?

#2357
Hack24

Hack24

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts
Has anyone gotten 4350 hd ati working? I have a visiontek 512mb.

#2358
applehacker

applehacker

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 383 posts
this project has long been abandoned.

#2359
Luca Mirci

Luca Mirci

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
hello, my graphic card is asus ati radeon hd 5700 series (EAH 5750 Formula/2di/1gd5) what driver should i download?
And if i download one that doesnt work how do i uninstall it?
Thank you.

#2360
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain

is there anything new about hd3650 moblility radeon and snow leopard? Tnxz in advance



Hello, for full resulution in ATI HD 3650 PCIe (no QE/CI) , for me work in 10.6.5 all vanilla kexts, edit your ATIX38000.kext witch your device id and this can work. :)



Good Luck!!!!!! :)





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy