Jump to content

PLEASE HELP BLACK SCREEN


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
metaljay

metaljay

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
i have a NVIDIA 8600M Geforce GPU graphics card in my laptop, and i installed

nvinstaller

i just see a black screen now, it works if i connect it via hdmi but not on laptop screen

can i undo this?
or re install my drivers??


please help

#2
susu2k

susu2k

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
this may be the same problem which a lot of vaio users are currently having. only the external display working right?


if you want to uninstall the driver, you have to remove all nv files. you could use the script provided by leo4allv2 (removeVideo) script. this will do everything for you. if you can access graphical mode, use the external monitor and then excecute removeVideo script from eddie. if not, boot up with -s and delete all nv files manually.


regards

#3
Ichixgo

Ichixgo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dublin
hm so u get a screen when connecting some device via hdmi ?

#4
metaljay

metaljay

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
i have leo4al v3 DVD

yes it connects to my tv via hdmi

sorry for the trouble but im stressing lol

edit# can u tell me how to use the script and wer 2 get it?

#5
Krazubu

Krazubu

    InsanelyMac Legend

  • Retired
  • 878 posts
Change your NVCAP so that it matches with your real GFX outputs

#6
metaljay

metaljay

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts

Change your NVCAP so that it matches with your real GFX outputs



how do i do that?

#7
susu2k

susu2k

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
lol that's not that easy... editing nvcap values isn't that easy ^^ so do you get a black screen even when the hdmi cable is not connected????


do you have the problem since you installed the new video driver???


regards

#8
metaljay

metaljay

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
when i boot into leopard, i type -v

lots of code then screen flickers after a min and i just see black (no backlight on laptop screen)

i then reboot, plug hdmi cable in and start again

this time i can see picture on my TV but not laptop

yes i used NV installer to update my graphics card

#9
Krazubu

Krazubu

    InsanelyMac Legend

  • Retired
  • 878 posts
The NVCAP is a string inside the info.plist of NVinject.kext, or any other injecter you're using.
You have to find the good one, you'll find more infos here NVinject NVCAP, there's also a tool to directly read the good value from a BIOS image here

#10
susu2k

susu2k

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
so i suggest you use an other nv injector package. do you want to restore your previous configuration?

#11
metaljay

metaljay

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts

The NVCAP is a string inside the info.plist of NVinject.kext, or any other injecter you're using.
You have to find the good one, you'll find more infos here NVinject NVCAP, there's also a tool to directly read the good value from a BIOS image here



thank you for helping

im quite new to this so im unsure how to do what uve told me

without being annoying could you tell me how?

edit# yeh id be happy to go back to how it was b4

#12
susu2k

susu2k

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts

thank you for helping

im quite new to this so im unsure how to do what uve told me

without being annoying could you tell me how?

edit# yeh id be happy to go back to how it was b4


ah ok so thats no problem. when darwin bootloader appears, hit any key to enter bootparameters. (a bootparameter is like -v etc). then instead of just entering -v you add -s, so this gives you -v -s :)


then it will take about 15-20 seconds. now you will need to enter the two commands displayed in the console. (there should be writtin something like, if you want to make modifications type blabla. just type what is written on your screen. (just 2 lines))

now enter:

1.sudo -s
2.your password
3.cd /
4../options
5.hit 1 & enter
6.choose nvidia
7.hit enter
8.reboot.


hope this helps, tell me if it worked! :D

#13
metaljay

metaljay

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts

ah ok so thats no problem. when darwin bootloader appears, hit any key to enter bootparameters. (a bootparameter is like -v etc). then instead of just entering -v you add -s, so this gives you -v -s :whistle:
then it will take about 15-20 seconds. now you will need to enter the two commands displayed in the console. (there should be writtin something like, if you want to make modifications type blabla. just type what is written on your screen. (just 2 lines))

now enter:

1.sudo -s
2.your password
3.cd /
4../options
5.hit 1 & enter
6.choose nvidia
7.hit enter
8.reboot.
hope this helps, tell me if it worked! :P



perfect :D

im now posting from leopard

can you tell me now how to correctly upgrade my drivers?

THANKS AGAIN :D

(BTW whilst some 1 is helping me, do you no how to edit my keyboard to change the @ and " settings? ive googled it and cnt seem to find an answer, its not in international, or keyboard settings (i live in the UK)

#14
susu2k

susu2k

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
ok but i guess we need exact information about your notebook.


you can change the keyboard layout in system preferences -> keyboard layout --> keyboard menu. then you need to scroll down and select the preffered layout. i got UK in the list.


hope this helpes


ps: if nvinstaller doesnt work, try nvinject, i found it to be working much better on my vaio :censored2:

#15
metaljay

metaljay

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
ok what do you need to no?

its a sony vaio VGN-FZ21Z

has 2Gb ram
blueray disk drive (whihc doesnt pick up any blueray disks :S)
has a t7500 processor
interl core 2 duo

when ever i use nvinject i had errors (when i first installed leo4all)
....


in keyboard ive select british and still not changed it

#16
susu2k

susu2k

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts
you should get a new icon on your apple toolbar just on the left of your systems clock. there you have to set the new layout...



im sorry to tell ya, you got no chance for the internal display to work. this is a known issue and there is currently no fix for this.

#17
metaljay

metaljay

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
my internal display is working :S

im posting of my laptop now?

...

yeh i see th icon but still " and @ are switched





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy