Jump to content

Creative SB [Live!, Audigy, Audigy2, EMU10kX eDSPs] OSX Driver info here!


  • Please log in to reply
809 replies to this topic

#681
z11111

z11111

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
hello,

I'm running the 1.3b0 on iPC 10.5.6 (pentium 4, Creative SB Live! card) and it works very well! well, aside from one problem:
When trying to use certain apps, in this case WaveBurner (comes with Logic), I cannot configure the driver from the app preferences; i can only pick "AC97 (PCM)". And of course I have no output from said program.

as far as I know there is no DSP mixer still, right? any other way to fix this?

#682
Ploxer

Ploxer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:London
i tried so many things, why cant i just get the audio to work :whistle:

#683
djyou

djyou

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
i have one old card SB live! 5.1 

does this driver work well on it?

i have tried to installed kx driver 1.11b0 beta for my ipc 10.5.6 . 

it doesn't work..

ps:pardom my bad english....

#684
djyou

djyou

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
thx!!!
i used the kx 1.30 beta and my sb live 5.1 getting work!!
but one problem is there's no sound in ...and can't setting the kx manager

#685
The Real Deal

The Real Deal

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 886 posts
  • Gender:Male
  • Location:France

I was wondering if one of you guys using plex. I can't get 5.1 sound only in plex, vlc ist working fine, with same audiodevice. I have SL 10.6.3 wit a audigy 2 zs. I also tried XBMC and Boxee, all audiochannels are wrong mappes, like voices from rear speakers. Thank you!

Edit: Plex is only working with 2.0 sound!


You have configured: utilities/ audio midi setup?

#686
graphic Design

graphic Design

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 430 posts
I'm using Apple Power Mac G4 MDD 1.25Ghz and I have the Soundcard Creative Audigy 2 ZS (PCI). Should it work on my Power Mac G4 with version kXAudioDriver_1.3b0.dmg on Leopard 10.5.8?

Anybody confirm?

Thanks for this project and Developer! ^^

#687
graphic Design

graphic Design

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 430 posts

I'm using Apple Power Mac G4 MDD 1.25Ghz and I have the Soundcard Creative Audigy 2 ZS (PCI). Should it work on my Power Mac G4 with version kXAudioDriver_1.3b0.dmg on Leopard 10.5.8?

Anybody confirm?

Thanks for this project and Developer! ^^


Anybody? +_+

#688
jmacie

jmacie

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
I have onboard sound and audigy2. I have used audigy2 before with 10.5. I can't get it to work in 10.6. Onboard sound works. I tried disabling onboard in bios and deleting voodoohda,applehda, hda enabler, and changing pci slots for audigy. One thing I noticed was the audigy2 was not in about this mac in pci cards. Kx 1.3 kexts are loaded in extensions.Any help would be appreciated. Thanks jm

#689
jmacie

jmacie

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 110 posts
Got it, just kept switching pci slots. Now just gotta figure out input. Also, audigy2 did not show up in about this mac in pci cards Thanks jm

#690
graphic Design

graphic Design

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 430 posts

Doesn't work on G4s or G5s. Only on x86/x64 compatible CPUs...



Thanks for your information!
Do you know anyway to make it work on G4s?

Thank you in advance

#691
dakku

dakku

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 149 posts
does anyone know how to get mic working with this?

#692
AppleIIGuy

AppleIIGuy

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 349 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Diego, CA
sadly the driver does not work in 10.6.4
Audigy 2
10.6.4

#693
jeopard2

jeopard2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

sadly the driver does not work in 10.6.4
Audigy 2
10.6.4


It loads for me but the sound is garbled.
Any ideas on fixing this without bothering Eugene (that is: needing an update to the kext)?

#694
AppleIIGuy

AppleIIGuy

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 349 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Diego, CA
was using wrong version for SL 1.11b works fine for me..

#695
jeopard2

jeopard2

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

was using wrong version for SL 1.11b works fine for me..


Thanks for clarifying. 1.11b had been working fine for me since 10.6.1. After updating to 10.6.4 the sound became garbled. I uninstalled and reinstalled to no avail.
I've always used Kx alongside VoodooHDA for my built-in sound.

edit:
fixed by removing all audio kexts and restarting and rebuilding kext cache, then adding voodoohda, then restarting then adding kx audio again. Both work.

#696
aberz

aberz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
iATKOS v7 10.5.7 Leopard Creative EMU10K2 Audigy

Downloaded 1.3
Install
Work right off the bat.
No hitch, havent try 5.1 yet but Iam happy

Thanks

#697
themax

themax

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
works nice in 10.6.4, x64 version waiting.

#698
melaverde

melaverde

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 989 posts
  • Gender:Male
  • Location:81031
which cards works perfectly in 10.6.4 64bit?

Thread is old...

#699
MacUser2525

MacUser2525

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada

which cards works perfectly in 10.6.4 64bit?

Thread is old...


My Audigy works as it always has running 64bit on 10.6.4.

#700
shadow28b

shadow28b

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Working perfectly with 10.6.4

Board intel DG31PR
Sound Card - SoundBlaster Live! 5.1
Onboard ALC888 disabled in BIOS
Using version 1.111b0 of the Kx driver
iTunes,iChat, Y!Messenger and Adium had sound
VLC, Plex and Movist had 5.1 surround sound (aggregate device with 8 channels)

Thank you Eugene! You're the man!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy