Jump to content

Creative SB [Live!, Audigy, Audigy2, EMU10kX eDSPs] OSX Driver info here!


  • Please log in to reply
849 replies to this topic

#821
MacUser2525

MacUser2525

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,677 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada

I thought, but why can't i compile it with XCode? How can i do that anyway?

 

By having an Intel machine with the correct SDK installed. With this code the platform is Intel processors/machines now you having a PPC means it will never compile on that platform the instruction set the compiler is looking for is not going to be there. Now there is a method called cross compiling where you can compile code on another platform that targets a different platform than it has been compiled on but this does not apply to you Intel code is never going to run on PPC.



#822
gfkeo

gfkeo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
I am not sure, if i understand it correctly. If i compile a C source on a PPC platform, the target platform will be PPC. Why would it be x86, if i try to compile this driver? Cross compiling is when i compile for x86 on PPC, or vice versa, but i try to compile for PPC on PPC.

#823
innoc

innoc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Budapest

Hello,

 

Is there a way to get a Sound Blaster Z working? I have Yosemite installed with Chimera.



#824
kd503_b

kd503_b

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bulgaria

Well, tampered a bit with the driver code, and this little change completely removes the described problem for me, without sacrifying anything output-latency related or system stability or so.

So if the change goes in, anyone experiencing this should get the driver source, build+install the kext and check again.

@Gringo Vermelho, thanks again for taking your time and your suggestions! :-)

nst

 

I had the same problem and this kext fixed it. I'm using Yosemite.

Attached Files



#825
Gringo Vermelho

Gringo Vermelho

    The Jan Bird fix

  • Supervisors
  • 6,224 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

Yes, his code changes were merged into the official driver. That's why.



#826
kd503_b

kd503_b

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bulgaria

Does this work with El Capitan?



#827
kd503_b

kd503_b

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bulgaria

Does this work with El Capitan?

It works on El Capitan without a problem!



#828
WarDoc

WarDoc

    The oncoming Storm

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 819 posts
  • Gender:Male
  • Location:usa
  • Interests:Causing Chaos just to watch the world burn

creative Sound x-fi please



#829
kd503_b

kd503_b

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bulgaria

creative Sound x-fi please

As far as i'm know x-fi is not supported.



#830
nst

nst

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

It works on El Capitan without a problem!

Since I did the update to El Capitan lately, just wanted to quickly chime in and also confirm the driver works like a charm with the increased buffers. The system even sleeps and resumes with audio fully working afterwards now with 10.11 (didn't work on Mavericks, with the defective Gigabyte board, resume failed with some PCI region problem, and the replacement Asus board failed to sleep properly at all, but I assume some configuration/ACPI/DSDT issue for the latter).



#831
WarDoc

WarDoc

    The oncoming Storm

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 819 posts
  • Gender:Male
  • Location:usa
  • Interests:Causing Chaos just to watch the world burn

As far as i'm know x-fi is not supported.

it's fine i got it working without issues



#832
kd503_b

kd503_b

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bulgaria

it's fine i got it working without issues

How did you get it working? The first post says "kX will not support X-Fi series click here and discuss about X-Fi here ". And i also tried my x-fi but it didn't worked.



#833
WarDoc

WarDoc

    The oncoming Storm

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 819 posts
  • Gender:Male
  • Location:usa
  • Interests:Causing Chaos just to watch the world burn

How did you get it working? The first post says "kX will not support X-Fi series click here and discuss about X-Fi here ". And i also tried my x-fi but it didn't worked.

i found a custom driver for it



#834
kd503_b

kd503_b

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bulgaria

Could you share it?



#835
DS-1

DS-1

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 269 posts
  • Gender:Male

Since I did the update to El Capitan lately, just wanted to quickly chime in and also confirm the driver works like a charm with the increased buffers. The system even sleeps and resumes with audio fully working afterwards now with 10.11 (didn't work on Mavericks, with the defective Gigabyte board, resume failed with some PCI region problem, and the replacement Asus board failed to sleep properly at all, but I assume some configuration/ACPI/DSDT issue for the latter).

 

How did you increase buffer? I've read that the mods are included in the latest official driver, but I still have problems with Sblive! on El Capitan.



#836
jaymack

jaymack

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 240 posts

Since I did the update to El Capitan lately, just wanted to quickly chime in and also confirm the driver works like a charm with the increased buffers. The system even sleeps and resumes with audio fully working afterwards now with 10.11 (didn't work on Mavericks, with the defective Gigabyte board, resume failed with some PCI region problem, and the replacement Asus board failed to sleep properly at all, but I assume some configuration/ACPI/DSDT issue for the latter).

With me the driver worked with El Capitan installed with Enoch Chameleon, but using Clover the sound is crackly and the system crashes.



#837
Oxtie

Oxtie

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 352 posts
8 years and still this driver works on new system,..

Cheers everyone... good old days.

#838
jaymack

jaymack

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 240 posts

Does anyone have an audigy 2 zs working with El Capitan installed with Clover? I was always able to use the KX driver for Yosemite and before.



#839
ducati996

ducati996

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 49 posts

the kext work with clover?

 

i dont have sound....



#840
jaymack

jaymack

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 240 posts

the kext work with clover?

 

i dont have sound....

Using Clover with that kext and El Capitan caused my system to crash. It did work with Chameleon Enoch installed El Capitan.







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy