Jump to content

X700 and other PCIE ATI Radeon finally work


  • Please log in to reply
922 replies to this topic

#881
opusdei

opusdei

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Got it:

Radeon X600 (PCIE):

Chipset Model: Radeon X600 (PCIE)
Type: Display
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 128 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x3e50
Revision ID: 0x0000
Displays:
Display:
Resolution: 1280 x 1024 @ 85 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Software
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Not Supported


Now I'll try to get QE to work somehow.. :D

#882
makurei86

makurei86

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
Sorry, I'm a Mac noob.

I tried all the guides here but still to no avail on making my ATI Radeon x700 256mb Device id : 5E4D

My native resolution is 1440x900 or at least get it to 1280x768 or something higher than 1024x768.

Whenever I install ATIScript.z0rz.v0.2.zip and Callisto. It would work until I try to change resolution which gives me a black screen.

Hope you guys can help me. Thanks. I'm running iATKOS v2.0i Mac OS X 10.5.2.

Specs

Intel Pentium D 3.20 GHz
Asus P5LD2 Deluxe
Hitachi 750GB SATA II
2GB DDR2 Memory

#883
ghio

ghio

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

<br />I need some help.<br />Would someone with non working ATI PCIe card try the following command:<br /><font face="Courier New">ioreg -b -x -l | grep pci1002,<br /></font><br />On my machine the output is:<br /><font face="Courier New"> | | | | | &quot;compatible&quot; = &lt;&quot;pci1462,78a&quot;,&quot;pci1002,5e4b&quot;,&quot;pciclass,030000&quot;&gt;<br /> | | | | &quot;compatible&quot; = &lt;&quot;pci1462,78b&quot;,&quot;pci1002,5e6b&quot;,&quot;pciclass,038000&quot;&gt;</font><br /><br />I am looking for a method to determine the ATI device ID in the command line. If this doesnt work any ideas?<br /><br />Regards,<br /><br />Gabor<br />

<br /><br /><br />


hello,

my device is

"pci1179,ff02","pci1002,5653","pciclass,030000"

what can i do to make it work ?

thanks!

#884
pros

pros

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Sorry, I'm a Mac noob.

I tried all the guides here but still to no avail on making my ATI Radeon x700 256mb Device id : 5E4D

My native resolution is 1440x900 or at least get it to 1280x768 or something higher than 1024x768.

Whenever I install ATIScript.z0rz.v0.2.zip and Callisto. It would work until I try to change resolution which gives me a black screen.

Hope you guys can help me. Thanks. I'm running iATKOS v2.0i Mac OS X 10.5.2.

Specs

Intel Pentium D 3.20 GHz
Asus P5LD2 Deluxe
Hitachi 750GB SATA II
2GB DDR2 Memory

There's one more noob =) me!
Help us please =)

#885
Stefano

Stefano

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Hey all i've tryed a lot of ATIRadeon9700.kext builds...
I've found a "working" but UNSTABLE solution for OS Leo 10.5.5, using 10.5 BETA i386 build
There is a callisto patch for Acer 5020 LCD Panel dotclock bundled into.

I hope some one can help to make it "stable"

PS:
may be you need to boot with "-s" and manually load the kext using:
kextload -t ATIRadeon9700.kext

Info:
10.5.5
Turion 64 ml34
using speedstepkernel from kabyl
X700 128MB 0x1002 0x5653 with fixed dotclock on callisto

download link:
Download 10.5 beta patched ATIRadeon9700 for X700

Thank you

#886
loujob

loujob

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Any working solutions to atleast change the resolution in 10.5.5 with an x700 pro 256 MB Device ID 0x5e4b

#887
electroperc

electroperc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Colombia

Any working solutions to atleast change the resolution in 10.5.5 with an x700 pro 256 MB Device ID 0x5e4b


try my guide

#888
n_it_tech

n_it_tech

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
"I have x200 M"

How dose it work?

Please!

#889
Lostgame

Lostgame

    Lostgame

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 591 posts
  • Interests:Programming, game design, OSX, music design, photo editing, movie making.<br /><br /...
Anybody got luck with the x300 in Leopard? Very curious. Got x300 mobile here on a dell D610. Works perfect in 10.4.11.

#890
Shuky

Shuky

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
Hi, i have x700 Pro 128 Mb on my ideneb 10.5.5 and everything works but graphics card...can enybody suggest me what kext and what operations must be performed to x700 works?!

My comp is x2 3600+,dfi nf4 ulltra II M2, 3 Gb DDRAM2,320 Seagate.

I successfuly install kext for ethernet and it works.
nForceLAN_0.62.3.kext <a href="http://forum.insanelymac.com/index.php?act=attach&type=post&id=37188" target="_blank">http://forum.insanelymac.com/index.php?act...st&id=37188</a>

it works whit that url below
http://forum.insanel...showtopic=63132

#891
lunux

lunux

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts
WORKS on all old ATI RADEON X under 1000 also X200 xpress
native resolution !!!
please change your ID card in kext or visit my post
http://forum.insanel...o...33173&st=20

working kext for ATI radeon ID 5462 , if you use it please change before your card ID in Callisto, Atiradeon kext

some problem for movie and coverflow.

ATIQECIX600

http://rapidshare.de...00QECI.rar.html

#892
jam007

jam007

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Hi all!
Apparently QE/CI doesn't work as of today on Leo( 10.5.x) in ATI x850 and below. I've checked . You can change resolution and everything. If anybody finds a way of making it work you will a hero!

#893
Daniel G

Daniel G

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 57 posts
i wanna know if it's working for this card:
ATI Radeon XPress 1100 0x59751002

Tnx,
Daniel

#894
archond

archond

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Hi!

I am this noteboock:

Asus F7SE-7S031C
Processor & Cache Memory
Intel Core™2 Duo Processor T8300 : 2.4 GHz , 3MB On-Die L2 Cache. FSB: 800MHz
Chipset_test Mobile Intel PM965 Express Chipset +ICH8M
Main Memory DDR2 667 MHz SDRAM, 3GB SDRAM
Display 17" WXGA+/WUXGA
Video Graphics & Memory ATI Mobility™ Radeon HD 3470, External 256MB VRAM
Hard Drive 2.5" 9.5mm SATA
250GB,5400rpm
Optical Drive 5.25" , 12.7mm
Combo:
DVD Super Multi Double Layer:
Card Reader 8-in-1 card reader: SD,MMC,MS,MS-Pro,xD,mini SD w/ adapter,MS-Duo,MS-Pro Duo via adapter
Video Camera 1.3 Mega Pixel web camera
Fax/Modem/LAN/WLAN Integrated Intel High Definition Audio chip ( Azalia) compliant MDC fax/modem and 10/100/1000 Base T
Built-in Bluetooth™ V2.0+EDR Intel Wireless WiFi Link 4965AGN
LED Status Indicator Power-on/Suspend
Interface 1 x Express card
1 x Microphone-in jack
1 x Headphone-out jack (S/PDIF)
1 x VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor
5 x USB 2.0 ports
1 x IEEE 1394 port 1 x RJ11 Modem jack for phone line
1 x RJ45 LAN Jack for LAN insert
1 x HDMI 1 x E-SATA


I'm tried xxx 10.5.6 leo... and finali instaled ,on reboot this soft- freeze ,only with comand : cpus= 1 -f -v - legacy i'm enter in safe mode but not in normal mode!

(mi english is not very good -excuse me for this!)

Please help me in this problem what i am need to using !?

Thank's!

#895
HaNkx86

HaNkx86

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hey Guys,
i'm running iDeneb 10.5.5 on my notebook.
It works quite good but i wasn't able to get my Ati x700 Mobility working properly until now, i tried to modify the AtiRadeon9700.kext serveral times but never with success.
It would be very kind if someone would post a working .kext so i can run it properly.

In Advance
HaNk...

#896
Fireblade

Fireblade

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Hey Members,

is there anything new about coming along with the ATI Radeon X700 (x5653)?
QE/CI work great on 10.4.11. But changing the resolution doesnt.

I've installed the koverg patch 0.2. So, QE and CI work. I've tried to change the resolution by editing the com.apple.boot.list but this also didn't work. Than I tried to enter it in the Darwin Boot-Selector also without success. I can't change the resolution in the System Preferences and using the Tool SwitchResX also didn't work.
I've tried also the Callisto driver. There I can change the resolution, but than I've got flickering horizontal lines.
I've read all the 45 sites off this topic. It seems, there is no solution, to get a resolution off 1280x800, isnt it?

Thanks for your advice in advance!

#897
stressi

stressi

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Fireblade, I have the same situation =( can someone help us?

#898
alex65

alex65

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece, Salonica
  • Interests:pc, macOSX, movies, music, winter-ski

Hey Members,

is there anything new about coming along with the ATI Radeon X700 (x5653)?
QE/CI work great on 10.4.11. But changing the resolution doesnt.

I've installed the koverg patch 0.2. So, QE and CI work. I've tried to change the resolution by editing the com.apple.boot.list but this also didn't work. Than I tried to enter it in the Darwin Boot-Selector also without success. I can't change the resolution in the System Preferences and using the Tool SwitchResX also didn't work.
I've tried also the Callisto driver. There I can change the resolution, but than I've got flickering horizontal lines.
I've read all the 45 sites off this topic. It seems, there is no solution, to get a resolution off 1280x800, isnt it?

Thanks for your advice in advance!

If you are still interested, PM me an e-mail and i will send you patched callisto 06, for changing resolution and 9700.kext to reconnect FrameBuffer

#899
Jabb3r

Jabb3r

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Hi there. I just decided to try your patch because I couldn't get OpenGL working right, but now i can't get CI or QE either.

I previously followed flashGX's guide and did get to the same stage as himself when a OpenGL app was ran anyway (transparency on top bar etc)

My card is an X600 and device id was 3150 as stated, but nothin seems to work since followin your instructions, but I had a think and one of the steps in flashGX's guide was.....

5. The next step is to navigate to /System/Library/Extensions/ . Inside there, right click on the kext: ATIRadeonX1000GLDriver.Bundle and click Show Package Contents. Go into the contents folder then the MacOS folder and there will be a file called ATIRadeonX1000GLDriver. Copy this to your desktop. Once on your desktop, Rename the file to this EXACTLY. ATIRadeon9700GLDriver. Then copy the file and navigate back to /System/Library/Extensions/. This time right click on ATIRadeon9700GLDriver.Bundle and go Show package contents. Move through the contents folder to the MacOS folder and paste the file there. It will ask for a password and make sure you replace the file!!!!

I didn't really know why I had to do that, but I did it anyway. My question is do you think that step could effect how your patch works on my sytem at all?

I've also got his callisto kexts installed which work great also, but would any of that cause conflicts?

Heres the guide

http://www.insanelym...p...=129619&hl=

Thanks

#900
samsunlu55

samsunlu55

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
We have to setup 2 components:

1. 2D Driver (ATIRadeon9700.kext)
1.1) Update the Info.plist XML file with your hardware ID
3D Driver (ATIRadeon9700GA.plugin)
1.2) Update the Info.plist XML file exchange IONVDRVFrameBuffer with CallistoFB
2. LCD panel ModeLine for 1280x800 (Callisto 006 Patched)
Install Callisto 006 patched in the easy way like other extensions.
How to patch yourself Callisto 006 binaries:
2.A) You need to know the RIGHT Modeline of your Flat LCD panel (you can read it on Linux Xorg log output, easy and clear)
May be (dot clock frequency):
71250
71500
71510
2.:P Find Callisto 006 already patched binary at addres 0x490E
2.C) Perform some numeric operations:
71250 Decimal to HEX = 0x00XXYYZZ
Reverse the BYTES: ZZYYXX00
Write it from address 0x490E
2.D) Ready now you have the patched Callisto binary
copy it into MacOSX Extensions folder
clear cache and reboot
Tip: if you read always 71250 on callisto dump at boot do not warry this is not updated.
Warning: look at callisto 006 binary at address 0x490E you must find some like 71xxx decimal value, if you didn't find this you are using wrong binary




I found this on the Web!


This is exactly the solution for ATI X700 ( 5653 ) M26 users with a Laptop!

I need 1280x800 Resolution!


How we can apply this Patch to the Callisto B6 Binary!


I dont know about Hex editors :-((


Please help us noobs!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy